Laurell K. Hamilton - Végzetes flört [AB17]
2012. augusztus 12. írta: enbee

Laurell K. Hamilton - Végzetes flört [AB17]

Kedvenc vámpírvadászunknak, Anita Blake-nek mindig is volt dolga hibbant ügyfelekkel. A végzetes flörtben rögtön kettővel is össze hozza a sors... Először (a mocskosul gazdag) Tony Bennington téved be Anita irodájába, hogy a nő élessze fel a néhai Mrs. Benningtont, majd jön (a szintén mocskosul gazdag) Natalie Zell, aki a férjét szeretné újra az élők sorában tudni. Ez eddig még nem a beteg rész, az csak a break után jön. 

anita_blake_17.jpg

Szóval. Mrs. Benningtonból nem sok maradt halála után, ezért a férjének mindenképpen Anitára és az ő különleges képességére van szüksége. Kedves Tony-nak azonban nem az a terve, hogy a feleségét feléleszteti, hogy elbúcsúzzon tőle, hanem feléleszteti és utána boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Megint. Nem számít, hogy Anita szerint lehetetlen dolog az, amit a férfi kér, és mindenkinek csak rosszabb lenne, ha vissza hozná az asszonyt, Bennington azért csak erősködik, és nem óhajt a nemleges válaszba bele törődni. Sikerül ugyan lerázni a pasast, de a következő ügyfél, Natalie Zell még betegebb kéréssel áll elő. Két milliót fizetne a kuncsaft azért, hogy Anita visszahozza az "életbe" halott férjét - csak hogy megölhesse őt. Lassan. És aprólékosan. Hát jujj... A halottkeltőnk ezt a munkát és visszadobja, és boldogan él, amíg meg nem hal.

Na persze, mintha így menne ez Ms. Blake-nél... Valaki ugyanis Anita háremét fenyegeti! Ha a nő nem teszi meg azt, amit a megrendelő kér, akkor Jason, Nathaniel, Micah és Jean-Claude meghalnak. Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Játszik az új szabályok szerint, és ha adódik egy megfelelő alkalom, akkor él vele. Utána meg reménykedik, hogy a szeretteinek nem esett semmi bántódása.

Na jó, van egy aprócska kis részlet, amit kihagytam. Az Anitát a megrendelőhöz kísérő izomemberek véroroszlánok. Pont olyan alakváltók, akikből Anitánál hiány van... Két hím is van, akik szóba jöhetnek Anita oroszlánjánál. Az egyikük Jacob, a falka vezére, illetve Nicky, aki olyan erős, hogy ha nem veszítette volna el az egyik szemét, akkor valószínűleg maga is alfa lenne. Az egyiküket Anita megszerzi magának, bár az "áldozat" elég nagy árat fizet érte, még ha ő ezt egyenlőre nem is gondolja így. Én azért sajnálom szegénykét.

Anita Blake végeláthatatlan történetének a Végzetes flört a 17. magyar nyelven megjelent fejezete. A regény szót direkt nem használtam, mert 150 oldalt inkább hívnék novellának, főleg Laurell K. Hamilton esetében. Kicsit fura, hogy csak így magában kiadták a Végzetes flörtöt, talán a Micah-t hozzá lehetett volna még csapni, mert elég szerencsétlenül néz ki így a vékony kis könyvecske a sorozat többi kötete mellett... Csak összehasonlításként: az első Anita Blake könyv, a Bűnös vágyak is majd száz oldallal volt hosszabb (és tartalmasabb is).

Igen, tartalmasabb. Az Anita históriák utóbbi felvonásai nyomába sem érnek az első könyveknek, ebben azt hiszem mindannyian egyet értünk. De ha a Végzetes flört kézbe vétele előtt lemondunk az elvárásainkról és megpróbálunk adni Anitának egy tiszta lapot, akkor tetszeni fog ez a rövid történet. Jelen esetben ugyanis az a lényeg, hogy Anita hogyan fejlődik, miként alakul át - még mindig nem testileg, "csak" lelkileg. Annyira ez áll a központban, hogy nem nyomja el sem egy izgalmas kis nyomozós szál, sem a vámpír politika, sem pedig az erotikus részek. És ez mindenképpen újdonság az Anita Blake könyvek esetében. Ezzel szemben, ha valaki ragaszkodik az Obszidián pillangó kemény, tökös Anitájához, akinek az élete nem csak a pasijairól és a magánéletéről szól, az csalódni fog, mint rendesen. Pedig én már azt hittem, hogy vissza kapjuk a régi Anitát...

Hogy jót mondjak a végére: a borító szerintem szépre sikeredett! A cím pedig arra utal, amikor Nathaniel az étteremben Anitát arra tanítja, hogyan flörtöljön a pincérrel. A lecke szerencsére nem lett végzetes.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr864706960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása