Hell on Wheels - 107 - Revelations
2012. január 03. írta: enbee

Hell on Wheels - 107 - Revelations

Nem tudom, miért hittem azt, hogy a Hell on Wheels az első évad hatodik része után ment karácsonyi pihenőre, mert hát nem így történt. Ennek viszont van egy jó oldala is! Most, hogy folytatódik a sorozat, dupla résszel tudok jelentkezni. Ja, azt fogadtam meg az új évre, hogy pozitívabban állok a dolgokhoz :]

hell_on_wheels.jpg

Ott hagytuk abba a szünet előtt, hogy a romantikus turbékolást megzavarva Elamot elráncigálták Eva sátrából. Ennek megfelelően a történet a volt rabszolgával folytatódik; többek között megtudjuk azt is, milyen volt a kicsi Elam élete. Szóval Toole-ék a férfit éppen felakasztják, már fél méterrel a padló felett legyez csak a lábával, amikor (Eva közbenjárására) betoppan Bohannan, és kimenti Elamot. A két pasi együtt lovagol el a városból, míg Bolan, Toole és még pár ember a Svéd parancsára, igaz, hogy csak később, de követi őket. És az mondjuk tény, hogy Elam nem tud a fegyverekkel bánni, de Bohannanról ez nem mondható el. Szóval amikor az üldözők utol érik az üldözötteket, akkor... hát... fogalmazzunk úgy, hogy az előbbiek húzzák a rövidebbet.

Nem csak Elam az, aki visszaemlékezik a múltra: Bohannan és Doc is megosztják a történetüket a társaságukkal. Bohannan Elammal, Doc pedig a bájos és talpraesett Mrs. Bellel. Ez utóbbi azért izgi, mert az özvegy úgy döntött, hogy maga mögött hagyja a vasút építést, és visszatér a civilizációba, ahogyan azt illik. Doc kíséri el őt Chicagoba, ahol Lily találkozik Robert családjával. Az egyik sógornő nagyon feltűnően nem kedveli Lily-t, őt hibáztatja Robert haláláért, de az özvegy nagyon gyorsan helyre rakja a vénkisasszonyt, és ez a kirohanás ráébreszti őt arra, hogy mihez is kellene kezdenie az életével.

Így van ezzel Durant is. Mármint a ráébredéssel. Lerendezi az adósságát a szenátorral, úgy tűnik most talán végleg, és a Svéd célozgatásain felbátorodva megkéri Lily kezét. Igaz, ennek leginkább a nő rangjához és vagyonához van köze, de egyre nagyobb hatással van rá az esze és a bája is.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr43514059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása