Csingiling és a nagy tündérmentés - Tinker Bell and the Great Fairy Rescue [2010]
2014. szeptember 25. írta: redbandita

Csingiling és a nagy tündérmentés - Tinker Bell and the Great Fairy Rescue [2010]

Következzen megint egy C/CS betűs animációs, ismételten a Disneytől. 2010-ben a Disney megint hozzányúlt a kis, zöld ruhás, szőke tündérlány figurájához, és egy harmadik egész estés filmet ajándékozott neki/nekünk. A 2008-as Csingiling alkotás után ez is mozivászonra került, ami azért volt érdekes döntés, mert a 2009-es Csingiling és az elveszett kincs csak DVD-n jelent meg. Nekem ez tetszett eddig a legjobban, mert sok részlet felidézte bennem az eredeti sztorit, a Pán Pétert, ahol ugye először találkozhattunk Csinggel.

 Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

9925330csingilingesanag.jpg

Mostanra egészen megszerettem Csingilinget, így egyértelmű volt, hogy ezt a néhány évvel ezelőtti filmet is megnézem. És milyen jól tettem! eddig ez a rész tetszett a legjobban, mert sok részlet eszembe juttatta a Pán Péter című Disney klasszikust. Ugyanis itt is szerepelnek emberek, történnek csodák, repkednek, és London is újra feltűnik. Nagyon jól sikerült kis alkotás ez, amit kisgyerkőccel is nyugodtan fogyaszthatunk.

Az már biztosan nem újdonság senkinek, hogy Csingiling akaratán kívül bajba kerül, ám ezúttal minden eddiginél nagyobba, hiszen most először jár az emberek világában, ahol kb. az első napon fogságba(?) is esik. Hiába intik barátnői, hogy még csak ne is menjen a két lábúak közelébe, őt hajtja a kíváncsisága. Nem is annyira az emberek, mint inkább a kütyük érdeklik. Elvégre egy barkácstündérről beszélünk...

179299_galeria_csingiling_es_a_nagy_tunde2.jpg

Ez az első nyár, amit Csing Emberföldön tölt és a tündér már az első pillanatokban is óvva intik attól, hogy túl közel kerüljön hozzájuk, hiszen az emberek mit sem tudnak a tündérek létezéséről. Persze a kis tündért marhára nem hatja meg a dolog és szinte az első adandó alkalommal üldözni kezd egy autót. Persze Csinget nem az autóban ülő kislány, Lizzy és annak apukája érdekli, hanem leginkább a gépezet. Hogyan működik egy autó? Mi mozgatja? Mi a fogaskerék és mire jó? 

A mindig kicsit undok Vidia követi Csinget, hiszen biztos benne, hogy barátnője bajba kerül. De ezúttal a kis Csing megússza, a széltündér azonban úgy dönt, hogy ideje megleckéztetni a mindig túl nagy rizikót vállaló szőkeséget. Bezárja őt egy kislány, Lizzie által épített kis házikóba. A terve csak az, hogy ráijesszen, de a dolog elég rosszul sül el, amikor Lizzie idő előtt visszatér a babaházhoz és észreveszi Csinget.

A kislány egy igazi rajongó, így elképesztően megörül új barátjának, és azonnal szalad vele a házhoz, hogy megmutassa édesapjának. A férfi szerencsére nagyon elfoglalt, így tudomást sem vesz a dologról. De Csing már lelepleződött, a kislány szembesül azzal, amit mindig is remélt, hogy tündérek léteznek. Itt találhatunk némi hasonlóságot Lizzie és a Pán Péter gyerek főszereplője, Wendy között. 

Csingiling kezdetben nagyon bizalmatlan a kislánnyal, de aztán furcsa barátság alakul ki köztük, bár Lizzie nem érti a tündér szavait. Mutogatással, rajzolással, mondhatni Activity-vel kommunikálnak egymással, és a kis zöldruhás egyre több titkot árul el a világukról. 

lizzy1.jpg

A többi tündér eközben mentőakciót szervez, amit nehezít, hogy szakad az eső és a tündérek nem tudnak ilyen időben repülni. De szerencsére ott is vannak barkácstündérek, akiknek van ötletük!

TinkerBellandtheGreatFairyRescue_786936804065_5.png

Nagyon aranyos kis történet, a megszokott és megkedvelt figurákkal. Nemcsak kislányoknak ajánlott! A teljes mese akár itt is megnézhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr916729925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása