Hell on Wheels - 103 - A New Birth of Freedom
2011. november 22. írta: enbee

Hell on Wheels - 103 - A New Birth of Freedom

Az első beszámolómban elhamarkodtam a dolgokat, a másodikban meg úgy tűnik, túl hamar lemondtam az ötletemről. A harmadik részben ugyanis megtörténik az, amiről azt hittem, hogy már az előző epizódban be fog következni: Cullen megtalálja Lily Bellt a pusztában. Azért nyugi, nem így kezdődik az A New Birth of Freedom.

Bohannan előléptetésével nyitottá vált az előző pozíciója, amit Elam meg is kap (nem tudjuk hogyan). A munkásoknak mondjuk ez sem tetszik, mert hogy szerintük Elam hírtelen fekete létére fehérként viselkedik... Na no comment. Viszont. Elam is nagy egyenjogi harcossá lép elő, mégpedig úgy, hogy megpróbál prostituáltat vásárolni magának. Az egyik új lánynál próbálkozik be, akinek a nevére már egyáltalán nem emlékszem, de az előélete miatt már "hírnevet" szerzett magának. Elég ciki szegény Elamnak, hogy még ez a nő is elküldi, de azért én azt mondom, hogy nincs minden veszve! Amilyen szemeket a hölgyemény meresztgetett...

Azért az igazán izgi dolgok mégiscsak Bohannannal történtek. Johnsonnak nem csak a munkáját, de a sátrát is megkapta a férfi, így csak természetes, hogy felese további gyilkosai után kutatva fel is túrja az egész helyet. Talál egy fényképet, amin az eddig elkapott gazfickók mind rajta vannak, plusz még egy ember. Az, aki ott dolgozik a táborban. Sajnos a kép eléggé elmosódott, de a férfi neve oda van alá írva, így Bohannan kérdezősködik utána. Ki is derül, hogy ez a bizonyos Frank Harper az egyik előőrsön dolgozik, így a munka kiosztása után Bohannan el is lovagol hozzá.

Út közben azonban Joseph-be, és az ájult Lily Bellbe botlik. Bohannan ellátja a nő sebét, de úgy dönt, hogy folytatja az útját. Pár lépés után azonban meggondolja magát, mert ha Joseph beállít a táborba az ájult Mrs. Bellel, akkor azt tutira nem ússza meg élve, Durant kis felturbózott sztorija miatt. Így hát Joseph egyedül megy vissza Hell on Wheels-be, Bohannan pedig Lily-vel marad. Amint a nő felébred, egy apróbb kis összetűzés után már indulnak is vissza az építkezésre. A város határába érve Bohannan magára hagyja Lily-t, még a busás jutalom sem érdekli, ami a "megtalálónak" járna. Igen, ez felettébb felkelti az özvegy figyelmét!

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy mi van azokon a térképeken? Mert Durant egészen biztosan nem csak a rajzok miatt aggódik ennyire... Nem? Nagyon harcol azért, hogy megjelenjen a térségben a hadsereg, plusz az a kis monológja az istentiszteleten, ami életben akarja tartani az indiánok elleni gyűlöletet... Valami nagyobb dolognak kell lennie a háttérben, amit alig várom, hogy megtudjunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr323404110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása