Így neveld a sárkányodat 2 - How to Train Your Dragon 2 [2014]
2015. január 19. írta: redbandita

Így neveld a sárkányodat 2 - How to Train Your Dragon 2 [2014]

Adós vagyok még a 2014-ben megnézendő filmjeim listájáról a Dreamworks alkotásával, Hablaty és Fogatlan legújabb kalandjaival. Múlt hét óta tudjuk, hogy a film egy Golden Globe-al már gazdagította a stúdiót, és sokan az Oscarra is esélyesnek tartják. Az biztos, hogy nem okoz csalódást az első részhez képest: izgalmas, látványos, néhol vicces, néhol drámai azaz minden megvan benne, ami jó animációhoz kell!

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

igyneveldasarkanyodat2_launch_6.jpg

@intercom

Az első rész úgy fejeződött be, hogy Hablaty és barátai több száz éves hagyományokat megszegve összebarátkoznak az addig ellenségként kezelt sárkányokkal. Nagy nehezen Pléhpofa, azaz Hablaty apja is belátja, hogy bizonyos változásokra van szükség, így Hablaty lúzerből hőssé válik. Mostanra 20 éves lett, van már barátnője is, ideje lassan beletanulnia a vezetői szerepkörbe. Ugyanis édesapja őt szeretné megtenni utódjául.

igyneveld2_jelenetfoto_20_.JPG@intercom

Pedig a fiú továbbra is különc, kicsit megbízhatatlan, nem biztos, hogy egy egész falu népét el tudná irányítani. Fogatlannal járják a vidéket, hogy minél több sárkány fajt megismerjenek, új helyeket fedezzenek fel. 

igyneveld2_jelenetfoto_16_.JPG@intercom

Az alkotógárda nagyjából ugyanaz, mint négy évvel ezelőtt, bár a rendezői feladatok ezúttal csak Dean DeBlois-ra hárultak, egykori társa, Chris Sanders csak a produceri munkát vállalta. A hírek szerint DeBlois csak úgy vállalta el a filmet, ha a stúdió vállalja egy harmadik rész elkészítését is. 

A négy évvel ezelőtti alkotás is elképesztően látványos volt, de most még magasabbra tették a lécet. A Dreamworks új programokat vetett be a karakterek, az élőlények illetve a helyszínek életre keltésében. 

@intercom

A látványvilág persze nem elég egy sikeres filmhez, így kellett egy ütős sztori is. Cressida Cromwell brit írónő regénysorozata alapján készült ez a rész is, ahogyan az első is illetve az azóta már második évadot is megélt sorozat. Cromwell idén adja ki 14. kötetét, nálunk csak a negyedik jelent meg eddig.

No de mi is ez a sztori? Egy kicsit összetett, így lehet, hogy a nagyon kicsi gyerekek esetleg lemaradnak az eseményekben. A lényeg, hogy Hablaty kalandozásai során eljut egy szigetre, ahol olyan emberekkel találkozik, akik sárkányokat fognak be, így persze a srác éjfúriája nagyon felkelti az érdeklődésüket. Ráadásul vezetőjük elárulja, hogy egy olyan embernek dolgoznak, aki egy egész sárkánysereget akar toborozni.

@intercom

Hablaty figyelmezteti a veszélyre édesapját, de az szokásához hűen nem igazán figyel oda a kissrácra. A fiú így egyedül indul útnak, hogy tárgyalást kezdeményezzen az ismeretlen férfival. Eközben talál rá egy olyan helyre, ahol kicsi, beteg, vagy éppen óriási, ritkaságnak számító sárkányok együtt, háborítatlanul élnek. Gondozójuk egy hölgy, akiről hihetetlen dolog derül ki. Hogy mi azt persze nem írhatom le, de szerintem le fog esni az állatok!

@intercom

Ebben az epizódban is lesz minden, amivel korábban is találkozhattunk és ami a Dreamworks-öt egy újabb Golden Globe-al (és talán egy Oscarral?) gazdagítja pl. szerelem, tragédia, humor, no és persze harc. Mindenkinek merem ajánlani, aki szerette az első részt, vagy aki kedveli az animációs filmeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr397079639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása