A csábítás elmélete - Someone Like You [2001]
2018. június 29. írta: redbandita

A csábítás elmélete - Someone Like You [2001]

A korábban inkább csak drámákban, thrillerekben és akciófilmekben szereplő Ashley Judd 2001-ben megmutatta a vicces oldalát, és eljátszotta Jane Goodale szerepét A csábítás elmélete című romantikus vígjátékban. Csajos estékre, vagy a kánikulában egy könnyed limonádéfilmnek az egyik legjobb választás!

tt0244970.jpg

Jane szerelmes lesz az egyik kollégájába, Ray-be (Greg Kinnear), már éppen az összeköltözést tervezik. Janenek azonban csalódnia kell a férfiban és, ez olyannyira kiábrándítja, hogy úgy érzi ezután egy hímnemű egyedben sem tud megbízni, mert mindegyik egy állat. Szó szerint. Jane ugyanis felállít egy elméletet, amit tehén-elméletnek nevez el. Ez leegyszerűsítve úgy magyarázható el, hogy szerinte a férfiak olyanok, mint a bikák: nem másznak kétszer ugyanarra a tehénre.

csabitas-elmelete-pua_hu.jpg

A nő úgy érzi a legjobb orvosság az lenne, ha bosszút állna egykori szerelmén. Elköltözik egy másik kollégájához, aki egy igazi nőcsábász. Ezt a férfit, Eddie-t Hugh Jackman alakította, aki emiatt kapott is kritikát, hiszen egy évvel korábban debütált az első X-Men filmben és sokan visszalépésnek tartották Logan vagy Farkas eljátszása után egy ilyen komikus szerepet.

a-csabitas-elmelete--11704.jpg

Jane barátnője, Liz vagyis Marisa Tomei, aki újságíróként dolgozik azt javasolja a sértett nőnek, hogy elméletét a férfiakról ossza meg az egyik legolvasottabb magazinban. Jane végül úgy dönt, hogy álnéven ugyan, de megírja nézeteit, hátha segíthet a hozzá hasonló cipőben járó nőkön. Cikksorozata olyan népszerű lesz, hogy hamarosan mindenki tudni akarja ki az a rejtélyes tudósnő (akit Liz kitalál), aki így gondolkodik a férfiakról. Liz főnöke is szívesen megismerkedne az álnév mögé bújó íróval, sőt még a tévécsatornák is egymás sarkát taposva próbálnak rájönni a titokra. Jane történeteit nem csak saját tapasztalatai inspirálják, sokat tanul lakótársa kis kalandjaiból is, valamint barátnőinek kínos kapcsolataiból, csalódásaiból.

A filmet Laura Zigman azonos című regénye alapján Tony Goldwyn rendezte, akinek ez volt az egyik első rendezése, ő jegyzi a Dexter és a Botrány című sorozatok több epizódját is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr3814081965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periodista. 2018.06.30. 14:08:55

Nagyon szórakoztató, könnyed, vicces, poénos kis vígjáték. Többször megnézhető. 17 éve készült, még fiatal benne Ashley Judd és Hugh Jackman.

Péntek Tünde 2018.06.30. 18:56:12

Egyik kedvenc romantikus vígjátékom, sokszor megnéztem már, nem tudom megunni :)
süti beállítások módosítása