Jane Green - Férfak városa
2013. november 25. írta: redbandita

Jane Green - Férfak városa

Pár hónapja írtam Nektek az általam eddig nem ismert Jane Green egyik első regényéről, a Nők városáról, amcovers_4313.jpgiben három hölgyemény útját követjük nyomon, amik végül mégis összegubancolódnak. Itt a Férfiak városában egy házaspár és az őket körülvevő barátok, kollégák, szeretők életének egy szakaszát ismerjük meg. Legalább annyi humorral és bonyodalommal, mint a Nők városában.

Alice egy igazi szürke egér, mind külsejét, mind munkáját, mind jellemét tekintve. Legalábbis ő így érzi, ezt hiszi magáról és eszerint is éli unalmas mindennapjait. Ezek miatt lepődik meg mikor a gimi befejezése után évekkel véletlenül fut össze az akkoriban a suli egyik legmenőbbjének számító Joeval. Akinek most is jó munkája van, drága öltönyökben jár és persze elképesztően szívdöglesztő. A nők csak úgy hevernek a lábainál, de ő inkább már megállapodna, ezért is örül Alicenek és hívja el randira.

Az évek telnek, Joe és Alice összeházasodtak és Alice ma már rá sem lehet ismerni. Dolgozni már nem dolgozik, feladta vállalkozását, eltartott nő lett belőle. Külsejét tekintve is hatalmas változáson megy keresztül: lefogyott, szőkére festeti a haját, manikűröztet, szolizik és persze a legdivatosabb ruhákban jár.

Ezzel csak annyi a gond, hogy mindezt nem saját akaratából teszi, hanem férje kedvéért vagy legalábbis azért, hogy megfeleljen dögös férjének. Puccos estélyekre járnak, felületes barátaik vannak, ez mind nagyon távol áll Alicetől. Vajon jót tesz e egy kapcsolatnak/házasságnak ha az egyik ennyire alárendeli magát a másiknak?

Joe jóképű pasi és ezt szépen ki is használja, azaz fűvel fával megcsalja asszonykáját, bár néha kicsit bűntudata vagy inkább rossz érzése van emiatt. Általában azonban hamar túl lendül a dolgon és újabb és újabb nők ágyában köt ki. Az egyik munkatársnőjével azonban tartósabb viszonya lesz és amikor ez kitudódik főnökei áthelyezik őt. Alice sejti néha napján, hogy esetleg Joe néha a tilosban jár, de megérzéseivel nem törődve férjével tart az új életükbe.

Mindketten hisznek abban, hogy ez változást hoz majd a házasságukba és hoz is, csak nem éppen olyat amire számítanak. Azt nem mondom, hogy Joe végül elnyeri majd méltó büntetését, de néhány kellemetlen élményben lesz része, ne aggódjatok :)

Nagyon jó kis könyv, minden nőnek bátran merem ajánlani egy forró csoki mellé, főleg ilyen rossz időben.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr535655560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása