Rém rom - Monster House [2006] - Az emberevő ház története
2014. február 02. írta: redbandita

Rém rom - Monster House [2006] - Az emberevő ház története

A Sony Pictures a Nagyon vadon kedves kis története után, valami teljesen mást alkotott: horrormesét. Azt nem tudom, hogy mennyire való gyerekeknek, én nem hinném, hogy a hatéves unokaöcsémnek szívesen megmutatnám a Rém rom-ot, de mondjuk egy 10-12 éves gyerkőcnek már talán ajánlanám. Persze csak akkor, ha nem túl félénk, ugyanis ebben a sztoriban egy emberevő ház "a főszereplő".

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

rem-rom-thumb-meselandia.jpg

A Rém romot 2007-ben Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték legjobb animációs film kategóriában, azokat nem kapta meg, mert előbbit a Táncoló talpak, míg utóbbit a Verdák első része kapta, de azért így is szép sikereket ért el. Ahhoz képest meg főleg, hogy a rendezőnek, Gil Kenan-nak ez volt az első jelentősebb alkotása, habár megjegyzem eddig az utolsó is. A film egyik producere egyébként Steven Spielberg.

A film főszereplője három tini, egy gonosz öregember és egy (mint mondtam) emberevő ház. Hogy ez jön össze? Nos van egy srác, persze elég tipikus lúzer, D.J. (eredeti hangja Mitchel Musso), akinek a szomszédja a gonosz, öreg bácsi (eredeti hangja Steve Buscemi), aki mindenkinek csak a terhére van. Elveszi a gyerekek játékát, senki sem léphet a gyepére, de azért sejtjük, hogy okkal lett ilyen. De hogy miért arra nagyon soká kapunk választ, és elég összetett a dolog. Persze egy asszony van a dologban, egykori felesége, többet nem mondhatok...

monster-house-2.jpg

A bácsit egy napon (persze Haloween előtt) elviszi a mentő, D.J.-re babysitter vigyáz, ám annak barátja eltűnik. Gondolom kitaláljátok mi lesz vele... Hát persze! Felfalja a ház. D.J. és legjobb barátja, Chowder és a frissen megismert cserkész lányzó, Jenny együtt próbálják megfejteni a ház titkát, és kiszabadítani a srácot! De hogyan? Hogyan lehet legyőzni egy élő házat, ami ráadásul csak bizonyos körülmények között (látszólag teljesen szabálytalanul) kel életre... Nehezen. De higgyétek el ők mindent megpróbálnak!

MonsterHouse3D03.jpg

Pedig a helyzet nem egyszerű, hiszen sem a babysitter, sem a rendőrök nem hisznek a tiniknek. Megjegyzem nincs az az épeszű felnőtt, aki elhinné. Nem?

MONSTER-HOUSE-BEWARE.jpg

Furcsa történet, izgalmas és vicces jelenetek, ám viszonylag kevésbé kidolgozott karakterek. Talán így tudnám egy mondatban összefoglalni a Rém romot! Egy próbát megér, de kisgyerekeknek, estére nem ajánlom!!!

A mese teljes egészében és ingyenesen megnézhető ezen a linken.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr515792672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása