Karin Alvtegen - Árulás
2014. június 09. írta: Szilvásgombóc

Karin Alvtegen - Árulás

Karin-Alvtegen-Arulas.jpgÍme egy újabb A/Á betűs olvasnivaló. Figyelitek még az írója is A betűs, természetesen ez csak véletlen. :) Ez az első regény, amit a skandináv írónő tollából olvastam és biztos, hogy nem is az utolsó. Lebilincselő lélektani dráma, pszichokrimi. Az elején nyomasztó a vége pedig egyenesen hátborzongató.

Karin Alvtegen az egyik legismertebb skandináv író, hírnevét pedig pszichokrimik írásával szerezte magának, nem véletlenül.

Történeteinek rendkívüli feszültségét nem csupán a bűnesetek megjelenítése táplálja, hanem az emberi kapcsolatok, karakterek érzékeny és kegyetlenül őszinte ábrázolása is.

Rögtön egy zátonyra futott házasságba csöppenünk, Eva és Henrik hosszú évek óta házasok, van egy kicsi fiúk Axel. Eva régóta sejti, hogy valami nem stimmel a kapcsolatukkal, de nem volt mersze megkérdezni, hiszen akkor minden valóságos lesz, és már nem tud elbújni a megszokott napi rutin mögé. De egyszer csak már nem bírja tovább. Rákérdez és ezzel elindul a lavina...

A történet másik főszereplője Jonas, aki évek óta odaadóan ápolja szerelmét a kórházban, ő Ana, akit baleset ért úszás közben. Már az elején sejteni, lehet hogy Jonassal nincs minden rendben. Kényszeres és mániákus, és hát megvan a problémás családi háttere. Apa gyerekkorában csúnyán kihasználta, és míg Jonas azt hitte ezzel anyját is védi rá kellett döbbennie, hogy csak elárulta őt. Mindez akkor válik világossá számára, amikor tulajdon anyja elfordul tőle.

Eva amikor rádöbben, hogy férje nem mással csalja meg, mint szeretett fiúk óvónőjével Lindával. Eltervezi, hogy bosszút áll férjén és nem adja meg neki azt a lehetőséget, hogy földbe döngölje őt. Nem akarja megkönnyíteni a helyzetét. De mindenek előtt szüksége van arra, hogy érezze, hogy kell még valakinek így elmegy egy bárba, ahol megismerkedik egy fiatal férfival. Együtt töltik az éjszakát. Csakhogy az éjszaka nem múlik el nyom nélkül, legalábbis Jonasban nem. Új szerelem/rajongás ébred benne, kis nyomozás után mindent kiderít a nőről, akit Lindaként ismert meg. A beteges rajongása nem ismer határokat, mindenre elszánt, hogy bebizonyítsa a nőnek, hogy megérdemli a szeretet. De amikor falakba ütközik elpattan benne valami.

Eközben Eva minden erejével azon van, hogy tönkre tegye férje szeretőjét és a cél, mint tudjuk szentesíti az eszközt... csakhogy végül semmi sem úgy sül el, ahogy azt eltervezte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr176278479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása