Májusi premierek
2014. április 30. írta: redbandita

Májusi premierek

Idén nagyon jól tartom magam ahhoz, hogy minden hónap mozipremierjeiről írok egy kis videós/traileres összefoglalót, jöjjön most a májusi! Ti mit fogtok megnézni ezek közül? 

majus.png

Május 1.

 • A csodálatos Pókember 2 [2014] - The Amazing Spider-man 2 - amerikai akciófilm
  Rendező: Marc Webb
  Szereplők: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx
  Peter Parker (Andrew Garfield), aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt (Emma Stone) - és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro (Jamie Foxx) felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja - és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.

 • A Szörny mentőakció [2013]- Escape From Planet Earth - amerikai-kanadai animáció
  Rendező: Callan Brunker
  Üstökös Izmó a Baab bolygó hőse, akit mindenki tisztel tetteiért. Van egy öccse is, Elmó, aki egy kicsit józanabb gondolkodású, mint bátyja, nem olyan hűbelebalázs, és nem hág át egykönnyen szabályokat. Amikor Izmót egy újabb vészhelyzet kapcsán egy veszélyes bolygóra küldik, a szuperhős azonnal igent mond, és belesétál a gonosz Brutál tábornok csapdájába. Ezúttal Elmónak kell megmentenie őt, feleségével Kirával és kisfiával, Fürkével az oldalán.

 • Bérgavallér (2013) - Fading Gigolo - amerikai vígjáték
  Rendező John Turturro
  Szereplők: John Turturro, Woody Allen, Sharon Stone, Sofía Vergara, Vanessa Paradis
  Fioravante (John Turturro), barátja Murray (Woody Allen) tanácsára elkezdi a világ legősibb mesterségét űzni, és végül olyasmit talál, amiről nem is tudta, hogy keresi. Murray gyönyörű bőrgyógyásza, Dr. Parker (Sharon Stone) megemlíti, hogy szépséges barátnőjével, Selimával (Sofia Vergara) férfit keresnek egy édeshármashoz. Murray észreveszi a pénzügyi lehetőséget az ajánlatban, és meg akarja győzni Fioravantét, hogy vállalja a feladatot.

 • Flörti dancing - Cuban Fury - angol vígjáték
  Rendező: James Griffiths
  Szereplők: Nick Frost, Rashida Jones, Ian McShane
  1987. A 13 éves Bruce Garett ég a vágytól, hogy megmutathassa a világnak tánctudását az Országos Serdülő Salsa Bajnokságon. Vágya azonban egy végzetes éjszakát követően szertefoszlik, önbizalma meggyengül és ezzel élete eltávolodik a tánc világától.
  Huszonöt évvel később, az álmaitól megfosztott Bruce (Nick Frost) jó pár kilót felszedve, magányosan és elszigetelten él. Egy nap új főnököt kap: a bájos és vicces Juliát (Rashida Jones). A nő megjelenésével Bruce rádöbben, hogy ideje önvizsgálatot tartania, és ugyan tudja, hogy nincs esélye Juliánál, mégis késztetést érez arra, hogy összeszedje magát és változtasson unalmas életvitelén.

 • Szent Charbel - A szív csendje - Saint Charbel - libanoni életrajzi film
  Rendező: Nabil Lebbos
  Szereplők: Antoine Balabale, Elie Metri
  Szent Charbel, akit az arab Pio atyának is aposztrofálnak életéről készült film.

 • Tessék mosolyogni (2012) - Gaigiment/Keep smiling - francia vígjáték
  Rendező: Rusudan Chkonia
  Szereplők: Ia Shukhitashvili, Gia Rhonishvili
  Rendhagyó szépségversenyt hirdetnek meg a könnyű vagyonosodás reményében jelentkező asszonyok számára: csak olyan anyák jelentkezhetnek, akiknek legalább három gyerekük van. A megmérettetésen tíz nő indul, akik közül heten a legnagyobb szegénységben élnek, és mivel a résztvevők egy része még egyedül is neveli gyermekeit egyszobás lakásban, így a verseny fődíja hatalmas lehetőségként lebeg előttük. Az első helyezett nyereménye ugyanis egy lakás és 25.000 dollár készpénz.

 • Vérkötelék (2013) - Blood Ties - francia-amerikai krimi
  Rendező: Guillaume Canet
  Szereplők: Clive Owen, Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard
  Az 1970-es években járunk, Brooklynban, a szervezett bűnözés középpontjában, ahol két testvér a törvény két oldalán állva, szembetalálja magát egymással.

Május 8.

 • Az eltűnés sorrendjében (2013)- Kraftdioten - dán-norvég akciófilm
  Rendező: Hans Petter Moland
  Szereplők: Stellan Sarsgard, Kristofer Hivju
  Nils egy hatalmas hókotró sofőrjeként dolgozik a messzi északon, hatalmas hófalak között, járatlan utakon teljesít szolgálatot. A pedáns, és visszahúzódó hómunkás még egy Év Állampolgára díjat is nyert, ám az elismerést nem tudja kiélvezni, mert egy tragikus fordulat összetöri addigi meghitt családi életét: fiát drogtúladagolás következtében holtan találják.

 • Fuss, fiú! (2013) - Lauf Junge lauf - német-francia-lengyel háborús film
  Rendező: Pepe Danquart
  Szereplők: Kamil Tkacz, Rainer Bock
  A nyolcéves Srulik 1942-ben menekül el a varsói gettóból. Hogy egyedül is túlélje a háború borzalmait, előbb egy gyerekcsapathoz szegődik és az erdőben próbál boldogulni, majd felveszi a Jurek nevet és keresztény árvának kiadva magát egy lengyel farmon keres menedéket. A megpróbáltatások közepette zsidó identitása elveszni látszik. 

 • Már megint lakótársat keresünk - Casse-tete chinois - francia romantikus vígjáték
  Rendező: Cédric Klapisch
  Szereplők: Romain Duris, Audrey Tautou, Kelly Reilly
  Xavier élete továbbra is tele van nem várt fordulatokkal, amelyek sajátos életfilozófiájának a következményei. Még mindig keresi a helyét a világban, és még mindig gyakorta bizonytalan, ám ezúttal már két gyermekes apaként próbálja megállni helyét, s ehhez mérten, felelősségteljesen igyekszik cselekedni a mindennapokban. Derült égből villámcsapásként éri, amikor gyermekei édesanyja bejelenti, hogy a gyerekekkel együtt New Yorkba költözik.

 • Salvo - Magányos szerelmesek - olasz-francia gengszterfilm
  Rendező: Antonio Piazza és Fabio Grassadonio
  Szereplők: Saleh Bakri, Luigi Lo Cascio
  Salvo Mancuso egy maffiózó szűkszavú, rideg testőre és bérgyilkosa. Meghiúsít egy támadást, amit főnöke ellen terveztek, majd megöli a támadás kiötlőjét, de közben rátalál annak védtelen, vak húgára, akiről gondoskodni kezd. A lány ettől kezdve óriási hatással lesz Salvora, sorsuk összefonódik.

 • Violetta - A koncert (2014) - argentin koncertfilm
  Rendező: Matthew Amos
  Szereplők: Diego Dominguez, Lodovica Comello, Martina Stoessel
  A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai koprodukcióban gyártott alkotása. Mivel a sorozatban elhangzó dalok több országban is népszerűbbek olyan előadók slágereinél, mint Katy Perry vagy Lady Gaga, elkészült egy exkluzív 90 perces koncertfilm is, amely a zenét és a táncot helyezi a középpontba.

 • Visszatérés Óz Birodalmába (2013)- Legends Of Oz: Dorothy's Return - amerikai animációs film
  Rendező: Will Finn és Dan St. Pierre
  Dorothy épp csak hazatért varázslatos utazásáról Óz földjéről, de máris új kalandok hívják a szivárványon túlról. A tornádó utáni napon a kansas-i hajnalban egy gyönyörű és mágikus szivárványon keresztül régi jó barátja, Madárijesztő hívja segítségül a kislányt. Dorothy ölébe kapja Totót és azonnal útra kel a szivárvánnyal. Óz földjén gyorsabban telt az idő, mint otthon, Kansas-ben és Óz földjének lakói bizony nagy bajban vannak.

Május 15.

 • Godzilla (2014) - amerikai-japán fantasy
  Rendező: Gareth Edwards
  Szereplők: Bryan Cranston, Aaron Taylor-Johnson, Elisabeth Olsen
  A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek...

 • Llewyn Devis világa (2013) - Inside Llewyn Devis - amerikai-francia dráma
  Rendező: Joel Coen, Ethan Coen
  Szereplők: Oscar Isaac, Justin Timberlake, Carey Mulligan, John Goodman
  1961. február, New York City. A tejfelesszájú Bob Dylan épp csak bontogatja szárnyait a Greenwich Village éjszakai klubéletében, a The Mamas & the Papas tagjai pedig még nem is találkoztak, hogy berobbanjanak a köztudatba a California Dreamin'-nel. Llewyn Davis ebben a bohém kulturális pezsgésben szeretne a folk zenében maradandót alkotni, ám az erős konkurencia mellett neki még saját problémáival is meg kell küzdenie.

