Tarol a felnőtteket megcélzó kifestőkönyv a Bookline sikerlistáján
2015. július 05. írta: redbandita

Tarol a felnőtteket megcélzó kifestőkönyv a Bookline sikerlistáján

A Bookline 50 legsikeresebb könyvét bemutató júniusi listára 35 új könyv került fel. Az első helyre, meglepő módon egy felnőtteknek szóló kifestőkönyv került, a dobogó többi helyét az értékes szépirodalom foglalja el.
Tarol a felnőtteket megcélzó kifestőkönyv. 35 országban, több millió ember tölti az idejét színezéssel, és itthon is sikerült az első helyet megszereznie a Bookline TOP50-ben Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyv, mesébe illő rajzokkal című füzetének.

89172.jpg

Ennél kevésbé meglepő, a mind a nyomtatott mind az e-könyv listán második helyet megszerző Spiró György új könyve, a Diavolina sikere. A Könyvhéten is eladási rekordokat döntő regény Gorkij ellentmondásos világáról és utolsó éveiről szól, forradalomról, intrikákról, valós, megtörtént esetek alapján.
tn6_b1357168.JPGA világ számos országában is sikeres, májusi listavezető került júniusban a dobogó harmadik fokára, és az e-könyv lista első helyére, ez pedig Paula Hawkins: A lány a vonaton című különleges hangulatú krimije.  A Könyves Magazin nyári számában idézik a szerzőt, aki azt vallja domestic noir típusú regényéről, hogy az ilyen könyvek nem sorozatgyilkosokról vagy kémekről szólnak, hanem azokról a veszélyekről, amelyek az otthonainkban, a kapcsolatainkban fenyegetnek bennünket. Talán ebben rejlik a hátborzongató hangulatú könyv sikere.

tn6_b1318695.JPG
A negyedik helyen szereplő Játékos nevelés című könyv, hét helyet lépett előre a listán. A kötet kreatív megoldásokat ajánl a gyereknevelési problémákra. A szerző Lawrence J. Cohen játékterapeuta szerint a gyerek számára mi sem természetesebb, mint a játék. Bestsellerét Vekerdy Tamás ajánlásával olvashatjuk itthon.

pljatekosneveles.jpg

Kilencedik a Bookline listáján Giulia Enders Bélügyek című könyve, ami 15 helyet lépett előre és összefoglal mindent, amit az emésztésről tudni kell, mindezt szellemesen, ragyogó humorral teszi, azt bizonyítva, hogy a tudomány is lehet szórakoztató.

Tizedik helyre toppant be a júniusban megjelent Rám is gondoljatok című írás, Gyurkó Szilvi gyermekjogász könyve. A Bookline Könyvek gondozásában megjelent hiánypótló mű a gyerekeket helyezi a fókuszba, praktikus és könnyen megfogadható tanácsokat ad válás esetére. A könyv eligazít, felment, megmagyaráz és segítséget nyújt a zűrzavaros időszakban, annak érdekében, hogy a felek a lehető legkevésbé sérüljenek.

 A lista középmezőnyében találjuk Nádasdy Ádám A vastagbőrű mimóza című könyvét, aminek alcíme Írások melegekről, melegségről. Az író olyan témát dolgoz fel, ami sokaknak kínos és zavaró lehet, viszont másoknak éppen felszabadító érzés lehet a könyv megjelenése.

Újonnan került fel a listára, de minden bizonnyal sokáig a sikerkönyvek között marad Havas Henrik: Az első számú közellenség című riportkönyve, amiben Dodit, a hazai börtönök élő legendáját faggatja a riporter. Havas a magyar börtönök világát, az alvilág működését, a korrupciót mutatja be, nem elkendőzve benne az igazságot, csempészetről, szökési kísérletekről, félelemről és erőszakról.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr917607474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása