A házinyuszi - The House Bunny [2008]
2013. május 02. írta: redbandita

A házinyuszi - The House Bunny [2008]

Kicsit megijedtem mikor azt láttam, hogy a film Playboy nyuszikról szól. Mondom, hogyan vállalhatta ezt el Emma Stone, aki miatt leültem megnézni A házinyuszit. De aztán kiderült, hogy Emma nem nyuszit játszik, hanem pont az ellenkezőjét: egy kissé lúzer, de nagyon okos egyetemistát. A film egyébként sztoriját tekintve nem nagy eresztés, a szereplőgárda sem sztárokkal teli. A főszereplő Anna Faris, Emma Stone mellett pedig szerepet kapott Bruce Willis és Demi Moore egyik lánya, Rumer Willis. Az egyik férfi főhős is ismerős lehet, méghozzá a Dexter című sorozat hatodik évadából. Ajánlani igazából max Anna Faris rajongóknak merem.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

9daf31be83d67e72d847c67e860136d4.jpg

Az már egyszer biztos, hogy amikor úgy döntöttem feldolgozom/megírom/megnézem Emma Stone filmjeit nem gondoltam át mire is vállalkozok pontosan. Emmát a Könnyű nőcske óta kedvelem nagyon, aztán rátett egy lapáttal az Őrült, dilis szerelemmel, meg A segítséggel. De rá kellett jönnöm, hogy karrierjének kezdeti szakaszában bizony elég béna filmekben kapott szerepet. Habár az tény és való, hogy még ezekben a kissé gagyi filmekben is tudott (számomra mindenképp) jót alakítani, valahogy elviselhetőbbé tette az olyan bugyuta filmeket, mint a Superbad, vagy a Meztelen dobos. Ezt köszönöm neki, habár az is igaz, hogy ha nem állok neki a filmjeit megnézni, akkor valószínűleg nem mostanában ülnék le ezeket a filmeket megnézni, és nincs ez másképp a soron következő Házinyuszival sem, sőt előre jelezném, hogy az ezután következő Zombieland se egy leányálom. Na mindegy, nagyon bizakodok, hogy Emma (eddigi) legújabb filmje, a Gengszterosztag már több szempontból is élvezhető alkotás lesz!

De most még maradjunk a jelenlegi hááát vígjátéknál, mert romantikus filmnek nem merném nevezni, bugyutának meg furcsa lenne, mert ilyen műfajt nem igazán szoktunk rámondani még az ilyen kissé Zs kategóriás művekre sem.

A történet végtelenül egyszerű, habár nem tudom mennyi valóságalapja van :) Egy nagyon idős, 27(!) éves Playboy nyuszi a főhősünk, Shelley, akit Anna Faris alakít, akitől szerintem nem állnak távol az ilyen buggyants szerepek. Gondoljunk csak a Horrorra akadva filmekre, vagy a Tökös csajra, vagy a Maci Lacira. Szóval Shelley egy árva lány, aki régen olyan csúnya volt, hogy senki se akarta örökbe fogadni, de egy kis gyógyszerallergiának köszönhetően szőke bombázó lett belőle. No comment. Na a lényeg, hogy most a Playboy villában lakik, tudjátok, amit a sorozatból is ismerünk, és a "főnöke", Hugh Hefner (aki egyébként saját magát alakítja) éppen kirúgja őt az állásából.

a-hazinyuszi.jpg

A szőke lány szedi a cókmókját és útnak indul, habár nem tudja hova mehetne, hiszen sem rokonai, sem barátai nincsenek. Nagy nehézségek árán keveredik be egy egyetemre, ahol először rossz ajtón kopogtat, de aztán rátalál a zétákra, ahol a lúzerek (bocs különleges egyéniségek) élnek, és akiket éppen az a veszély fenyeget, hogy el kell hagyniuk a házukat, mivel nem tudnak új tagokat toborozni, mivel senki nem akar náluk lakni. A vezetőjük, Natalie azaz Emma Stone, aki ebben a karakterben is remekül megállja a helyét. A zéták végső elkeseredésükben és Natalie unszolására fogadják be Shelleyt.

20080825housebunn.jpg

A szőkeség megígéri a lányoknak, hogy a segítségükre lesz, de igazából kalamajkákat okoz csak, habár azt hiszem a zétákra igencsak ráfér a vérfrissítés. Na azt azért ne higgyük, hogy a kicsit szedett vedett bandából hirtelen Playboy nyuszik lesznek, de határozottan a fejlődés útjára lépnek: új ruhák, új frizura, megtanulnak sminkelni stb.

the_house_bunny15.jpg

Többen közülük rossz vagy furcsa szokásaikat is levedlik, egyiküknek van egy rémes gerincmerevítője, de most eldobja, másikójuk szinte beszélni sem mer, a vezér Natalie pedig be van tojva egy pasitól. Vagyis egészen pontosan attól a pasitól, akiért a szíve hangosabban dobban, hogy költői legyek. Az az érdekes, hogy Emma szerintem még ebben is hiteles marad, pedig nem hinném, hogy valaha különösebb gondot okozott volna neki a pasizás.

the_house_bunny21.jpg

De az a baj, hogy a külső megszépülés a személyiségüket is elkezdi megváltoztatni, ami egy idő után már nem tetszik a lányoknak, és ezt persze Shelley szemére vetik, sőt kidobják a házból. Ami nem igazán fair, mivelhogy valamit mégiscsak elért a szőkeség, hiszen lányok tucatjai akar zétává válni. Ám mint minden ilyen filmben, itt is vannak ellenséges fiatal lányok, akik a zéták bukását akarják.

A filmet inkább csak a nagyon unatkozóknak merem ajánlani, vagy esetleg csajos pizsipartykra, vagy Emma Stone illetve Anna Faris rajongóknak! Így festettek a sztárok a premieren:

rumer-willis-house-bunny-04.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr555250724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása