Év elejei újdonságok az Agave kiadónál
2016. február 02. írta: redbandita

Év elejei újdonságok az Agave kiadónál

Nagyon úgy fest, hogy idén sem lesz hiány jó könyvekből, mindenki tovább bővítheti könyvespolcát, várólistáit. Az Agave is több újdonsággal jelentkezik, már az év első hónapjaiban is! Azt ígérik idén sem lesz hiány sci-fi és fantasy művekből, de bővítik a palettát más műfajokkal is. Izgatott várjuk!

ben-h-winters-vegso-igeretek-b1-72dpi.jpg

Január végén megjelent Ben H. Winters Az utolsó nyomozó-trilógiájának második része Végső ígéretek címmel. Winters a tavalyi év egyik meglepetéssikere volt.

Hank Palace is visszatér, a körülötte lévő világ pedig most már végérvényesen száguld az apokalipszis felé, nincs áram, a telefonok már nem működnek, és a rendfenntartó erőkön kívül szinte senki sem vezet autót. Ebben a felfoghatatlan környezetben indul el Palace, hogy megkeressen egy eltűnt férfit, de arra talán még ő sincs felkészülve, hogy útja során mi vár rá.

ben_h_winters_vegso_igeretek_b1_blog.png

Aki szerette a Gyilkosság világvége előtt című könyvet, annak tetszeni fog a Végső ígéretek is: még egy fokkal több apokalipszis és a valóság megkérdőjelezése - az utóbbiért Winters 2014-ben megkapta a Philip K. Dick-díjat.

Mitch Cullin egy rendhagyó sherlocki történetet írt Mr. Holmes címmel, amiben a világszerte ismert magándetektív már 93 éves, egy parasztházban él visszavonultan Sussexben, és szabadidejében méhészkedik, naplót vezet és elméje gyengülése ellen hadakozik. Holmes nem sejti, hogy élete alkonyán még egy eset vár rá. Egy eset, melynek megoldásához vissza kell tekintenie a múltba, ahol válaszokra lelhet olyan kérdésekre is, amiket még sosem tett fel magának. Válaszokra az életről, szerelemről és az elme képességeinek határáról. Mitch Cullin csodálatos története a feledés elleni küzdelemről lenyűgözte a kritikusokat, reméljük, hogy nektek is tetszeni fog. A kötetből Bill Condon rendezésében és Ian McKellen főszereplésével nagy sikerű film is készült.

mitch_cullin_mr_holmes_b1_blog.png

Nagyjából február közepén egy új sci-fi író is debütál: Chris Beckett regénye, a Sötét Éden egyszerre lenyűgöző és hátborzongató. Képzeljetek el egy távoli, nap nélküli bolygót, amin hajótörést szenved egy űrhajó. A történet ezután több mint száz évvel kezdődik és a legénység 532 leszármazottjának az életéről szól. A primitív nép hiedelmekkel és veszélyekkel teli mindennapjaiban felemelkedik egy fiú, aki nem csak ellent mond a szokásoknak, de útra kel felfedezni a világot. Az ő és követőinek története éppen annyira sci-fi, mint szépirodalom; részben tanmese, részben egy felkavaró fejlődésregény, ami a sötét, baljós szépség meglepően eredeti földönkívüli világában játszódik, egy egyszerre lenyűgözően egyszerű, mégis megdöbbentően sokoldalú prózába ültetve. Beckett megkapta a kötetért a rangos Arthur C. Clarke-díjat, mi pedig bátran ajánljuk Banks és Robinson kedvelőinek.

chris_beckett_sotet_eden_b1_blog.png

Előreláthatólag február 18-án jelenik meg John le Carrétól a régóta tervezett Éjszakai szolgálatot (korábban Éjszakai portás címmel jelent meg magyarul). Az AMC Magyarországon is adni fogja a világpremier napjától kezdve az adaptációt (ennek a dátuma február 22.), amiben a főszerepet Tom Hiddleston és Hugh Laurie kapta, az előzetes beszámolók alapján pedig számítani lehet arra, hogy ismét olyan mű előtt állunk, ami méltó lesz le Carré nevéhez. Ráadásul, nem ez lesz az egyetlen le Carré-adaptáció idén, várhatóan májusban mutatják be a mozik A mi emberünket is, a főszerepben Ewan McGregorral. Valószínűleg ősszel sem maradnak a rajongók új le Carré nélkül: úgy tűnik most már tényleg jön a The Secret Pilgrim.

A hónapot Mitchell Zuckoff 13 óra című tényirodalmi kötetével zárjuk. A 2012. szeptember 11-i líbiai terrormerényletről szóló mű az utóbbi évek egyik legtöbbet méltatott, legjobbra tartott katonai kiadványa, ez az első olyan kísérletezésünk, amit az első bekezdésben említettünk. A 13 óra megjelenését követően sokáig Amazon bestseller volt, filmet is készítettek belőle. A könyv egy dokumentarista stílusban megírt, szigorúan a tényekre hagyatkozó kötet, míg a film a hollywoodi szokásoknak megfelelően meséli el ugyanezt a történetet. 

mitchell_zuckoff_13_ora_b1_blog.png

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr438353904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása