Nagyon vadon - Open Season [2006] - A Sony is beszáll
2014. január 05. írta: redbandita

Nagyon vadon - Open Season [2006] - A Sony is beszáll

Nemrégiben ígértem, hogy szép lassan megidézem az utóbbi évek animációs filmjeit. 2006 óta a Sony Pictures is készít ilyen mozikat, több kevesebb sikerrel. Az első dobásuk volt a Nagyon vadon, amiben egy elkényeztetett házimaci és mondhatni idióta szarvas köt barátság. A film elég népszerű lett ahhoz, hogy 2010-ig két folytatása is készüljön. A harmadikról még 2010-ben írtam Nektek.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

1883959_86fad14f1dbc2e91611b74c371166f4d_xl.jpg

Mint fentebb is írtam két főszereplőnk van: Boog, a háziasított, végtelenül elkényeztetett grizzly és újdonsült haverja(?) a félszarvú, elég idegesítő, nem teljesen épeszű Elliot a szarvas. A maci eredeti hangja egyébként Martin Lawrence, míg a szarvasé Ashton Kutcher.

70791_galeria_nagyon_vadon1.jpg

Boog - igazából nem derül ki, hogy milyen okok miatt- az emberek között él a gazdájával, a "rövidgatyással" (ahogy Elliot nevezi) Beth (eredeti szinkronhangja Debra Messing) és egyfajta showműsort adnak elő a városba érkező turistáknak.

70795_galeria_nagyon_vadon4.jpg

Boog és Elliot igazából véletlenül futnak össze egy parkolóban, ahol a szarvas igencsak szorult helyzetben van. A vadász ugyanis (aki szintén nem normális) elgázolta őt, így törte le a szarva is. Mivel nincs vadászidény, ezért hivatalosan nem lőhette le, de mivel igazi vadászat megszállott, ezért nem bírja ki és véletlenül elgázolja a szerencsétlent.

Boog segít Elliotnak, aki ezt valamiféle baráti szívességnek véli, amit feltétlenül viszonozni akar. Hiába mondja a mackó, hogy nem szükséges, sőt így igazából csak nagy bajba kerül, aztán meg még nagyobba. A dolog odáig fajul, hogy Beth úgy dönt visszaengedi kedvenc házi állatát a vadonba. Mivel Boognak semmi tapasztalat nincs (nem tud halászni, élelmet szerezni, de még WC-zni sem), ezért rá van szorulva Elliot segítségére.

1110vadon4.jpg

A vadon pedig elég veszélyesnek bizonyul: ott vannak a vadorzó mókusok, a gázzal fenyegetőző borzok, no meg a szarvas csorda... A terv az, hogy visszamennek a városba, ám az út nem zökkenőmentes és hamarosan beköszönt a vadászidény is.

Szerethető figurák, felnőttek számára is élvezhető poénok, izgalmas kalandok várnak azokra, akik megnézik ezt az animációt. Sajnos a második és harmadik rész már közel s távol nem sikerült ilyen jól, de persze ez nem von le ennek a mozinak az élményéből. Ha valakinek felkeltettem az érdeklődését, akkor teljesen ingyen itt meg is nézheti a teljes filmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr105738150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi5000 · http://sport-kiraly.blog.hu/ 2014.01.06. 17:36:39

Az érdeklődésem tényleg felkeltetted, de a kritika alapján csak az első részt fogom megnézni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 14:26:13

hát ez egy joó gyenge animációs mese szerintem.
süti beállítások módosítása