Mézengúz - Bee Movie [2007]
2013. február 05. írta: redbandita

Mézengúz - Bee Movie [2007]

A Dreamworks 2007-ben nem tétlenkedett és a Shrek harmadik része mellett elkészítette a Mézengúzt is, ahol egy nagyravágyó méhecskével ismerkedhettünk meg. Barry nem szereti a munkáját, úgy érzi ennél többre hivatott. Amikor megismeri Vanessa-t, akkor egy számára addig ismeretlen világot fedez fel, méghozzá az emberekét, majd rádöbben, hogy milyen kihasználják az emberek a méheket és innen már csak egy apró lépés, hogy jól beperelje őket. A filmet egyébként 2008-ban Golden Globe-ra jelölték, amit nem kapott meg és a tőle elvárt bevételt sem hozta meg a stúdiónak. Talán túl nagy falat volt a Shrek 3, így erre már nem maradt annyi kreativitás, alkotókedv, és humor sem... Sajnos.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

beeposzter.jpg

Barry  dolgozóként van jelen a kaptárban, de sziszifuszi munkát végez, ami egyáltalán nem jön be neki, sőőőőt. A srác amúgy is lázadó típus, nagyon nem tetszik neki a futószalag mellet való dolgozás... Ám egy napon komoly megtiszteltetés éri és kimehet a menő csávókkal virágport gyűjteni, porozni stb. A méhek elitalakulatának tagja lesz, ám már az első bevetése sem úgy sikerül, ahogyan szeretné. Elered az eső, ami nagyon nem tesz jót a méhek pici szárnyának, és Barry bajba kerül...

Tulajdonképpen így ismerkedik meg a női főszereplővel, Vanessával, aki nagyon nem méhecske. Vanessa egy húsvér nő, ember. A hölgy eredeti hangja nem más, mint Bridget Jones, azaz Renee Zellweger. Vanessa megmenti Barry életét és ezzel egy különös kapcsolat veszi kezdetét. Na ne gondoljatok semmi rosszra, elvégre az már elég beteg lenne, ha egy méhecske és egy nő egymásba szeretnének. Inkább csak barátság ez, bár néha kicsit többnek tűnik.

bee04.jpg

Na itt álljunk is meg egy kicsit, hiszen mégis hogy lehetséges ez??? Hát kérem szépen úgy, hogy értik egymást, Barry szerint bármilyen állattal tudna kommunikálni az ember, ha jobban odafigyelne és ha az állatok is méltatnák annyira, hogy szóba álljanak vele/velünk. Jó, mi?

Barry és Vanessa egyre több időt töltenek együtt, és egyre több mindent megtudnak egymás világáról, még akkor is, ha ez egyeseknek (mint Vanessa pasija vagy Barry barátja) nem tetszik, sőt kifejezetten ellene vannak...

93529_galeria_mezenguz6.jpg

Egy bevásárlás alkalmával látja meg a kis méhecske a rengeteg dobozos mézet, és akkor teljesen kiakad... Ugyanis szerinte az emberek kizsákmányolják a méheket, mestersége körülmények között tartják őket, óriási létszámban, csak azért, hogy több mézhez jussanak. Barrynek ez egyáltalán nem tetszik és tudjátok mit tesz? Pert indít az emberiség ellen. Vicces.

2007_bee_movie_021.jpg

A filmet két rendező jegyzi: Steve Hickner és Simon j Smith, előbbi rendezte az Egyiptom hercegét is, utóbbinak ez az első jelentősebb munkája. A Mézengúz egyébként nem hozta meg a tőle elvárt bevételt és díjakat sem. 2008-ban ugyan Golden Globera jelölték, de nem nyerte meg... Nem is csodálom, mert annakellenére, hogy én nagy animációsfilm rajongó vagyok, ez valahogy nem jött be nekem se. Igazából nem is nagyon merem ajánlani, inkább csak akkor, ha éppen megy a TV-ben és pont odakapcsoltok, mert nincs jobb...

A Dreamworks mentségére szóljon, hogy a Mézengúz megjelenésének évében készítette el a Harmadik Shreket is, és lehet arra ment el a kreativitás, mert az százszor jobban sikerült... 2008-ban pedig olyan alkotásokkal lepett meg bennünket, mint a Kung fu panda, vagy a Madagaszkár 2.

Szóval azt hiszem megbocsájthatjuk ezt a kis félrecsúszást, nem? 2009-ben készült a Szörnyek az űrlények ellen, legközelebb ezzel jelentkezem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr95046818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása