A szingli fejvadász - One for the Money [2012]
2012. június 12. írta: enbee

A szingli fejvadász - One for the Money [2012]

Ha nincsen munkád, pénzed és pasid, akkor azt hiszem mondhatjuk, hogy a lejtőnek az alja felé gumizol valamerre. Stephanie Plummal pontosan ez a helyzet, de már van terve arra, hogyan rakja sínre az életét. Nem, nem Mrs. Plum ötletének megfelelően (új) férjet keres magának, hanem óvadékbehajtó ügynöknek áll!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

szingli_fejvadasz.jpg

Vinnie Plum (Patrick Fishler), Stephanie (Katherine Heigl) unokatesója az óvadékbehajtó bizniszben van, így főhősünk rajta keresztül próbál meg új, választott hivatásában boldogulni. A helyett azonban, hogy az eredetileg fehérnemű osztályon dolgozó eladólány szépen lassan beletanulna a szakmába, ő egyből egy nagy vad után indul, nagyon is személyes okokból. Történt ugyanis egyszer, mikor Stephanie 17 éves volt, hogy egy fiúnak felkínálta a "muffinját". A srác persze élt a lehetőséggel, de részéről itt véget is ért a dolog. A fiú felnőtt, rendőr lett, és szolgálaton kívül, a saját fegyverével lelőtt egy pasit, aztán dobbantott. Ha Steph-nek sikerülne elkapnia ezt a Joe Morellit (Jason O'Mara), akkor ötvenezer dollárt kaszálhatna, ami igencsak jól jönne neki.

Szóval Stephanie Joe nyomába szegődik, de gondolhatjuk, hogy egy zsarunak nem nagyon van kedve börtönbe vonulni, még akkor sem, ha egy szép nő kéri rá. Főleg, ha az a nő, régebben ugyan, de sértettségében elütötte őt az autójával és eltörte a lábát... Hát nem mondanám a kettejük kapcsolatát felhőtlennek. Minden esetre Stephanie Ranger (Daniel Sunjata), egy profi fejvadász segítségével komolyan borsot tör Morelli orra alá, így a férfi végül egy üzletet ajánl az ellenségének: ha segít neki bebizonyítani az ártatlanságát, akkor Steph beviheti őt a rendőrségre és megkaphatja az érte járó pénzt. Plum belemegy, és ha nem is mentesen a zökkenőktől, de Steph és Joe elkezdenek együtt dolgozni a közös ügyért.

Katherine Heigl dicsőség falán nem A szingli fejvadász lesz a legelőkelőbb helyen, de olyan nagyon szégyenkeznie sem kell miatta. Oké, a cím nagyon béna (bár elég jól jellemzi az új Stephanie-t), de másfél óráig simán képes lekötni az ember lányát. Nálam működött a Stephanie és Morelli közötti kémia, bár a szereplők korát tekintve volt egy kis értetlenség a részemről: valamiért úgy gondoltam, hogy a 17 éves Steph egy vele kábé egyidős fiúval esett át a tűzkeresztségen a munkahelyén, de Katherine Heigl egy tizessel fiatalabbnak tűnik Jason O'Maránál (valójában csak hat van közöttük). Mindegy, mert ennyi egyébként simán belefér, csak szeretek kötekedni :]

A mellékszereplőket - Rangert, Lulát (Sherri Shepherd) és Connie-t (Ana Reeder) - kifejezetten szerettem, bár Mazur nagyi (Debbie Reynolds) karakteréből sokkal többet ki lehetett volna hozni. Ez mondjuk igaz az egész alapsztorira is, mert hát lássuk be, A szingli fejvadász nem igazán nyújt komoly teljesítményt az akció, és még annál is komolytalanabbat a krimi kategóriában. Ez utóbbit ki sem tettem a címkék közé, mert felesleges.

Mit is mondhatnék még... A filmet Stephanie Plum narrálja végig, ami néha furán jött ki, többször azonban jól, úgyhogy ettől nem rossz a szám íze, pedig eléggé el lehetett volna rontani vele az összképet. Arról, hogy folytatnák a történetet, egyelőre nincsen hír, pedig lehetőség lenne rá, hiszen Janet Evanovich már a tizenkilencedik Stephanie Plum könyvet írja! Az első négy kötet (Egy fejvadász, Két ravatal, Három díler és Négy lövés) magyarul is megjelent.

A filmnek van egy 2002-ben készített változata is, amelyet David Grossman rendezett, és a főszerepet a John Carterből is ismert Lynn Collins vállalta.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr854581480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása