Excsajok szelleme - Ghosts Of Girlfriends Past [2009]
2013. április 16. írta: redbandita

Excsajok szelleme - Ghosts Of Girlfriends Past [2009]

Ez a film is azért került a mostanában megnézendő filmjeim közé, mert az IMDb Emma Stone jelentősebb filmjei közé sorolta, pedig igazából kb fél óráig szerepel benne, a főszereplők Matthew McConaughey és Jennifer Garner. Ám Emma itt is az eddigiektől és az ezután következő szerepeitől is teljesen különbözőt alakít: most is tini, mint a Superbadben vagy a Meztelen dobosban, ám most kissé bugyuta, fogszabályzós és talán egy kicsit perverz kiscsaj karakterét kapta. Attól függetlenül, hogy nem ő a film főszereplője, szerintem bárki, aki látta a filmet emlékszik a karakterére.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

excsajokszelleme.jpg

Szóval mint mondottam a főszereplőnk Connor Mead (Mathhew McConaughey) sztárfotós, annak ellenére is, hogy NEM az ő esküvőjére készülődünk, hanem öccséére, Paul-éra (Breckin Meyer) és Sandráéra (Lacey Chabert). Talán semmi sem áll távolabb Connortól, minthogy az esküvő/házasság vagy akár a monogám kapcsolat gondolata egyáltalán felmerüljön benne. Connor ugyanis az a típusú férfi, aki nagy kanállal habzsolja az életet, na meg persze a nőket és az a típus, aki egy egyéjszakás kaland után hajnalban a küszöb alatt kúszik a nő lakásából, vagy akár kirúgdossa a hölgyeket az ágyából. A dolog érdekessége, hogy ez már messziről szembetűnik róla, mégis a nők a lába előtt hevernek, bármit megtennének érte, amit ő persze szépen ki is használ.

146435_galeria_excsajok_szelleme9.jpg

Tegyük hozzá, hogy hülye lenne, ha kihagyná a lehetőségeket, amiket a nők tálcán kínálnak fel neki. Sosem értettem, hogy az ilyen nők miért alacsonyítják le magukat ennyire, vagy miért hiszik, hogy ők majd biztosan megtudják változtatni az ilyen típusú "donjuanokat". Ugyanis szerintem, aki ilyen típus az mindig is ilyen marad, csak az ilyen romkom-okban fordulhat elő, hogy megváltozzanak, vagy esetleg a tündérmesékben. Na mindegy biztos én vagyok túl pesszimista.

A lényeg az, hogy oly sok év után az esküvő és talán öccse kedvéért is Connor most hazatér, pontosabban nagybátjya házába jön, ahol ő és Paul nevelkedett szüleik halála után. Connor azzal a nem igazán titkolt szándékkal érkezik, hogy megmentse az öccsét, de persze ahogy az várható mindent felbolygat, ami korábban jól működött. Na ez részben annak köszönhető, hogy viszont látja gyerekkori szerelmét, Jennyt (Jennifer Garner). Már az első este furcsa dolog történik Connort hááát meglátogatja halott nagybátyja (Michael Douglas) és azt állítja, hogy Connort az éjszaka folyamán három szellem is felfogja keresni.

excsajok_szelleme_11.jpg

Mindez persze hülyeségnek tűnik, mindaddig, amíg Connor az ágyában meg nem találja azt a lányt,a kivel tini korában kavart, úgy kb fél óráig. Ő lenne ugyebár a fogszabályzós, a kor ruháinak megfelelő ruhákba bújt, Allison azaz a cikk szempontjából fontos Emma Stone. Megkezdődik az utazás, amely során Connor a múltba repül vissza, mi pedig megtudjuk mitől lett ilyen, amilyen...

ghosts_of_girlfriends_past23.jpg

Nem túl meglepő módon a dolognak köze van Jennyhez is,a kiben a kis Connor nagyot csalódik, majd a szintén nőfaló nagybácsinak is. Ahogy Connor a múltban kalandozik egyre olyan dolgokkal szembesül, amikről már rég elfeledkezett, vagy amikre teljesen máshogy emlékszik, mint ahogy azok valójában történtek. Egyébként a három szellem közül Emma a legviccesebb és az, akivel a legtöbb ideig találkozunk, az őt követő jelenbe és jövőbe vivő szellemek jóval kevesebb és talán jelentőségtelenebb szerepet kaptak, mint az itt ismét vöröshajúként megjelenő Emma.

ghosts_of_girlfriends_past25.jpg

Persze Connor teljesen megzavarodik a szellemekkel való utazgatástól, a sok emléktől és talán emiatt is sikerül egy csomó zűrt okozni az esküvői készülődésnél, ami ahhoz vezet, hogy jól összeveszik Jennyvel, aki így más férfira (Daniel Sunjata) kezd odafigyelni. Aki ismerős lehet pl. a Grace Klinikából, ő Eli nővér, valamint Bailey egykori(?) pasija. A dolgok addig fajulnak, hogy már az sem biztos, hogy egyáltalán lesz e esküvő...

146430_galeria_excsajok_szelleme4.jpg

Connort egy kissé néma szellem a jövőbe invitálja, ami nem túl fényes és még kevésbé vidám. Connor saját temetésén kell részt vennie, ahol nincs más jelen mindössze magányos, megtört öccse. Na ez az amit Connor egyáltalán nem akar, de mire erre rádöbben már késő. Vagy talán mégse, hisz elvégre egy romkomról beszélünk, de hogyan tudja mindezt helyrehozni!?

A rendező, Mark Waters, aki korábban olyan filmeket készített, mint a Nem férek a bőrödbe, a Nyakiglove, a Bajos csajok, a Ha igaz volna, vagy nemrég a Mr. Popper pingvinjei. 2014-ben pedig vászonra viszi Richelle Mead nagysikerű regénysorozatának első részét, a Vámpírakadémiát.

Azt nem tudnám pontosan meghatározni, hogy kiknek ajánlom a filmet, talán Matthew McConaughey és Jennifer Garner rajongóknak, vagy akik nek volt hasonló típusú férfihoz szerencséjük(?), mint Connor Mead...

Mindenesetre szerintem Emma ebben a filmben is megállta a helyét, így festett egyébként a film premierjén még 2009-ben. Legközelebb egy következő filmjével jelentkezem, a Házinyuszival, és innen már csak egy lépés (a Zombieland) választ majd el Emma eddigi legújabb filmjétől, a Gengszterosztagtól :)

Ghosts+Girlfriends+Past+Los+Angeles+Premiere+7OdFH-ge5vjl.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr15222164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.16. 08:30:29

Azért azt megemlíthetted volna hogy a klasszikus Karácsonyi ének romantikus komédiába oltott verziója ez a film :)
süti beállítások módosítása