Mindenki megvan
2010. augusztus 03. írta: redbandita

Mindenki megvan

Az utóbbi idők egyik legjobb filmje volt számomra a Mindenki megvan! Nagyon jó a szereposztás, tanulságos a történet, vannak benne fordulatok is. Emellett hiába szomorú, vagy megható a történet mégis humorral van fűszerezve. Azt hiszem ez teszi igazán pikánssá a filmet. Egyébként érdekes, hogy a rendező/forgatókönyvíró Kirk Jones eddig csak két híresebb filmet rendezett: a Nanny McPhee-t, és a Lottózsonglőröket. Szóval mondhatjuk, hogy ez a film jelent majd igazi „berobbanást” a köztudatba!

Sokáig gondolkoztam, hogy miért kapta a Mindenki megvan címet, miközben az eredeti címe Everybody’s Fine. Azt gondoltam megint egy „félrefordított” cím. De aztán rájöttem. Hányszor van, hogy megkérdezik tőlünk: „Hogy vagy?”, mi pedig azt feleljük: „megvagyok”. Még akkor is, ha problémánk van, ha szomorúak vagyunk vagy ha titkolni szeretnénk valamit. Pontosan ez a film legnagyobb tanulsága, hogy mennyire nem ápoljuk a kapcsolatainkat, milyen rossz a kommunikációnk még a szeretteinkkel is! A filmben négy gyerek és édesapjuk életét követhetjük nyomon.

A sztori alapja, hogy Frank Goode (Robert de Niro) felesége nemrégiben meghalt. Eddig az ő feladata volt a Goode család összetartása, hiszen a családfő sokat dolgozott, és a gyerekek már kirepültek a családi fészekből. Most a férfi elhatározza, hogy újra összehozza a családot. Mindegyiket meglátogatja, meglepetésszerűen. De a legtöbb helyen inkább ő maga lepődik meg. Kiderül, hogy szinte mindenki titkol előle valamit. Nem is feltétlenül rossz szándékból, inkább, hogy kíméljék Őt.

Először a legkisebb fiút, (mint később kiderül) a család fekete bárányát látogatja meg. De nem találja otthon. Tovább utazik, a sikeres marketinges lányát, Amy-t látogatja meg, akit Kate Beckinsale alakít. Neki egy magánéleti titka van. Amynek sok munkája van, így Frank tovább megy, fiához, Roberthez. Őt Sam Rockwell játsza. Persze Robertnek is van meglepetése apja számára. Frank útra kel, hogy másik lányát, a táncosnő, Rosie-t is felkeresse. Rosie szerepét Drew Barrymore kapta.
 

Végül az is kiderül, hogy a „gyerekek” közösen is titkolnak valamit. De azért mindent nem szeretnék elárulni, mert tényleg sok fordulat várható a filmben! Én bevallom a vége felé néhány könnycseppet is ejtettem.
Azt javaslom, hogy mindenki nézze meg ezt a filmet, kortól, nemtől függetlenül! Bár arra készüljetek fel, hogy nem vidám, nevetős film. Szóval aki egy laza másfél órára vágyik, az ne ezt a filmet válassza! De ha szeretnél megnézni egy megható, elgondolkodtató és szerintem nagyon jó filmet, akkor tedd be a lejátszóba a Mindenki megvant!  
 
Ebben a filmben halhattuk először Paul McCartney I want to come home című dalát!
 

 

Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr382195859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása