Novemberben jön a magyar HBO új sorozata, az Aranyélet
2015. augusztus 08. írta: redbandita

Novemberben jön a magyar HBO új sorozata, az Aranyélet

2015-ben folytatódik az HBO azon törekvése, hogy évente egy újabb magyar sorozattal gazdagítsa a repertoárját: idén ősszel egy vadonatúj sorozatot láthatnak a nézők Aranyélet címmel. A krimi szálakkal gazdagított családi drámában egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól: a Thuróczy Szabolcs által megformált apa, Miklósi Attila bűncselekményekből tartja el a családot, de egyre többször érzi, hogy tisztességes útra kellene térni, és megpróbál kitörni a hazugság és csalás világából.
81_576.jpg@hbo

A feleség, Janka, akit Ónodi Eszter alakít, a társadalmi ranglétrán szeretne feljebb jutni, hogy látszat-életük még tökéletesebbnek tűnjön, a kamaszkorú gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) pedig kezdik sejteni, hogy milyen éles ellentétben áll egymással az, amit a szüleik mondanak nekik a tisztességről és a jó erkölcsről, és amit valójában tesznek. A két gyerek, mint minden kamasz, feszegetik a határaikat, és így válnak a szüleikkel egyenrangú szereplőkké ebben a sorozatban.


A sorozat hangvételének meghatározó elemei a dráma, a feszültség és a humor, mely a jelenkori társadalmat - és főleg a magyar társadalmat - görbe tükörben, egy szinte reklámokból kilépett, látszólag “tökéletes” család valódi életén keresztül mutatja be, ahol minden csak díszlet és hazugság, minden csalás és ámítás. Azonban egyszer csak elkezd minden összedőlni, és ez az aranyélet egyik pillanatról a másikra nagyon kegyetlenné válik.

Az Aranyélet rendezői a számos sikeres játékfilmet jegyző Dyga Zsombor (Couch Surf, Köntörfalak) és a TV filmek és sorozatokban is otthonosan mozgó Mátyássy Áron (Víkend, Utolsó idők), a további főbb szerepekben pedig olyan kiváló színészek láthatók, mint Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, Vándor Éva, Lukács Sándor. Az Aranyélet forgatókönyvét Krigler Gábor, az HBO forgatókönyvfejlesztési producerének vezetésével Tasnádi István, a Terápia vezető forgatókönyvírója, Zomborácz Virág, az Utóélet rendezője, valamint Bárány Márton írta.

A magyar HBO 2011 óta gyárt sorozatokat: először a Társas játék című könnyed romantikus-vígjátékkal, majd a Terápia című mélylélektani drámával robbant be a köztudatba, melyben olyan színészek játszották a főszerepeket, mint Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Simon Kornél, Martinovics Dorina, de a mellékszerepekben sem kisebb nevek tűntek fel, mint Udvaros Dorottya, Für Anikó vagy Szabó-Kimmel Tamás. Az első évados sikereket követően mindkét sorozatból elkészült a második is, melyek még nagyobb népszerűséget hoztak a csatornának, ami ezzel a magyar sorozatgyártás úttörőjévé vált.

Az Aranyélet forgatása májustól augusztusig tart, a 8 részes, epizódoként 50 perces sorozatot november 8-tól láthatják a nézők az HBO-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr287693324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása