X-Faktor 2013. 10. 19. - Nemzetek estéje - A második élő show
2013. október 20. írta: redbandita

X-Faktor 2013. 10. 19. - Nemzetek estéje - A második élő show

A múlt héten elrajtolt az idei széria, akkor még a mentorok kicsit olyan békésnek, nyugodtnak tűntek. Mostanra talán jobban beindult a versenyszellem, sokkal keményebb kritikákkal, és kevesebb dicsérő szóval illették az énekeseket. De ez így normális, hiszen mégiscsak nagy a tét, és múlt héten már el is vérzett egy csapat, akiknek azért több jövőt jósoltunk volna sokan. Ezen a héten különböző nemzetek nagy előadóitól hoztak dalokat a versenyzők. Ha tegnap este lemaradtál a produkciókról, nézd meg nálunk mindet! 

1401929_10151947289182147_658179378_o.jpgFacebook

Hát remélem, hogy nem azért nem láttam közös számot, mert későn kapcsoltam az RTL Klubra, de én elsőként Tóth Marci produkciójával találkoztam. Az biztos, hogy a kissrác múlt héten a leggyengébb láncszem volt, de mostanra kicsit összeszedte magát, vagy Tóth Gabi kapta őt össze azt nem tudom, de talán mintha pár fokkal jobban adta volna elő eheti produkcióját, azaz Taylor Swift – I Knew You Were Trouble című dalát.

Másodikként Batánovics Lili érkezett, és elképesztő energiáival szinte felrobbantotta a színpadot. Etta James – Something’s Got a Hold On Me-jét énekelte, Christina Aguilera féle feldolgozásban. Egy igazi energiabomba volt, a mentorok is nagyon megdicsérték. Ja és külön kiemelném, hogy nagyon jó volt ez a pöttyös ruci!

Lili után a By The Way állt vagy inkább ült a színpadra, akik a Pitch Perfect című film egy betét dalával készültek. Nagyon jól sikerült, talán az egyik legjobb volt ezen a héten, de azt szinte biztosra veszem, hogy mentoruknak, Szikora Róbertnek szinte semmi köze nem volt az egészhez. Ahogyan az várható volt, Robi egyáltalán nem alkalmas mentornak, amikor értékel egy egy számot, akkor is kliséket durrogtat, vagy teljesen nem oda illő történeteket mesél. Emellett pedig egyáltalán nincs benne semmi versenyszellem, szerintem egyáltalán nem oszt és szoroz számára, hogy versenyzői mit adnak elő, hogy szerepelnek, vagy éppen kiesnek vagy továbbjutnak...

A múlt héten párbajozó "magyar Jennifer Aniston" Stooshe – Black Heart című slágerét énekelte el, a mentorokat igencsak megosztotta a produkció. Attól tartok, ha Eckert Anikó ma is párbajra kényszerül, akkor a mentorok nem adnak neki még egy esélyt.

Aztán a múlt héten nagy csalódást okozó Bozsek Márk "Szabi" következett, aki ezen a héten Bruno Mars – The Lazy Song-jával, no meg neki nagyon jól álló gitárjával érkezett, de valahogy még mindig nem volt olyan jó, mint anno az elődöntők során. Azt hiszem igaza volt Alföldinek, egy picit lapos volt a produkció. Ettől függetlenül szerintem a közönség sokáig bent tartja majd a fiút.

Márk után megint Alföldi Robi egyik lánya lépett a színpadra, méghozzá a másik Lili, aki Melanie Fiona-tól a  Monday Morning-ot hozta el nekünk, a mentoroknak azonban nem tetszett annyira a lány produkciója, több energiát várnak tőle.

Csordás Ákos a Dirty Dancing egyik örökzöldjét énekelte, She’s Like The Wind című slágert, ám a mentoroknak ez sem igazán tetszett, úgy érezték nincs benne elég érzelem.

Na ettől most nem leszek túl népszerű, de nekem valahogy még mindig nem nőtt a szívemhez, Krasznai Tünde, sajnálom... De ennek persze nem sok jelentősége van, a mentoroknak tetszett a lány Vaya Con Dios – Don’t Cry For Louie című nótája, Alföldi elmondta már azon gondolkodik melyik rendezésébe férne bele Tünde.

A Fat Phoenix továbbra is megosztja a zsűrit, nekem valamiért mégis tetszenek, én úgy érzem szívesen elmennék már most egy koncertjükre, de abban Gesztinek igaza van, hogy erre valószínűleg egy romkocsmában kerülne sor. De nincs is ezzel semmi baj, szerintem.

Danics Dóra ezúttal megmutatta a nőies oldalát, Amy Winehouse egyik nagy slágerét, a Valerie-t énekelte nagyon jól, ahogy azt megszokhattuk tőle. De van abban valami, amit Alföldi mondott, hogy jó lenne egy picit többet megismerni az igazi Dórából, mert most azt érzem, hogy kijön tök jól elénekli a dalát és lemegy a színpadról...

Szabó Ádám vagy mentora, Gabi nem fogadták meg a múlt heti tanácsokat, nem koszolták be a fiút, sőt próbálták még jobban "kifehéríteni", ha értitek mire gondolok. Az biztos, hogy Ádám is szépen énekel, de ennyi. Semmit sem tudtunk meg eddig az igazi Szabó Ádámról, aki szerintem nem is érzi teljesen magáénak ezt a jófiú szerepet.

Kíváncsian várom mit hoz a ma este, és kinek kell távoznia. Nektek van tippetek? Nekem van, de nagyon nem szeretném, hogy beigazolódjon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr415589283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judy7 2013.10.20. 17:27:46

Eckert Anikót, Péterfi Lilit, Krasznai Tündét, Tóth Marcellt és a Fat Phonixet most azonnal hazaküldeném, a többiek maradhatnának még pár hétig. Egyedül Batánovics Lili üti meg a szintet, a többi mint a lepkef..uvallat..

tingli-tangli 2013.10.20. 18:32:20

imádom a kritikákat és egyéb okosságokat olvasni, mert mindenki máshogy látja a produkciókat. Itt tetszik a pöttyös ruha, máshol soha rá nem adnák Lilire, de tény hogy ő a legjobb. Tündét is van aki dicséri, de akármeddig jut, a végén visszakerül a garázsba. Fat phonix szimpla utcazene, szerintem sem ütik meg a szintet, voltak sokkal jobb csapatok, de úgy látszik a válogatási szempont az volt, hogy minél kevesebb hangszer legyen, mert élő adásban nagyon nehéz a csapatok felállítása. Kicsiszabi, Ádám kiáll, elénekli, nincs benne plusz semmi. Igazából a by the way a mostani produkcióval tett le valamit, amúgy a fiúcsapatok kora lejárt. Ákos és Dóra még keresik a helyüket, de bennük van valami. Anikó, PLili és Marcell helyett lett volna jobb is, de mindegy.

Fotelbetyár 2013.10.20. 19:42:09

Batánovics Lili és Szabó Ádám hangban ott van, a többieket nem tudom miért engedték élő adásba. :D Mibe, hogy Ádám nyer..? Csak, hogy legyen még egy férfi győztes. :D

redbandita 2013.10.20. 22:46:23

@Fotelbetyár: nekem is valahogy azaz érzésem h Ádám fog győzni, pedig szerintem nem neki kéne.
süti beállítások módosítása