Beauty and the Beast Season 1 (A szépség és a szörnyeteg 1. évad)
2014. május 31. írta: Szilvásgombóc

Beauty and the Beast Season 1 (A szépség és a szörnyeteg 1. évad)

Újabb amerikai sorozat, egy agyon rágott, unos-untalan felhasznált alappal. De mégis leköt és nem csak a látvány miatt, szerintem néha jó olyat is nézni, amit tényleg csak nézel és nem kell agyongondolkodni és végig feszülten figyelni. Amolyan agymosás, néha kell. Szóval (lehet egyesek megköveznek) nekem mégis tetszik a Szépség és a szörnyeteg.

tumblr_static_beauty-and-the-beast.jpg

MV5BMTkwNzE0NDk2Nl5BMl5BanBnXkFtZTYwMTIwMDg3._V1__SX1303_SY601_.jpgA sorozat "elődje" 1987-ben készült.  Linda Hamilton alakítja a főhősnőt Catherine Chandlert, aki egy gazdag nagyvilági nő, mindene megvan. Ron Perlman játsza a szörnyet, Vincentet. A szörny a várost alulról átszövő csatornahálózatban él, hogy a "normális" emberek világától távol maradjon. És mint ahogy az lenni szokott a két eltérő világban élők találkoznak és természetesen egymásba szeretnek.

 A sorozatról egy képkockát sem láttam, így összehasonlításba bele sem fogok. Szóval rögtön rá is térek a most futó sorozatra.

A CW gondozásában kezdték el sugározni a sorit 2012 októberében, idén pedig már a második évadot sugározzák

szereplő(k):
Kristin Kreuk (Catherine Chandler)
Jay Ryan (Vincent Keller)
Austin Basis (J.T. Forbes)
Nina Lisandrello (Tess Vargas)
Max Brown (Evan Marks)
Brian White (Joe Bishop)
Nicole Gale Anderson (Heather Chandler)

Catherine édesanyját egy fegyveres támadás során meggyilkolták, lánya csak azért menekült meg annak idején, mert egy rejtélyes idegen (akire Catherine szörnyetegként emlékszik vissza) megmentette az életét. Évekkel később a fiatal lányból nyomozó lesz, akinek azóta minden lépését tisztes távolságból figyeli valaki. Ez a valaki nem más, mint a sorozat szörnyetege Vincent Keller, aki hivatalosan 10 éve meghalt Afganisztánban. Pedig valójában egy titkost katonai kísérlet részese volt, ami nem éppen úgy sült el ahogy azt a tudósok gondolták. A probléma megoldása számukra csak egy módon lehetséges, likvidálni minden kísérletben résztvevő személyt. A Muirfield (a kísérletek kitalálója és vezetője) folyamatosan a nyomában azoknak, akiknek bármilyen közük lehet a titkos kísérlethez. Így a 10 éve bujkáló Vincent a Muirefieldnek is a célkeresztjében van.

47423_505800936098024_2141037310_n.jpg

Vincent erejét arra igyekszik használni, hogy ártatlanokat mentsen meg, ennek olykor a rossz emberek áldozatul esnek. Ugyanakkor az ártatlanokat sem sikerül megmentenie az egykor orvosként dolgozó sármos szörnyetegnek. Így találja meg az ujjlenyomatát a helyszínen Chandler nyomozó, jut el JT-hez, aki nem más mint Vincent gyermekkori barátja és egyben lakótársa is. JT hiába is igyekszik nem tudja elaltatni a fiatal nyomozó gyanúját  és így a két főszereplő hamarosan találkozik egymással. Ezzel pedig elindul a lavina.

28058_522361967775254_1341525662_n.jpg

Ahogy az várható hamar egymásba szeretnek, bár eleinte Vincent mindent megpróbál, hogy távol tartsa magától a lányt, de valljuk be úgy elég nehéz ha ő nem tud távolságot tartani tőle. Szóval hamarosan egymásba gabalyodnak miközben egyik ügyből a másikba keverednek. Catherine az esetek során falaz szerelmének, hogy titka fedve maradhasson, miközben minden erejével azon van, hogy megtalálja a Muirfieldet és egyszer és mindenkorra pontot tegyen az ügy végére, hogy Vincentnek ne kelljen többé bujkálnia.

530274_528968260447958_1866195542_n.jpg

Persze a fő szál mellett számos egyéb szál is fut, hiszen Catherinnek meg kell őriznie Vincent titkát, ami a társával való együttműködést is nehezíti, a családjával sem lehet őszinte. És ahogy az lenni szokott a családban is mindig vannak titkok, ez itt sincs másként...

És ha valaki véletlen olyan kis naiv lenne, hogy azt hiszi Vincent az egyetlen szörnyeteg az téved. És nem is kell olyan nagyon messzire menni, elegendő ha szétnézünk a rendőrségen, ahol Catherine dolgozik.

Az első évad pörög, folyamatosan leköt viszonylag gyakran jönnek mennek a szereplők, fel-fel bukkannak emberek a múltból  és persze jól meg is kavarják a dolgokat. Minden új arcnál egy kicsit elkezdtem aggódni, hogy majd elkezdődik a nagy szenvedés elkezdik húzni a sztorit, mint azt a bizonyos rétestésztát. De nem. Legalábbis eddig.. ezt pedig azért tudom kis félelemmel mondani, mert hát nem igen bírtam és már a második évadot falom és hát van egy új és fontos szál, ami még okozhat problémáékat. Na jó két ilyen szál is van... de nem lenne sori, ha nem lenne egy két olyan szál, ami egy darabig ártalmatlannak tűnik...

Mindent egybe vetve tetszik, a sablonos romantikus, se veled se nélküled sorozatok egy újabb példánya, de ugyanakkor van benne valami... a karakterek tetszenek, nem szenvednek annyit, mint azt egy ilyen jellegű romantikus drámánál elvárható.

Első évad:

Második évad:

kép@imdb
képek:@facebook/beautyandthebeast

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr696094570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása