Lara Adrian - A vámpír bosszúja (Az éjfél szülöttei 5)
2012. szeptember 21. írta: redbandita

Lara Adrian - A vámpír bosszúja (Az éjfél szülöttei 5)

Amikor az előző kötetet elolvastam, már el se tudtam képzelni, hogy kiről fog szólni ez a rész, hiszen már minden jelentősebb karakter kivesézett az író. Tévedtem, maradt még a tarsolyában. Ez a rész egy eddig kicsit háttérben levő harcosról szól, Nikolairól, aki még szinte újonc a csapatban. Most mégis az események középpontjába csöppen, pedig az egész egy "átlagos" ügyként indult. Ahogy a sorozat többi kötetében itt is megismerünk egy Kiválasztottat is, méghozzá a csodálatos, harcias, és nem mindennapi dolgokat átélt Renatat.

kep_1271329654.jpg

Az első részben azaz A vámpír csókja-ban ismerhettük meg a Rend őreit, akik a vérszívók ellen veszik fel a harcot. Ők olyan vámpírok, akikben már nincs semmi emberség, függenek a vértől, bárkit és bármit képesek megölni, hogy vérhez jussanak. Ezek a vérszívók egyre többen vannak eléggé úgy fest, hogy valaki szándékosan hozza létre őket. Ez be is bizonyosodik és kiderül, hogy Lucas testvére, egy első generációs vámpír végzi a "műveletet", méghozzá figyelem elterelésből. De miért? Nos a csávónak nem kisebb terve van, mint hogy az egyetlen(?) élő(?) ős segítségével, aki mondhatni, hogy az apjuk új első generációsokat hoz létre. Óriási összeesküvés zajlik tehát a háttérben, aminek szálai minden kötetet valamelyest behálóznak, még akkor is, ha minden könyvnek megvannak a maga hősei.

A vámpír bosszújában pl. a Rendhez nemrégiben csatlakozott Nikolai a főhős, aki majdhogynem egy puszta véletlen folytán kerül többször is életveszélybe. Egy kis nyomozásnak, szaglászásnak indul, de végül az események kellős közepébe csöppen. Többször összeverik, leterítik a lábáról (a szó szoros és átvitt) értelmében is.

Harc közben ismeri meg a gyönyörű nőt, aki egyszerűen leteríti Nikolai-t méghozzá a gondolat erejével. Renata-nak hívják a szépséges harcost, aki először nagyon gonosznak és unszimpinek tűnik, de végül kiderül, hogy nem az. Egyrészt nem is önszántából van jelenlegi uralkodója mellett, másrészt bármit megtenne a szintén a lakhelyén élő kislány védelmében. Ahogyan Renatanak, úgy a lánynak is vannak különleges képességei, éppen ezért tartanak rájuk igényt.

Nikolai és Renata között az első perctől fogva izzik a levegő, de nem igazán mernek vagy tudnak bízni egymásba. A kezdeti zökkenők után mégis megkedvelik egymást és együtt is szöknek meg, de mindenáron megakarják menteni a kislányt. Vajon sikerül? Tudnak majd segíteni a többiek?

Miközben Nikolai és Renata a saját csatáikat vívják, addig Andreas Reichen a csapat hű segítője is nagy bajba kerül. Az általa védelmezett helyett megtámadják a vérszívók és szinte mindenki megölnek, a házat pedig felgyújtják. Ez is óriási veszteség a férfinek, ám ennél is rosszabb, hogy az áruló, egy olyan nő, aki nagyon közel állt Andreashoz. Bár hozzá kell tennem, hogy ő sem önszántából cselekszik.

Az események egyre keszekuszábbak és továbbra is érződik a feszültség  a levegőben, vélhetően a szálak még tovább bonyolódnak majd, és azt már most kilestem, hogy a következő kötet (A vámpír sírja) főszereplője, Andreas lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr34790825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása