Transformers: A kihalás kora - Transformers: Age of Extinction [2014]
2015. február 08. írta: redbandita

Transformers: A kihalás kora - Transformers: Age of Extinction [2014]

Amikor megláttam, hogy jön a negyedik rész, tudtam fel kell kerülnie a várólistámra, de az is várható volt, hogy a dolog nem fog jól elsülni. Sajnos Michael Bay nem tud túllépni a Transformereken, nem tudja mikor kell leállni. Sajnos a negyedik részhez felkérte Mark Wahlberg. Sajnos a film nem sikerült jól, Arany Málna jelölést is kapott. Sajnos a vége alapján akár egy ötödik rész is kinéz... Ami értékelhető benne az talán Stanley Tucci, no meg néhány poén az Autobotktól. Ja és egy-két látványos jelenet, no meg néhány tájkép. De ez kevés, nagyon kevés.... Michael! Kérlek, hagyd végre békén Optimust, Űrdongót és a többieket!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

transformers-age-of-extinction-poster.jpg

Tudom, hiszen én is olvastam, hogy a rendező, Bay mindenhol azt nyilatkozza ne hasonlítsuk össze ezt az epizódot az előző hárommal, hiszen egy teljesen új franchise-t akar indítani. Ezért is döntött úgy, hogy senkit sem fog szerepeltetni az első három filmből, így Megan Fox után (aki már a harmadikban sem szerepelt), Shia LaBeouftól is el kell búcsúznunk. A pletykák szerint Bay és LaBeouf szakításának más oka is van, mint az új franchise, de ezt Bay igyekszik cáfolni.

Michael-Bay-Transformers-4.jpg

"Úgy érzem ez teljesen rendben van így! Shia remek srác, de három mozi, ugyanazzal a férfi főhőssel éppen elég volt. Szerintem időnként kell a vérfrissítés, az, hogy kicsit átalakuljon a történet."

Úgy látszik Bay szereti a hármas számot, ugyanis az új főszereplővel, Mark Wahlberggel is három filmre kötött szerződést a stúdió. Várhatóan a következő részt 2017-ben mutatják be. Bay és Wahlberg korábban is dolgoztak együtt, a Pain & Gain című moziban.

michael_bay_transformers_age_extinction_photo_iai6ml899til_1.jpg

Nem tartom szerencsés választásnak Wahlberget, bár lehet, hogy elfogult vagyok, lévén, hogy nem igazán kedvelem. Elég pocsék színésznek tartom, ebben a filmben sem brillíroz. Sőt... Cade Yeager-t alakítja, a meg nem értett feltalálót, aki egyedül neveli kamasz lányát, Tessát (Nicola Peltz). Otthon dolgozik, a fészerben van egy műhelye, ami tele van nem egészen jól sikerült találmányaival, robotjaival. Anyagi gondokkal küzd, konkrétan már a házukat akarja elkobozni a bank. Tessának átlagos vágyai vannak, szeretne leérettségizni és fősulira menni. De ez jelenleg teljesen esélytelennek tűnik. No nem rossz tanulmányi átlaga miatt, hanem mert apja mindent pénzüket újabb és újabb alkatrészek megvásárlására fordítja, hogy egyszer majd feltaláljon valami elképesztőt, amiből meggazdagodnak.

girl4f-19-web.jpg

Cade most éppen legjobb barátját, és egyben munkatársát veszi rá, hogy a férfi pénzéből megvegyenek egy roncs kamiont. Alkatrészekre akarja bontani, hogy azokat eladhassa. Csakhogy amikor nekiáll, hogy szétbontsa, akkor valami nagyon fura dolog történik...

Eközben megtudjuk, hogy a évek teltek a chicagoi "merénylet" óta, amikor ugye Optimus Prime és az autobotok összecsaptak Megatronnal és az álcákkal. A CIA egy titkos csapata most éppen azon ügyködik, hogy minden "nem földi" fegyvert, robotot megsemmisítsen: legyen az álca, vagy autobot. Pedig mint tudjuk az autobotok éppenséggel pont az emberiséget akarták megmenteni...

Picit térjünk vissza Cade fészerébe, ahol is nem más kel életre, mint maga Optimus Prime, aki azóta sérültként, szinte félhalottként tengette napjait. Persze a CIA előtt semmi sem maradhat titokban, és szinte azonnal kiszállnak a Yeager családhoz, hogy elkobozzák, vagy megsemmisítsék Optimust.

Két másik szálra is érdemes figyelni: egy hatalmas vállalat, vezérével, Joshua-val (Stanley Tucci) létrehozza az autobotok másait, vagy felújított verzióit, némi "megatronos" tulajdonságokkal". A cél a pénzszerzés mellett, egy legyőzhetetlen hadsereg létrehozása. A másik szál egy háááát fejvadász, egy új szereplő, Lockdown, akinek az a feladat, hogy a galaxisokat járva begyűjtsön harcosokat, mint pl. Optimust.

Szóval Optimus szénája elég szarul áll, az egészsége sincs a topon, így jól jön neki az a segítség, amit akarva akaratlanul is néhány ember nyújt neki. Bizony, bizony... Cade, Tessa és az időközben hozzájuk csapódó, Shane (Jack Reynor), Tessa pasija együtt szállnak szembe a CIA-val, a gonosz robotokkal, Lockdownnal és testőreivel. Persze Tessa ruhája, haja, sminkje az egész menekülés, harc során szinte sértetlen marad, mint annak idején Megan Fox-é, vagy Rosie Huntington-Woodley-é is.

hr_transformers-_age_of_extinction_24.jpg

Látványos jelenetekből nincs hiány, harcból is jut bőven. Egyszer érdemes megnézni, ha szereted Wahlberget vagy a Transformerek világát, de remekműre ne számítsatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr677148799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása