A kis hableány 2 - A tenger visszavár [2000]
2013. március 16. írta: redbandita

A kis hableány 2 - A tenger visszavár [2000]

Nemrég számoltam be Nektek arról, hogy idén márciusban a hazai Disney csatorna többféle Disney hercegnős mesét is műsorára tűz, így jutott eszünkbe Enbee-vel és Szilvásgombóccal, hogy ha már van nekünk egy Disney projektünk, a megboldogult Disney blogunk helyett, akkor ideje elővenni néhány hercegnős mesét! Nekem az egyik ilyen filmem, a Kis hableány folytatása, ahol már Melody azaz Ariel lánya a főszereplő.

Hat éven aluliak számára nem ajánlott

a.kis.hableany.2-a.tenger.visszavar.2000_mesefilm.mlap.hu.jpg

Több, mint tíz évvel azután, hogy megismertük Arielt a kis hableányt, a Disney úgy döntött ideje teret adni Melodynak, Ariel és Erik kicsi lányának.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

Aki tulajdonképpen már nem is olyan kicsi, éppen most tölti be 12. évét és legalább olyan vagány, makacs, fafejű kis csaj, mint annak idején az anyukája volt. De míg Ariel lábakra, és a szárazföldre vágyott anno, addig Melodyt a tenger "hívogatja".

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

A szülei azonban nem engedik a víz közelébe se, még a palotát is körbeveszik egy hatalmas kő fallal.

the_little_mermaid_2_return_to_the_sea_profilelarge.jpg

Melody ugyanúgy Sebatianra van bízva, mint anno Ariel volt és a kis rák ugyanúgy nem tud rá vigyázni, mint a vörös hajú zöld uszonyos hableányra. Pedig Melody komoly veszélyben van, feni rá a fogát a jó öreg Ursula testvére, Morgana. Tulajdonképpen a banya miatt nem mehet a kislány a tenger közelébe sem, és ezért döntöttek úgy a felnőttek, hogy megszüntetik a kapcsolatot Atlantikával, Triton királlyal, és Ariel minden korábbi család tagjával, jó barátjával.

Ám Ariel (mondjuk, hogy szokásához hűen) elkövet egy hatalmas hibát, és ezért súlyosan megfizet. Úgy gondolja Melody túl kicsi még az igazsághoz, így titkolózik előtte, egy szót sem mesél neki a múltjáról, a gyerekkoráról. Ez hatalmas hibának bizonyul, mivel a gyermeki kíváncsiság kiapadhatatlan. Mivel Melody semmit sem tud a rá leselkedő veszélyről, ezért egy rosszul elsült szülinapi buli után útnak indul...

Little-Mermaid-2-disney-5008607-704-432.jpg

Morgana persze lesben áll, sőt egy követet is küldd a kislány elé, hogy az kísérje őt el Morgana búvóhelyére. A hölgy icipicit kiszínezi a valóságot, és elhiteti a kislánnyal, hogy Triton király rossz ember, sőt ráveszi Melodyt, hogy lopja meg saját nagyapját. cserébe pedig azt ígéri, hogy hableánnyá változtatja. Ismerős, igaz? Ariel is lazán besétált a csőbe, de ő talán rosszabbul járt, mert megnémult.

2.jpg

Mivel Melody csalódik anyjában, árulásnak véli, hogy nem mesélt neki a múltjáról, nem adott neki esélyt, hogy megismerje Atlantikát, ezért belemegy az alkuba és útnak indul Atlantikába. Útközben két társat is talál magának egy rozmárt, és egy pingvint, akik nagyon mókásak, már értük megéri megnézni a filmet! Ariel persze nem nézi tétlenül lánya eltűnését, édesapja segítségével visszatér egykori otthonába. A kérdés csak az, hogy időben odaér e...

friends-the-little-mermaid-2-18526148-500-315.jpg

Külön felhívnám a figyelmet az időközben megöregedett és talán egy icipicit túlsúlyossá váló Ficánkára, aki nekem az első részben az egyik kedvencem volt, bár az abszolút favorit az Hablaty, aki egyébként most is itt lesz. Szerencsére :) Ajánlom a filmet azoknak, akik kedvelték az első részt, és minden kislányos családnak, hátha megtanulják belőle, hogy jobb ha hallgatnak az anyukájukra :P Az anyukák pedig azt, hogy ne titkolózzanak a lányuk előtt, bármennyire is kislánynak tartják!

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr165138467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása