Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak [2012]
2012. december 06. írta: redbandita

Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak [2012]

Egyszer már írtam Nektek a Hotel Transylvania karakterszereplőiről, most pedig magáról a filmről szeretnék. Elöljáróban megjegyezném, hogy nagyon tetszett és csak ajánlani tudom mindenki, bár főleg mondjuk a 8-10 év felettieknek, mert a szereplők szörnyek, és a poénok nagy része is igencsak a felnőttebb korosztálynak szól. Drakulát eddig nehezen képzeltük el úgy, mint a tini(?) 118 éves lányáért aggódó apa, de most itt az élő példa, hogy egy vérszívónak is van szíve, még ha nem is dobog :) A filmben egyébként szinte minden lény megtalálható: múmia, vérfarkas, vámpír, frankenstein. De nem csak Drakula, a jóságos apa figurája nagyon mókás, hanem a  tény is, hogy a szörnyek félnek az emberektől. Jó mi? Egy kicsit fordított nézőpontból láthatjuk a dolgokat, mint egy egy klasszikus mesében, vagy akár a Disney rajzfilmekben. Kellett is már a mesevilágnak ez a kis vérfrissítés :)

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

HotelT_B1_hun_online.jpgIntercom

A filmről az volt az első információm, hogy a Hupikék törpikék alkotóitól. Na mondom, akkor ezt se nézem meg, a véleményem már kifejtettem a film premierjekor. De aztán megnéztem az előzeteset, és megtetszett. Így arra gondoltam miért is ne?? Elvégre nagy animációs film rajongó vagy, emellett a vámpírokat is kedvelem, szóval hátha jó lesz. És a női megérzés, na meg a jól összerakott trailer végül bejött. Így most merem Nektek is ajánlani a Hotel Transylvaniat. Attól függetlenül, hogy szörnyek a szereplők szerintem a gyerekek sem fognak félni, mert egy eddig talán példa nélküli nézőpontból látjuk az eseményeket.

A film rendezője, Genndy Tartakovsky eddig olyan produkciókkal ajándékozott meg minket, mint a Dexter laboratóriuma, a Pindúr Pandúrok vagy a Csillagok háborúja: Klónok támadása című rajzfilmsorozat. Egész estés moziban ez az első jelentősebb alkotása, és úgy fest ő rendezi majd a 2015-ben érkező folytatást is.

Mint már mondtam Drakula gróf (eredeti hangja Adam Sandler, nálunk Csőre Gábor) féltve nevelgeti kislányát, aki tulajdonképpen nem is olyan kicsi, hiszen épp most lesz a 118-ik szülinapja. Ráadásul teszi mindezt egyedülálló szülőként, és hogy mi történt a feleségével az is kiderül majd de természetesen azt nem írhatom le. A másik érdekesség, hogy a szörnyek félnek az emberektől, konkrétan a legnagyobb ellenségnek tekintik őket. Éppen ezért építi meg Drakula a hotelt, ahol mindenki biztonságban lehet, hiszen élő ember rá nem talál a helyre.

dam050_comp_v41_2kdcf_vd16.1192.jpgIntercom

Szóval Drakula lánya, Mavis (eredeti hangja Selena Gomez) tinikorba lép, és éppen emiatt úgy dönt szeretne végre kilépni apja árnyékából és felfedezni a világot, azaz elhagyni a 118 éve lakott helyet. Mondjuk azt hiszem ez érthető a részéről, nem? Szerintem igen, de a mi Drakulánk nem így gondolja, ő szinte bármi hajlandó lenne csakhogy biztonságban tudja az ő egyetlen lányát.

dam173.1010-1141_v3.JPGIntercom

Kettőjük kisebb nagyobb csatáiról szól ez a film, szóval lányos apukáknak mindenképp figyelmébe ajánlom, és talán a tinilányok is megtanulhatják ebből, hogy apukájuknak mennyi mindennel kell szembenézni és milyen nehéz neki elengedni az ő kicsikéjét. mert lássuk be, akár hány évesek is vagyunk/leszünk mindig jó apuci kicsi lányának lenni :) Persze néha vannak nehézségek, de ez számunkra (nézőknek) sok vidám percet és hangos nevetéseket okoz. Drakulának a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy a lánya beleszeret egy fiúba, Jonatánba, akivel csak egy probléma van. Ember. Tisztára, mint egy fordított Twilight :).

sur230.1066-1031_lm_v3.JPGIntercom

Ebben a hotelben egyébként sok furcsa lény megfordul, mint a Láthatatlan ember, Frankenstein (eredeti hangja: Kevin James) és a felesége, Lujza, egy nagyon nagyon sok kölyköt nevelő(?) vérfarkas házaspár, vagy Murray, a múmia (eredeti hangja CeeLo Green) . Még a szakács se semmi, hiszen ő maga Quasimodo.

dam330.1030.JPGIntercom

Összességében egy nagyon vicces, kedvelhető film, akár családilag is könnyen emészthető. Bár vámpírok is szerepelnek benne, vér mégsem folyik, így akár a kisebbeknek is merem ajánlani. Különösen hideg estékre ajánlott, takaró alá bevackolódva, popcornnal a kézben. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr664947840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása