Melissa de la Cruz - Leleplezés
2012. január 22. írta: enbee

Melissa de la Cruz - Leleplezés

Melissa de la Cruz Leleplezés című könyve a Kékvérűek sorozat harmadik kötete, így aki az előző két könyvet egyáltalán nem, vagy csak régen olvasta, annak ajánlom a Rettegés és az Álarcban összefoglalóját átfutásra.

Schuylerrel megesett az a csúfság, hogy alig várja, hogy reggelente iskolába mehessen. Na nem mintha csodálkozni lehetne ezen, hiszen melyikünk szeretne egy olyan otthonban élni, ahol egy levegőt kell szívni Mimi Force-szal?! Sky reménykedett, hogy Jack jelenléte majd valahogy könnyít a lelkén, de a fiú teljesen semmibe veszi a mi kis kékvérűnket, úgyhogy az Olivertől való eltiltás, valamint a régisz, Lawrence nagypapa Brazíliába történő elutazása után már csak egyetlen reménysége van Schuylernek a normális emberi vámpír kapcsolatra: Bliss.

Na jó, nem kell temetni Schuylert, mert annyira nem reménytelen a helyzete. Lawrenccel telepatikusan tartja a kapcsolatot, Oliverrel sutyiban találkozgat, Jackkel pedig van egy kis szerelmi fészkük, ahol mindenkitől távol kettesben tölthetnek el egy kis időt. Sőt, ezen alkalmakkor Jack folyamatosan arról biztosítja a lányt, hogy ki fogja találni, hogyan lehetnének ők ketten hivatalosan is együtt, kikerülve a Mimi-Jack féle kötés megerősítését. A tervekbe Mimi nincs beavatva (természetesen), de a kékvérű érezheti a vesztét, mert bejelentette a szüleiknek, hogy Jackkel fiatal koruk ellenére megtartják a szertartást! Ebbe Charles és Trinity is beleegyezik, sőt átadják a "gyerekeiknek" a kardjaikat is. A helyzet iróniája, hogy Charles Force-nak sikerül a saját kardjától is megszabadulnia, na nem önszántából, hanem egy nem kívánt segítséggel. Hogy miért olyan ciki ez? Mert egy arkangyalt csak egy másik arkangyal kardjával lehet elpusztítani. Tehát Lucifertől hogyan lehet megszabadulni? Michael (Charles) vagy Gabriel (Allegra) fegyverével. Azzal, hogy Allegra kómában van, az ő kardja hozzáférhetetlen. Charles kardjának eltűnésével pedig nincs több olyan eszköz, amivel Lucifert ki lehetne iktatni. Hát igen, nagy gáz van készülőben.

Lehet, hogy Lawrence és Kingsley elutaztak Corcovadoba, hogy kiderítsék, mi a helyzet Brazíliában, de ez nem jelenti azt, hogy New Yorkban ne lenne helyzet. Méghozzá Dylan helyzet. Szegény fiúnak bemesélték, hogy Schuyler ezüstvérű, és mindent meg kell tennie azért, hogy megölje őt. Dylan engedelmeskedik is, de nem jár sikerrel. Bliss apjának segítségével a fiú egy szanatórium féleségbe kerül, de amikor a barátai meglátogatják kiderül, hogy Dylan agyát teljesen kitörölték. Semmire sem emlékszik, és nem csak a támadás óta, hanem az az előtti életéből sem. Llewellyn szenátor más húzásai is gyanúsak, nem csak ez a Dylan féle ködösítés. Ez a másik dolog Bliss húgát érinti. A feljegyzések szerint Cordelia beszélte rá Llewellynéket, hogy fogadják be a Figyelőt, aki egy olyan speciális kékvérű, aki úgy születik újjá, hogy teljes mértékben tudatában van a múltjának. A Figyelő, igazi nevén Pistis Sophia ebben a ciklusban a Jordan nevet viseli.

Igazából a Leleplezés elég sok mindent leplez le. Egy csomó olyan dolgot megtudunk belőle, amiről eddig fogalmunk sem volt, vagy meg lett ugyan említve, de csak homályosan, és nem túl érthetően. Képbe kerülünk az egész mitológiai háttérrel, a karakterek múltjával, és úgy nagy általánosságban letisztul a kép. Persze marad még éppen elég kérdés, például hogy mivel vívta ki Lawrence feltétlen bizalmát Kingsley, mit tervez Jack Mimivel és Schuylerrel, egyáltalán mi a helyzet Sky szüleivel, na és persze Bliss maga is egy hatalmas rejtély, úgy ahogy van. Mivel a következő kötet címe a The Van Alen Legacy, ezért azt hiszem, abból is sok hasznos infóval leszünk gazdagabbak. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy Mel mit nyilatkozott a negyedik kötetről, akkor nézzétek meg a következő videót. Vigyázzatok, eléggé spoileres!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr833630920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása