Hogyan nyírjuk ki a naplónkat? - 1. rész
2016. július 19. írta: redbandita

Hogyan nyírjuk ki a naplónkat? - 1. rész

Nagyjából egy hete beharangoztam Nektek Keri Smith immáron Magyarországon is kapható könyvét, a Nyírd ki ezt a naplót. El is kezdtem csinálgatni, néhány oldallal már el is készültem, néhány készülőben van, és olyan is akad amihez még gyűjtöm a hozzávalókat. Megmutatom hol tartok most és miket tervezek megvalósítani!

Kezdetben úgy gondoltam sorban haladok majd a feladatokkal, ez nagyjából két napig működött onnantól összevissza csinálom, amihez éppen van ötletem, vagy "hozzávalóm".

Az első feladat néhány adat kitöltése, de már ebben is vannak érdekességek pl. fehérrel írjuk be a nevünket, vagy mini betűkkel, vagy éppen visszafelé. Bemelegítésnek tök jó! Ezután az oldalak beszámozását végeztem el, ami nem is volt olyan kis feladat, ráadásul azóta módosítgattam is néhányat. Ezt úgy kell érteni, hogy először különböző színű filcekkel számoztam be a lapok sarkát, aztán kezembe akadt egy színes programmagazin, ahonnan kivágtam néhány számot. Az lett belőle, hogy jónéhány oldal számát lecseréltem újságokból, szórólapokból kivágott számokra, és továbbra is vadászom őket.

A számozás után kidekoráltam azt az oldalt is, ahol maga a feladat leírása található. Rengeteg számot ide firkantottam, elrejtve köztük számomra fontos, kedves vagy éppen szerencsét hozó számokat :) Kis hibát is elkövettem, nem próbáltam ki melyik filc üt át a másik lapra, így mikor lapoztam kicsit bosszankodva vettem észre, hogy jónéhány szín átütött. Azóta orvosoltam a problémát, de javaslom, hogy végezzetek próbát melyik filcet lehet használni. (Nekem a Pelikán vált be.)

img_20160713_124420.jpg

A könyv gerincének megtörésével próbálkoztam, bár iszonyú lelkiismeret furdalásom volt közben. Az én generációmnak még azt tanították, hogy a könyvekre vigyázni kell. Szerencsére a neten nézelődve találtam orvoslást a problémára. Nézzétek csak:

20160719_190849.jpg

Nagyon tetszett a feladat, hogy álljak rá a könyvre, és rajzoljam le a lábfejem, de aztán kiderült, hogy ez nem is olyan egyszerű feladat. Ezért remélem elnézitek nekem, hogy nem is lett túl egyforma a két lábfejem. Esküszöm a valóságban nem ilyen :P Sosem gondoltam, hogy körömlakkot fogok használni egy könyv dekoráláshoz, de ez is megtörtént!

img_20160713_164507.jpg

A vízfesték (amivel a "vizet" festettem ) fura módon egyáltalán nem ütött át a lapokon, szóval azt merem ajánlani, én Faber Castell festéket használtam. Előkeresve néhány régi matricás albumomat még jópofa matricákkal is feldobtam az oldalt. Jó buli volt!

labam.jpg

Innentől már kicsit összevissza haladtam, elkezdtem ötleteket, alapanyagokat, képeket, matricákat, mindenfélét begyűjteni a feladatok minél kreatívabb és számomra még kivitelezhető megoldásához.

(Nálam a 18-19 oldal) feladványa, hogy gyűjtsek faleveleket, és ezeket préseljem le. Nos mivel nem akartam őszig várni, így filc anyagból lévő, illetve egy régebben ajándékba kapott kreatív papírból vagdostam.

falevel.jpg

Sokan viszont maradnak az eredeti tervnél és préselnek.

"Magammal vittem a fürdőszobába" is a naplót. Nálam a 72-73 oldal. Ti már elkészítettétek azt a feladatot?

kittyfurdo.jpg

Van egy olyan feladat, hogy gyűtsek bélyegeket. Először az volt a tervem, hogy ide igazi bélyegek gyűjtök, de rá kellett döbbenjek, hogy szinte egyik levélen, csekken, csomagon semmin nincs már klasszikus bélyeg, csak pecsét. Így erről lemondtam, ám szerencsém volt, mert egy kreatív boltban belefutottam egy bélyegmintás vintage papírba.

belyeg.jpg

Jelenleg dolgozom a napló "megfagyasztásán", erről elöljáróban annyit, hogy Winter is coming... Illetve célba lövök, valamint a kávémat löttyintem az adott oldalra. Ezekről majd a következő posztban írok, addig mutatok néhány jópofa megoldást.

Eközben folyamatosan gyűjtöm az ötleteket, és a hozzávalókat a következő oldalakhoz pl. W-ket, a vacsorámat, rágópapírokat, nyalókák, cukorkák csomagolását, gyümölcs címkéket, fehér dolgokat, piszkot, jó gondolatokat, bogarakat.

Búcsúzóul néhány kép :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr548898540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása