Sok szereplő lecserélődött a Bookline októberi TOP 50-es listáján
2015. november 09. írta: redbandita

Sok szereplő lecserélődött a Bookline októberi TOP 50-es listáján

Az ötvenes listára 34 új cím került fel, lecserélődött minden és mindenki. Vannak állandó, a listáról lerobbanthatatlan szerzők, és vannak teljesen friss alkotások is. Az első helyre Frei Tamás magyar és orosz bűnözők összefonódását taglaló új regénye került, második helyen tartja magát A magyar helyesírás szabályai, és harmadik helyen landolt a frissen megjelent Szamurájszív, Vavyan Fable új könyve.

a-book-with-hands-over-th-012.jpg

Frei Tamás negyedik akcióregénye már gyakorlatilag a megjelenés pillanatában az első helyre került a Bookline október sikerlistáján. Az Agrárbárók sztorija szerint Magyarország az oroszok csapdájában vergődik, a magyarok szövevényes nemzetközi játszma során Moszkvában árusítják ki az országot, és csak a saját pénztárcájuk érdekli őket, mással nemigen törődnek.

479303.jpg

A magyar helyesírásszabályai továbbra is nagyon népszerű, megjelenése óta, 61 napja tartja pozícióját, és az első három közt szerepel.

Vavyan Fable új regénye a Szamurájszív került a harmadik helyre, a több szálon futó történet igazi fantáziavilágot tár az olvasó elé.

covers_364396.jpg

A színezés az idei év slágere, a tavaszi megjelenés óta minden toplistán az első ötben biztosan ott vannak a színezők. Most negyedik helyen találjuk Johanna Basford Bűvös erdő – Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal című alkotását. A színező hullám még a Könyves magazint is utolérte, címlapjára Brückner János tervezett kifestőt, amit ha kiszíneznek a kedves olvasók, és a közösségi oldalakra feltöltik a #kiszineztem_petofit hashtaggel, nyereményjátékon vehetnek részt. Johanna Basford Titkos Kert képeslapkönyve, ami 20 kivehető képeslapot is tartalmazó színező, 21. a Bookline listáján.

2589863_5.jpg

A nemzetközi vérkeringésből kiemelendő Jo Nesbø Fehér éjszaka című vérfagyasztó krimije, ami kilenc nap alatt került a 9. helyre a listán.

2726855_4.jpg

Tízedik lett Andy Weir A marsi című regénye, a könyvből készült filmet a közelmúltban mutatták be Matt Damon főszereplésével.

covers_314900.jpg

Tizenharmadik és egyben csúcstartó Giulia Enders Bélügyekje, ami 240. napja szerepel a Bookline toplistáján.

Hasonlóan régóta, 186 napja van a legjobbak között Paula Hawkins A lány a vonaton című lebilincselő krimije, ami a nemzetközi sikerlistákon is régóta tartja a helyét. Jelenleg a Bookline listáján 37. helyen szerepel John Williams Stoner című regénye, ami egyértelmű bestseller, a szó legtisztább értelmében, a könyv az ember konfliktusairól, kudarcairól és diadalairól mesél.

A magyar sikerkönyvek között továbbra is az élmezőnyben az örök szerelmet hirdető regény, Gárdos Péter Hajnali láz című alkotása. 30. helyen szerepel Závada Péter MÉSZ címmel megjelent verseskötete. Versek ritkán kerülnek fel a legolvasottabb könyvek listájára, de Závada kötetei rendkívül népszerűek, a fiatal szerző 2012-ben megjelent első verseskötete, az Ahol megszakad, már az első évben több ezer példányban kelt el, és hónapokig vezette a könyves sikerlistákat. Második kötete markáns elmozdulást jelent, szövegei szabad és prózaversek, központi motívuma az anya elvesztése.

covers_362431.jpg

Huszonharmadik helyen található, Csányi Vilmos Íme, az ember című könyve, az etológus-író tudományos pályafutásának legátfogóbb kötetében nem kevesebbre vállalkozik, minthogy megválaszolja a kérdést: mi teszi emberré az embert.

48. helyre jött fel a tavaly megjelent, most a Jurányiban Tenki Réka főszereplésével színre vitt regény, az Egyasszony. Írója Péterfy-Novák Éva terapeutája tanácsára kezdett írni, pszichológusa javasolta, hogy beszélje ki magából, írja meg súlyosan értelmifogyatékos kislányával töltött hét évének, a kislány elvesztésének, fájdalmas történetét. Így született meg az Egyasszony című blog, amelyet nem várt módon ezrek kezdtek követni, és amelyből sokan merítettek erőt az addig elhallgatott, fájdalmas történések kibeszéléséhez, feldolgozásához.

A filmbemutató és a karácsony közeledtével erősödik a Star Wars láz, 42. helyre érkezett a legújabb Csillagok háborúja könyv, ami ellentétben az eddig kiadott Star Wars referenciakönyvekkel, egyedülálló kivonat, ami gazdagon tartalmaz képeket és információkat majdnem minden szereplőről, lényről, járműről, készülékről és helyszínről.

Az e-könyves lista első helyén Lakatos Levente saját kiadású könyvei szerepelnek, első az újonnan megjelent Feltörő ösztönök – Szigor 2., második helyen a Megrepedt álarc – Szigor 1., ami már 162 napja szerepel a legolvasottabb e-könyvek között. A Szigor- sorozat eddigi kötetei erotikus regények, kizárólag e-könyvben jelennek meg. A lista további része nagyrészt megegyezik a nyomatott sikerlistával, hiszen Gárdos Péter, Péterfy-Novák Éva és Paula Hawkins alkotásait találjuk itt is.

A teljes lista:

1. Frei Tamás - Agrárbárók
2. A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás
3. Vavyan Fable - Szamurájszív
4. Johanna Basford - Bűvös erdő
5. Gárdos Péter - hajnali láz
6. Almási Kitti - Bátran élni
7. Johanna Basford - Titkos kert
8. David Lagercrantz - Ami nem öl meg
9. Jo Nesbo - Fehér éjszaka
10. Andy Weir - A marsi
11. Bartos Erika - Együtt lenni jó
12. Alföldi Róbert - Csáki Judit - MAgánügy
13. Giulia Enders - Bélügyek
14. Beck Andrea - Titoktündér
15. Borsa Brown - Az Arab
16. Bosnyák Viktória - A sirály a király
17. Lori Lite - Buborékrepülés
18. Lawrence J. Cohen - Játékos nevelés
19. Győrfi Károly - Keresztényüldözés a 21. század elején
20. Nógrádi György - 40 év alatt a Föld körül
21. Johanna Basford - Titkos kert - Képeslapkönyv
22. Jamie Oliver - Otthonos ízek
23. Csányi Vilmos - Íme, az ember
24. Vadadi Adrienn - Ünnepelj velünk
25. Hyeonseo Lee - A lány hét névvel
26. James Dashner - Halálparancs
27. Paula Hawkins - Lány a vonaton
28. Bartis Attila - A vége
29. Berg Judit - Rumini
30. Závada Péter - MÉSZ
31. Leiner Laura - Illuzió
32. Gilles Diederichs - Játékos koncentráció
33. Dosek Rita, Tarjányi Péter - Cselszövő
34. Kádár Annamária - Mesepszichológia
35. A Street Kitchen bemutatja: Fördős Zé a konyhában
36. Réz Pál - Tények és tanúk - Bokáig pezsgőben
37. John Williams - Stoner
38. Gilles Diederichs - Játékos relaxáció
39. Cserna-Szabó András - Sömni
40. Vincent & Vincent - Nincs új a nap alatt
41. Stephen King - A Hosszú menetelés
42. Star Wars - Minden, ami Star Wars
43. Carina Bartsch - Türkizzöld tél
44. Holly Madison - Lenn, a nyúl üregében
45. Péterfy Gergely - Kitömött barbár
46. Harlan Coben - Az idegen
47. Carole Stott - A Világűr legszuperebb intergalaktikus útikalauza
48. Péterfy-Novák Éva - Egyasszony
49. Bernáth József - Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
50. Göncöl Kiadó - Színezd ki... és rajzolj te is

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr948064962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása