A szomszéd fiú - The Boy Next Door [2015]
2015. augusztus 21. írta: redbandita

A szomszéd fiú - The Boy Next Door [2015]

Csalódás volt, mert nem sokkal a Holtodiglan után néztem, és legalább annyi rejtélyre, nyomozni valóra számítottam... Nem volt annyi, sőőőt! Igazság szerint semennyi.... Végig elég kiszámítható volt minden, a rendező inkább a még mindig dögös JLo és a jóképű fiatal srác, Ryan Guzman látványára épített. Kár érte!

2532_10057.jpg

Sajnos azt kell mondjam, hogy JLo ezúttal jobban járt volna, ha nem vállalja a szerepet. Thrillerhez ugyanis méltatlanul kevés az izgalom, szinte az egész mozi teljesen kiszámítható, nincs egy fordulat sem benne. Ráadásul akarva akaratlanul az ember összehasonlítja JLo exének, Ben Afflecknek, Holtodiglan című filmével, amely toronymagasan jobb a kategóriában...

Izgalom és fordulatok helyett a fő szempont a testiségen, két szép szereplő egymásba fonódásán maradt a hangsúly, ami igen kevés egy jó mozihoz. El kell ismerni, hogy Jennifer Lopez még mindig nagyon dögös, és a fiatal Ryan Guzman mellett sem marad szégyenben, de ez nem menti meg a filmet. Furcsa, mert a rendező, Rob Cohen, aki készített már baromi jó filmeket, mint a XXX vagy az első Halálos iramban. Talán az volt a baj, hogy A szomszéd srác viszonylag kis költségvetésből készült, nem tudom... A hírek szerint 4 millió dollár állt rendelkezésre, és mindössze 25 nap alatt le is forgatták. Jennifer Lopez producerként is részt vett a munkában, azt nyilatkozta, hogy ilyen alacsony költségvetésből még sosem forgatott. Akkor érezte leginkább ennek a negatívumát, mikor a végső jelenetben ténylegesen egy felgyújtott pajtában forgattak, nem pedig utómunkával készültek a snittek. Az akciódús, verekedős jelenetek is élőben lettek felvéve, tel lett kék-zöld foltokkal a forgatás alatt.

Pedig a sztori nem rossz, ki lehetett volna ennél jóval többet is hozni belőle. Amerikában imádják az ilyen jellegű nyomozós történeteket, a Discoveryn hasonló sorozat is fut, sikerrel. A történet elég hétköznapi, ez hozhatna sikert is, de valami mégsem jó...

Egy fiatal srác (Ryan Guzman) beköltözik idős rokonának otthonába, ami történetesen éppen a szépséges, válófélben lévő irodalomtanár szomszédja.Így tehát a csinos, okos, megtört szívű, gyermekét egyedül nevelő anya megismerkedik a szintén sérült (érzelmileg), és nagyon jóképű sráccal. Elkerülhetetlen, hogy egymásba gabalyodjanak. Még el is hisszük, hogy izzik köztük a levegő, működik a kémia. Ám ahogy az lenni szokott másnap reggel az egyik fél már hibának tartja a dolgot és menekülne.

a-szomszed-fiu-004-1024x683.jpg

A fordulat talán az, hogy NEM a fiatal srác, hanem a jóval idősebb hölgy bánja meg az egyéjszakás kalandot. Innentől válik kiszámíthatóvá a dolog. A fiú (finoman fogalmazva) rosszul bírja a kikosarazást. Először csak vissza akarja kapni álmai asszonyát, de amikor ez sehogy sem akar sikerülni, elszabadul a pokol.

a-szomszed-fiu-006-1024x763.jpg

Az izgalmat talán az szolgáltatja, hogy jámbor külseje, tenyérbemászó stílusa ellenére a srác egy elmebeteg. Ami szép lassan egyre egyértelműbbé válik, de leginkább csak számunkra és Claire számára. Noah mindenki másnak egy kedves, okos fiúnak tűnik, a nő fia, Kevin (Ian Nelson) szinte testvérének fogadja.

o-boy-next-door-the-iliad-facebook.jpg

A sajtó természetesen J.Lo szexjeleneteivel volt leginkább elfoglalva, ő csak annyit nyilatkozott, hogy nagyon kínosak voltak számára a meztelen jelentek egy ilyen fiatal srác oldalán.Lelkileg is rá kellett készülnie, hiszen hitelesnek kellett lenni ahogyan Claire átadja magát egy olyan vonzalomnak, amit józan eszével ellenez.

the-boy-next-door-jennifer-lopez-wallpapers.jpg

Lopezt egyébként már maga a forgatókönyv magával ragadta, azt mondta nagyon könnyen tudott azonosulni a megcsalt, megtört szívű, gyermekét egyedül nevelő tanárnő szerepével, aki a fiatal srác érdeklődése miatt kezdi újra vonzó NŐnek érezni magát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr957690252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása