Premierfilmek a 9. héten
2012. március 03. írta: redbandita

Premierfilmek a 9. héten

Ezen a héten, aki a jó idő ellenére is moziba menne, annak sok jó filmet tudok ajánlani, mert tényleg rengeteg film debütál a héten. Nézzétek csak:

A bűn hálójában (Haywire)

Mallory Kane (Gina Carano) magasan képzett ügynök, aki az amerikai kormány részére megbízásokat teljesítő biztonsági vállalatnak dolgozik, és a világ legveszélyesebb sarkaiban hajt végre feladatokat. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Mallory rádöbben: valaki elárulta. Több országhatáron átkelve menekül hatóságok és magáncégek specialistái elől, miközben a lehetőségei egyre szűkülnek. Sarokba szorítva Mallory briliáns - és veszélyes - csapdát állít, hogy végre tisztázza magát, és kiderítse, ki az igazi áruló.
Főbb szerepekben: Michael Fassbender, Ewan McGregor, Antonio Banderas, Channing Tatum, Michael Douglas.

A leleményes Hugo (Hugo)

A Hugo egy árva kisfiú története, aki egy párizsi pályaudvar falai mögött éli titkos életét. Egy különc lány segítségével keresi a választ a rejtélyre, mely összefügg apja elvesztésével, az alatta lakó mogorva játékboltossal és egy szív alakú lakattal, amelynek, úgy tűnik, nincs meg a kulcsa. Martin Scorsese megint nagyot alkotott, ami 5 Oscart eredményezett.

A szellemlovas 2 - A bosszú ereje (Ghost Rider: Spirit Of Vengeance)

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt, aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, az ő testét felhasználva.

Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

A vér és méz földjén (In Th Land Of Blood And Honey)

Angelina Jolie első forgatókönyve alapján, saját maga rendezte meg, ráadásul kis hazákban ezt a filmet, ami a délszláv háború idején játszódik, amely kettészakította a Balkán-régiót az 1990-es években. A történet Danijelről (Goran Kostic) és Ajláról (Zana Marjanovic), a két bosnyák fiatalról szól, akik a brutális etnikai konfliktus két szembenálló oldaláról származnak. Danijel, a boszniai szerb rendőr és Ajla, a boszniai muszlim művész már együtt voltak a háború előtt, ám kapcsolatukat végérvényesen megváltoztatta az országszerte terjedő erőszak. Hónapokkal később Danijel már apja, Nebojsa Vukojevich tábornok (Rade Serbedzija) alatt szolgál katonai tisztként a szerb hadseregben. A két szerelmes akkor találkozik újra, mikor Ajlát a Danijel parancsára cselekvő katonák elragadják abból a házból, melyben eddig nővérével, Lejlával (Vanessa Glodjo) és annak kisgyermekével lakott. Ahogy a háború rátelepszik a fiatalok életére, úgy változik meg a kapcsolatuk, motivációik és egymáshoz való viszonyuk homályossá, állampolgári hűségük pedig bizonytalanná válik.

Az erő krónikája (Chronicle)

Andrew, Matt és Steve átlagos középiskolások. Mindegyiküknek megvan a maga baja és öröme. Nem tökéletesek, nagy a szájuk, és kicsit esetlenek. Olyanok, mint bármelyikünk. Abban sem különböznek a világ bármely más kamaszától, hogy a legátlagosabb pillanatukat is feljegyzik, közzéteszik. Csak egy különbség van: nekik már nincsenek átlagos pillanataik.
Egy éjszakai buli közben ráakadnak egy ismeretlen dologra, ami talán nem is a Földről származik. A felfedezésüket követő nap egyre különösebb képességekre tesznek szert: a távolból mozgatnak tárgyakat, megtanulnak repülni, érzékelik egymás indulatait, és egyre erősebbé válnak. Eleinte nagyon élvezik, ami velük történik, de miközben az új erejüket próbálgatják, fokozatosan kiderül, hogy ami játéknak indult, végül bajt is hozhat. Egyre nagyobb bajokat.

Szex felsőfokon (Elles)

Anne (Juliette Binoche) jómódú párizsi feleség, két gyerek édesanyja. Az ELLE Magazin szerkesztőjeként diáklányok prostitúciójáról ír egy cikket. Két heves, független fiatal lánnyal - Alicjá-val (Joanna Kulig) és Charlotte-tal (Anais Demoustier) - való találkozásai alkalmával intenzív és felkavaró élményekben van része, melyek megmozgatják és átértékelik a férfiakról, családról és szexualitásról alkotott véleményét.

Korhatár besorolás: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Tirannoszaurusz (Tyranossaur)

Az erőszakos és önpusztító Joseph megállíthatatlanul sodródik végzete felé, amikor találkozik Hannával, aki keresztény, jótékonysági munkát végez. Ahogy egyre jobban megismerik egymást, kiderül, hogy Hanna olyan titkot rejteget, ami mindkettőjük sorsára kihat.

Korhatár besorolás: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Warrior - A végső menet (Warrior)

A filmről Enbee már beszámolt Nektek itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr454286173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása