Hamupipőke 2 - Cinderella II - Dreams Come True [2002]
2013. március 20. írta: redbandita

Hamupipőke 2 - Cinderella II - Dreams Come True [2002]

Mi van a csók után? A Disney 2002-ben DVD-n kiadott filmjében erre is választ kapunk. Disney 1950-ben filmesítette meg Hamupipőke történetét, így több, mint 50 évet(!) kellett várni a folytatásra, és tulajdonképpen nem biztos, hogy megérte. Az ugyan kiderül, hogy mi történik miután Hamupipőke és a herceg visszaérnek a nászútról és az is, hogy mi történik az egyik mostoha testvérre, Anastacia-val, de úgy nagyjából ennyi... Nincs összefüggő sztori, néhány kisebb epizódból fűzték össze ezt egész estés rajzfilmet. Ami jó benne, azok továbbra is az egerek.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

A4154B.jpg

Az első részt egyébként ebben a hónapban többször is műsorra tűzi a magyar Disney csatorna, így merült fel az ötlet bennünk, hogy a Disney projekt keretein belül beszámoljunk Nektek néhány ősrégi, régi, és akár mostani Disney hercegnő történetéről. Pár napja írtam már Nektek Ariel lányáról, Enbee pedig anno Hófehérke történetét ismertette velünk, vagy idézte fel a régi emlékeket. A modernebb hercegnők közül pedig már itt a Popkulton is foglalkoztunk Aranyhajjal és az ő nagy gubancos hajával, valamint az idei Oscar győztesével, Meridával.

Most egy régi ismerősről szeretnék írni, de nem a klasszikus üvegcipős történetről, arról majd Enbee ír Nektek. E szerint már túl vagyunk Hamupipőke és a herceg esküvőjén, akik éppen most érkeznek vissza a nászútról a palotába. Régi jó ismerőseink, Jackie, Guszti és a többi egér a jóságos Tündérkeresztanya segítségével készül meglepni a hercegnőt. Méghozzá egy saját készítésű könyvvel, így a film az ő visszaemlékezéseikből áll. Mondjuk úgy, hogy epizódokból.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Elsőként azt a sztorit ismerjük meg milyen is volt Hamupipőke első időszaka a palotában. A király ugyanis rögtön mély vízbe dobja a menyét, mivel rá bízza az idei bál megszervezését. Na ezzel még nem lenne gond, hiszen nincs is egyéb dolga az újdonsült hercegnőnek. A gond csak egy pici aprósággal van, vagy inkább több aprósággal összevéve. Méghozzá azzal, hogy Hamupipőke eddig kb. cselédsorban élt, így fogalma sincs etikettről, protokollról, semmi olyasmiről, ami egy ilyen bál megszervezéséhez kellene.

cinderella 2 dreams come true royal family.jpg

Ciki. Ráadásul újdonsült férje és apósa nem segítenek, sőt el is utaznak, hátrahagyva Pipőkét. A király egyébként segítségül hátrahagyja Prudencet, aki a korábbi években felelős volt a bál megszervezéséért, és aki finoman szólva is szabálykövető. ha nem egy meséről beszélnénk, akkor az mondanánk, hogy karó van a .... (tudjátok). Hamupipőke kezdetben megpróbál megfelelni a játékszabályoknak, még akkor is, ha unalmasnak tartja az újonnan betanult táncokat, ha utálja az aszalt szilvát, ha semmi különbséget nem lát a fehér és az ekrü között. Ám amikor azt sem engedik neki, hogy elhúzza a függönyt vagy beengedje barátait akkor elszakad nála a cérna. Megjegyzem tudunk arról valamit, hogy hol voltak ezek a bizonyos barátok, amikor Hamupipőke cselédként dolgozott szegény megboldogult apja házában!? Na mindegy ne akadjunk fent a részleteken :)

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Szóval a király és a herceg visszatérnek, a bál megkezdődik, de semmi sem olyan, mint a korábbi években, Pipőke mindent felbolygatott. de mit fog ehhez szólni a hagyományokat igencsak kedvelő király?!

61501_zolushka-2-mechty-sbyvayutsya_or_cinderella-ii_1024x768_(www.GdeFon.ru).jpg

A második nagyobb történetben a főszereplő nem is Hamupipőke, sokkal inkább Jackie a kisegér. Akinek valóra válnak az álmai, de nem teljesen úgy sülnek el a dolgok, ahogyan ő azzal számol. Hamupipőkének rengeteg dolga van, mióta ő lett a hercegnő, most éppen egy tavaszi karnevált szervez. 

184478.jpg

Jackie próbál segíteni a lánynak, mint anno még a mostoha házában, de ez nem megy könnyen aprócska termete miatt. A tündér segítségével emberré válik, de ezzel óriási kalamajkát okoz...

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

A harmadik nagyobb történet igazából két szálon fut egyszerre.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

Az egyikben Hamupipőke próbál segíteni mostohatestvérének, Anastacianak. Igen, jól olvastátok. A lánynak, aki éveken át csak ugráltatta. Most kiderül, hogy talán nem is olyan rossz ember, és Pipőke segítségével próbál megszépülni: kívül és belül egyaránt. Hogy miért? A pék miatt. De erről többet nem mesélhetek.

Cinderella-2-disney-20275146-613-355.jpg

Az egerek eközben üzletet vagy alkut kötnek Luciferrel, a gonosz cicussal. Emlékeztek rá? Úúúú kislány koromban nagyon nem kedveltem őt, hiszen ahogy jackie is mondta anno Lucifer gonooooosz :) De most éppen nagyon szerelmes, méghozzá a palota igencsak kövér macskájába.

184475.jpg

Nagyjából ennyiből áll a Hamupipőke 2 - Az álmok valóra válnak címe film, amit igazából tényleg csak a kisebb gyerkőcöknek ajánlok. Én már annyira az első részt se kedveltem, nálam ott is az egerek tetszettek a legjobbak, de ez már aztán tényleg eléggé erőltetettre sikeredett. Az viszont biztos, hogy a kicsik ugyanúgy szeretni fogják, mint bármelyik hercegnős mesét.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr905148696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása