Jennifer Lawrence egy orosz kémnő bőrébe bújt a Vörös veréb filmes adaptációjában
2018. február 07. írta: redbandita

Jennifer Lawrence egy orosz kémnő bőrébe bújt a Vörös veréb filmes adaptációjában

Jennifer Lawrence főszereplésével forgatták Budapesten az elmúlt évek legnépszerűbb kémregényének nagyszabású adaptációját.

unnamed_15.jpg

2018. március 1-jén mutatják be Magyarországon Jennifer Lawrence új filmjét, a Vörös verebet. A Jason Matthews azonos című regényéből készült film különösen izgalmas lehet a hazai közönségnek, hiszen Az éhezők viadala sztárja hónapokon át forgatott Budapesten, és a film számos jelenetében fedezhetünk fel ismerős helyszíneket.

A történet a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban játszódik, ahol az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

unnamed.pngA lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.

Az előzetesek egy feszes tempójú, fülledt, fordulatokkal teli izgalmas filmet ígérnek. A forgatási munkálatok sem zajlottak eseménytelenül – a történetben kulcsszerepet játszó Vlagyimir Putyin karakterét végül nem szerepeltették a filmben, attól tartva, hogy az orosz államfő felbukkanása politikailag rosszul vette volna ki magát

A Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye, amiért 2014-ben kitüntették a rangos Edgar-díjjal. Matthews nagy részletességgel és valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyújt betekintést a nemzetközi hírszerzés működésébe. CIA tisztként harminchárom éven át szolgált, ezalatt számos külföldi megbízatást teljesített, titkos nemzetbiztonsági adatok gyűjtésében vett részt, s a szigorúan védett területeken folytatott munkára szakosodott. Beszervezéseket hajtott végre a szovjet fennhatóság alatt álló Kelet-Európában, Kelet-Ázsiában, a Közel-Keleten és karibi célpontokon, különböző CIA-állomások vezetőjeként titkos akciókat irányított lator államok tömegpusztítófegyver-programjai ellen, és külföldi partnerekkel együttműködve terroristaellenes műveletekben vett részt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1913642426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása