12+1 film, amit megnézek 2012-ben
2012. január 01. írta: redbandita

12+1 film, amit megnézek 2012-ben

Ahogyan tavaly is, úgy idén is lesznek olyan filmek, amiket szinte bizonyosan megnézek a moziban. Ezt a 13 filmet valamilyen plusz körítéssel szeretném majd bemutatni Nektek, csakúgy, mint a 2011-eseket. A filmeket aszerint tettem a listára, hogy jelenleg milyen premier dátummal várhatóak a hazai mozikba, ezek a dátumok változhatnak, úgyhogy elnézést, ha valaki annyira várja valamelyiket, hogy cetliket vagdos, előfordulhat, hogy ragasztania kell majd még pluszba a cetlihez. Én mindenesetre 2012-ben is heti rendszerességgel beszámolok majd Nektek a premierfilmekről, úgyhogy nem maradtok le semmiről!

A bejegyzés frissült 2013. október 14.

Nem akarok túl sokat írni a filmekről, hiszen Enbee a nagy részükről már beszámolt Nektek itt. Így csak néhány mondatot kívánkozok lejegyezni, pl. hogy miért várom őket. Trailert is inkább azokhoz tennék, amik kimaradtak Enbee cikkéből, vagy akkor még nem volt hozzá magyar előzetes.

Sherlock Holmes 2 Árnyjáték - Sherlock Holmes A Game Of Shadows (Január eleje)

Két okból várom Sherlock Holmes új kalandjait, az egyik, hogy nagyon kedvelem Robert Downey Jr-t, a másik, hogy az első rész nagyon tetszett. Nagyjából most is arra számítok, ami az első filmben volt: izgalom, humor, bonyodalom, akció.

Underworld 4 Ébredés - Underworld Awakening (Január vége)

Ezt a filmet várom is, meg nem is. Hiszen mindig félelemmel tölti el a szívem, ha egy általam nagyon kedvelt filmet folytatnak, főleg úgy, hogy már a harmadik rész sem igazán tetszett: az egy előzményfilm volt, és Kate Beckinale is csak minimális szerepet kapott. Most azonban újra főszereplő lesz, olyannyira, hogy ismét az ő dolga megmenteni a faját, ezúttal az emberektől, akik már fényt derítettek a lycanok és vámpírok világára.

Utódok - The Descendants (Februárban)

Maga a film és a főszereplője, George Clooney is nagy eséllyel indul a január közepi Golden Globe-on. Clooney egy családapát alakít, akinek két lánya van. A lányok anyja nemrégiben halt meg egy balesetben, a kérdés az, hogy egy apa tudja-e pótolni egy anya hiányát?! A sztori ellenére meg kell jegyeznem, hogy egy vígjátékról van szó.

Tükröm, tükröm - Mirror, mirror (tavasszal)

Enbee már többször írt Nektek arról, hogy 2012-ben többféle Hófehérke feldolgozás kerül a mozikba. Jön majd a Hófehér és a vadász, Kristen Stewarttal és Chris Hemsworthel. Majd jön a Tükröm, tükröm, ahol Hófehérkét Lilly Collins, míg a gonosz boszorkát, Julia Roberts játssza.

Bosszúállók - The Avengers (Április vége)

A Marvel hősöknek össze kell fogni, hogy megmentsék a Földet. Konkrétan Nick Fury (Samuel L. Jackson) toborozza össze a díszes társaságot: a Vasembert (Robert Downey Jr.), Amerika Kapitányt (Chris Evans), Hulk-ot és Thort (Chris Hemsworth). Biztos vagyok benne, hogy látványos és izgalmas lesz, és ha Tony Stark is ott van, akkor valószínűleg vicces is lesz.

Szerencsecsillag - The Lucky One (Májusban)

Nicholas Sparks egy újabb regénye kerül a mozivászonra, ami miatt én mindenképpen várom a filmet. Érdekesség, hogy Az utolsó dal után, megint egy korábbi Disney sztár, Zac Efron kapott főszerepet a filmben.

Madagaszkár 3 - Madagascar 3 Europe Most Wanted (Június közepe)

Semmiképp sem maradhatott le a listámról egy olyan folytatás, mint a Madagaszkár harmadik része. Többször mondtam már Nektek, hogy már már betegesen animációs film függőnek vallom magam, de ez egészen más. A Madagaszkár első és második részét is imádtam, így várhatóan ez is nagyon jó lesz. A négy jó barát ezúttal Európába "kirándul", ahol be kell állniuk egy cirkuszba.

A sötét lovag: Felemelkedés - The Dark Knight Rises (Július közepe)

Christopher Nolan-féle Batman filmek utolsó darabja lesz a Felemelkedés. Mivel az előző részeket is megnéztem, ráadásul még tetszettek is, így viszonylag egyértelmű volt, hogy be kell kerülnie a listámra.

Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Jégkorszak 4 Vándorló kontinens - Ice Age Continental Drift (júliusban)

Ezt a filmet én leginkább Motkány miatt várom, aki szinte biztos, hogy újabb és újabb kalandokba fog keveredni a mogyorója miatt. Ahogyan előidézte a jégkorszakot, az olvadást, majd a dinókat is feltámasztott, most egész kontinenseket vándoroltat. Emiatt megint Sid, Manfred, és Diego kerülnek bajba, egy jégtömbön utazzák körbe a kontinenseket.

Merida a bátor - Brave (augusztus eleje)

Egy új és talán mondhatom, hogy merőben új tipusú Disney hercegnőt fogunk megismerni 2012-ben. A kis piros hajú Merida már köszönő viszonyban sincs a klasszikus értelemben vett Disney hercegnőkkel, pl. Hamupipőkével, Hófehérkével, Csipkerózsikával vagy Ariellel, Jázminnal.

Kaptár 5 - Resident Evil: Retribution (ősszel)

Alice azaz Milla Jovovich ötödszörre is visszatér, de valószínűleg nem utoljára, hiszen ezt a sorozatot, szerintem bármeddig lehet vinni. A negyedik rész igazából nyitva maradt, ami már biztossá tette, hogy ezt a részt is megnézem. A történetről is csak annyit tudni, hogy Alicenek megint az Umbrella Corporationnel és a zombikkal kell küzdenie.

A nagy nap - The Wedding (bemutató 2013 május)

Diane Keaton és Robert De Niro a két főszereplő a filmben, ami már biztossá tette, hogy megnézem. De szerepel a filmben Amanda Seyfried, Robin Williams, Susan Saradon vagy Katherine Heigl is. Szinte garantált, hogy egy nagyon jó kis romkom lesz ebből. A sztori szerint egy fiúnak régen elvált szülei most újra egy párt alkotnak. Legalábbis látszólag. A leendő feleség anyja ugyanis nagyon vallásos és nem örülne, ha a kislánya egy olyan fiúhoz menne hozzá, akinek elváltak a szülei.

+1: Alkonyat Hajnalhasadás 2. rész - Twilight Breaking Dawn Part 2 (November vége)

Nem maradhatott le a listáról, hiszen ha már az eddigi filmekről beszámoltam, akkor ezt sem hagyhatom ki. Ráadásul mindig reménykedek, hogy a következő film majd jobb lesz. Eddig nem jött be, de talán majd most. A filmet már leforgatták és Taylor Lautner szerint ez lesz az eddigi legjobb. Hát remélem kedves Jacob, hogy nem csapsz be!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr473504099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása