10 dolog, amit utálok benned - 10 Things I Hate About You (1999)
2013. szeptember 12. írta: Szilvásgombóc

10 dolog, amit utálok benned - 10 Things I Hate About You (1999)

A sztori már már sablonosnak mondható. Új srác érkezik a gazdag és előkelő gyerekek iskolájába, és persze rögtön a legproblémásabb lány testvérének pillantásába pirul bele egészen fülig. Így nincs más választása, minthogy megismerkedjen vele. Ám a gimiben mindenki tudja, hogy ennél bármi könnyebbnek bizonyul. Hiszen Biancát (Larisa Oleynik) nem csak egy enyhén szólva is aggódós apával, de még nővérével is megáldotta az ég.

10 dolog amit utálok benned__.jpg12.png12 éven aluliak számára nem ajánlott

Cameronnak (Joseph Gordon-Levitt) az új srácnak már az első napon megakad a szeme Biancán, aki a suli szívtiprójáért, Joey (Andrew Keegan) ért van oda. Nem nagy meglepetés, ahogy az sem, hogy észre sem veszi szegény srác próbálkozásait, pedig még franciául is megtanul, csak hogy korrepetálhassa (ez annyira cuki!).  Mindkét fiú azon van, hogy randizni vihesse a kisebbik Startford lányt, persze azt mondani sem kell, hogy a szándékuk közel sem azonos. Ahhoz, hogy bármelyikük is randizni vihesse a lányt, le kell fizetni valakit, hogy vigye el Katet (Julia Stiles), ugyanis Bianca csak akkor randizhat, ha ő is. Kat nem egyszerű eset, nagyon felvágták a nyelvét, mindenről és mindenkiről megvan a maga véleménye ezzel pedig mindenkit elvadít magától. Ezt a főnyereményt kellene elvinnie randizni Patricknek (Heath Ledger – ebben játsza első főszerepét), nem kevesebb mint úgy háromszáz dollárért. De Patricket sem kell félteni, az iskolai pletykák alapján volt már sitten, eladta a máját és még dohányzik is.

Mint ahogy az várható beindul a bulizás, randizás, veszekedés és szakítás. Adódnak kisebb nagyobb kavarodások, de a végén a happy end nem marad el. Tehát a sztori valóban nem különleges, de az alkotók igyekeztek mégis érdekessé tenni. Az irodalom értők felfedezhetik a filmben Shakespeare egyik művét, a Makrancos hölgyet. Az angol író művét a modern kori világ Amerikájába helyezték, ahol sokak szerint pénzzel mindent meg lehet venni.


Ha tini filmekről van szó nekem ez az első, ami eszembe jut, ezt szerettem a legjobban. Borzasztó régen láttam, szóval külön élményt jelentett. Ráadásul ennek a filmnek a zenéje volt az első, amit megszereztem. Egy valamit még nem tudok szó nélkül hagyni, hogy lehet(ett) ekkora pata papucsot felvenni?! brrrr Ezen már akkor is és még mindig fennakadtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr715508877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása