Tilos az Á újdonságok és programok a Könyvfesztiválon
2016. április 21. írta: redbandita

Tilos az Á újdonságok és programok a Könyvfesztiválon

A Tilos az Á Kiadó a tiniket célozza meg öt új könyvvel az idei Könyvfesztiválon és számos érdekes programmal is várják az Olvasókat!

Molnár T. Eszter: Egy majdnem normális család 1. - Stand-Up!

Virág családja majdnem normális. Van egy csinos, divatbolond nővére, Vera, egy kocka öccse, Misu, és persze ott az apja, aki ugyanolyan, mint a legtöbb apa, csak egy kicsit talán többet iszik a kelleténél. Minden nap, minden hétvége ugyanúgy telik: bolondozás az osztálytársakkal, sok-sok mosogatás otthon, és hosszú csetelések Virág legjobb barátnőjével, Lilivel. Ám ahogy Virág egyre többet beszélget Danival, úgy lesz Lili és a többi lány egyre elutasítóbb vele.

Ennyire más volna, mint a többiek? Mi baja Lilinek? Miért sír annyit Vera? És miért terrorizálják Misut az iskolában?

Molnár T. Eszter könyve a család fontosságáról, a kusza barátságokról és arról, hogy egy kicsit mindannyian különcök vagyunk.

tn6_b1440276.JPG

Kor: 12+

Szakács Eszter: A Szelek Tornya

Hogy megszabaduljon az őt zaklató osztálytársaitól, a nyári vakáció utolsó napján a tizenöt éves Mira felmászik a lakótelepükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára. A kitörő viharban megcsúszik és lezuhan, de mielőtt szörnyet halna, egyik üldözője griffé változik, és megmenti az életét. Mira özvegy apja egészen addig titkolta előtte, hogy születésekor a Moirák kiválasztották lányát egy titkos feladatra: kapuőre lesz az Olümposz nevű bolygónak. A kapuőrök mindig párban állnak: egy griffből és egy grifflovasból, akik ugyanazon percben születtek. Tizenötéves koruktól fogva kezdenek el tanulni az Olümposz bolygón, ahol felkészítik őket leendő feladatukra, ami nem kisebb, mint a világ bonyolult rendjének megőrzése. De közben Mirának a földi dolgaival is meg kell küzdenie...

Kor: 12+

tn6_b1443939.JPG

Louise O’Neill: Örökké a tiéd

Légy engedelmes. Légy szép. Légy kiválasztott… Egy világ, ahol a lányok már nem természetes úton születnek. Ahol a nőket az iskolákban csak arra tanítják meg, hogyan tudnak örömet okozni a férfiaknak, miután kikerültek a való világba… A végzős év után a legmagasabb értékelést kapott lányok házastársakká válhatnak, hogy tehetős és befolyásos férjük mellett fiúkat szüljenek egészen addig, amíg többé már nem bizonyulnak hasznosnak. A többi lány jövője – mint szeretők és tanárok – leírhatatlanul kegyetlen. Freida és Isabel legjobb barátnők, és biztosak abban, hogy évfolyamuk legjobbjaiként mindketten feleségek lesznek.

De ahogy egyre feszültebbé válik az utolsó év, ahogy egyre nő a nyomás, hogy tökéletesek legyenek, Isabel önsanyargatásba kezd, veszélyeztetve az egyetlen lényeges dolgot: a szépségét. A férfiak pedig megérkeznek, csak arra várva, hogy menyasszonyt válasszanak maguknak… Freidának meg kell küzdenie a jövőjéért – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy el kell árulnia az egyetlen embert, akit szeret és a barátjának tart...

Korosztály: 16+

oey.jpg

James Dawson: Fiúnak lenni

illusztrációk: Spike Gerrell, fordította: Binder Natália

Minden, amit tudni szerettél volna a kamaszkorról, de nem mertél ráguglizni. Hogyan éld túl az osztálytársaid hülyeségeit, a lányokkal való ismerkedést, az első szexet, a pattanásokat és mindent, ami még közte történik. Őszintén beszél a pornóról és a média közvetítette irreális női és férfi testképről, a bántalmazásról és a határokról, ahol meg kell állni. Arra buzdít, hogy légy nyitott, fogadd el önmagadat és másokat is olyannak, amilyenek. Vicces és okos szöveg Amerika egyik legjobb képregényrajzolójának illusztrációival.

Korosztály: 12+

3192141_3_1.jpg

Hayley Long: Lánynak lenni

illusztrációk: Gemma Correll, fordította: Binder Natália

Lánynak lenni sem fenékig tejfel. Hogy lehet túlélni a sulit, miközben mindenki bámul, nem érzed magadénak ezt az új testet, a melled túl kicsi (vagy túl nagy), és ráadásul non-stop dráma és lelkizés megy a barátnőiddel. Hayley Long a szőrtelenítéstől a biztonságos szexen keresztül a bántalmazásig mindenre kitér, amit egy kamasz lánynak (és az anyukájának) tudnia kell. Erősíti az önbizalmat, biztat, hogy saját döntéseket hozz, és ne sodródj az árral. Felsorol egy csomó sikeres nőt, és arra buzdít, hogy ne tartsd magad kevesebbnek, csak mert nő vagy. Merj olyan lenni, amilyen lenni akarsz! - mondja az író, sok humorral, ítélkezés nélkül.

25761.jpg

Korosztály: 12+

Tilos az Á programok a Könyvfesztiválon

 • Kaleidoszkóp - Külföldi trendek az ifjúsági irodalomban beszélgetés a Kolibri Kiadó, a Manó Könyvek, a Móra Kiadó, a Tilos az Á Könyvek és a Scolar Kiadó részvételével
  Moderátor: Arter Szilvia Sisso
  Időpont: 2016. április 22. 11.00–12.00
  Helyszín: Millenáris, Hess András Terem
 • Fantasy, naplóregény, irodalomtörténet kamaszoknak bemutatkoznak a Tilos az Á Könyvek új szerzői és természetesen a könyvek:Szakács Eszter Molnár T. Eszter, Nényei Pál
  Moderátor: Urfi Péter
  A könyvekből részleteket olvas fel: Enyedi Éva
  Időpont: 2016. április 23. szombat 14–15 óta között
  Helyszín: Millenáris, Kner Imre Terem

Tilos az Á dedikálások a Könyvfesztiválon

Helyszín: Millenáris, Tilos stand (rossz idő esetén a Pagony standnál)

Időpont: 2016. április 23. szombaton

 • 12.00–13.00 dedikálnak az Időfutár szerzői
 • 15.00–16.00 dedikál: Szakács Eszter: A szelek tornya
  Molnár T. Eszter: Stand-Up - Egy majdnem normális család
  Nényei Pál: Az irodalom visszavág

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr318650222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.