 • Populaire kisasszony (2012) - francia vígjáték
  Rendező: Régis Roinsard
  Szereplők: Romain Duris, Déborah Francois, Bérénice Bejo
  1958 tavaszán járunk, Rose Pamphyle mogorva özvegy apjával él, aki egy boltot működtet kis falujukban, Normandiában, lányát pedig a helyi autószerelő fiának szánja feleségül, csendes vidéki háziasszonynak. Rose azonban más életre vágyik. A közeli városba utazik, ahol egy titkárnői állásra jelentkezik.

 • Rossz szomszédság (2014) - Bad Neighbours - amerikai vígjáték
  Rendező: Nicholas Stoller
  Szereplők: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Dave Franco, Lisa Kudrow
  Mad és Kelly fiatal házasok. Életük fenekestül felfordul, mikor a szomszédságba új lakók költöznek.

Május 22.

 • Dollár, kanna, szerelem (2012) - The Brass Deaport - amerikai film
  Rendező: Ramaa Mosley
  Szereplők: Juno Temple, Michael Angarano

 • Grace - Monaco csillaga (2013) - Grace Of Monaco - francia-amerikai-belga-olasz film
  Rendező: Olivier Dahan
  Szereplők: Nicole Kidman, Roger Ashton-Griffiths, Tim Roth
  Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, mikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma, és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán.

 • Mr. Jones (2013) amerikai horror
  Rendező: Karl Mueller
  Szereplők: Jon Foster, Sarah Jones, Mark Steger
  Scott (Jon Foster) és Penny (Sarah Jones) hátrahagyva a zajos nagyvárost egy csendes, nyugodt erdőszéli házba költöznek, hogy a férfi ihletet merítsen új filmjéhez. Nem sokkal beköltözésük után rájönnek, új lakóhelyük korántsem olyan békés, mint az gondolták. A közelükben lakik a kétes hírnevű különc művész ? akit a helyiek csak Mr. Jones-ként emlegetnek ? aki elzárkózva él a világtól. Csak éjszakánként hagyja el házát, amikor is különös szobrokat emel az erdő mélyén. Amikor az ifjú pár kíváncsisága túl közel sodorja őket Mr. Jones-hoz, a bizarr művész életre kelti a fiatalok legvadabb rémálmait.

 • X-Men Az eljövendő múlt napjai (2014) - X-Men: Days Of Future Past - amerikai fantasy
  Rendező: Bryan Singer
  Szereplők: Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence
  A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük.

Május 29.

 • A holnap határa (2014) - Edge Of Tomorrow - amerikai sci-fi
  Rendező: Doug Liman
  Szereplők: Tom Cruise, Emily Blunt
  Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt - pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra.

 • Az ötödik kerék (2013) - L'ultima ruota del carro - olasz vígjáték
  Rendező: Giovanni Veronesi
  Szereplők: Elio Germano, Ricky Memphis
  A film főhőse Ernesto, aki Rómában él, és saját teherautójával szállítási munkákat, költöztetéseket vállal. Munkája révén sok helyre eljut szerte Itáliában és így az ő "szemüvegén" keresztül látjuk az olasz mindennapok történetét a '60-as évektől napjainkig.

 • Csúnya, gonosz bácsik (2013) - Big Bad Wolves - izraeli thriller
  Rendező: Aharon Keskahles, Navot Papushadio
  Szereplők: Lior Ashkenazi, Rotem Keinan
  Egy kislány eltűnik, néhány nappal később megtalálják egy erdőben: megerőszakolták és meggyilkolták. A durva modorú rendőr meg van győződve arról, hogy a gyilkos egy magányos tanár. Amikor a tanárt felfüggesztik, megpróbál személyesen elégtételt venni az áldozat apján.

 • Hosszú út lefelé (2014) - A Long Way Down - brit-német dráma
  Rendező: Pascal Chaumeil
  Szereplők: Pierce Brosnan, Toni Colette, Rosamund Pike
  Négy elveszett lélek - egy kegyvesztett TV bemondó, egy mocskos szájú tinédzser, egy egyedülálló anya és egy zenészből pizza futárrá avanzsált fiú - ugyan azon a napon akar véget vetni az életének, méghozzá éppen Szilveszter éjszaka. Amikor a kiábrándult idegenekből álló csapat véletlenül összetalálkozik az öngyilkosság helyszínéül választott Toppers Torony tetején, megállapodnak abban, hogy hat héttel elhalasztják tervüket és mint egy szokatlan, furcsa család, együtt keresik tovább az élet értelmét.

 • Másnaposok szerencséje (2014) - Walk of Shame - amerikai vígjáték
  Rendező: Steven Brill
  Szereplők: Elizabeth Banks, James Marsden, Ethan Suplee
  Egy feltörekvő riporter egyéjszakás kalandba keveredik egy jóképű idegennel, majd az utcán találja magát, telefon, autó, személyi igazolvány és pénz nélkül. Csak 8 óra választja el élete legfontosabb állásinterjújától.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr876098315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.