A gondozoo - Zookeeper [2011]
2011. október 10. írta: redbandita

A gondozoo - Zookeeper [2011]

Úgy látszik, hogy minden kedvenc színészemnél egyszer el kell jönnie egy olyan szerepnek, ami nem tetszik. Kevin Jamesben eddig még nem csalódtam, de ez a film... ez valami elképesztő volt, és a szó nem túl jó értelmében. Vígjátékhoz képest nem volt benne túl sok poén, ami pedig néha néha elszórtan benne volt, azok olyan laposak, hogy alig lehetett észlelni őket. Miért nem adják már fel ezt "az életre keltett állatok, megmondják a frankót" dolgot???

Korhatár nélkül megtekinthető.

A történet maga végtelenül egyszerű, tulajdonképpen néhány mondatban összefoglalható. Van egy dagi srác, aki nem tud csajozni. Van egy csinos lány, akit a srác meg szeretne hódítani. De nem megy, így az állatok segítenek neki csajozni. 

Tulajdonképpen annyira bugyuta maga a történet, hogy akár még valami jót is ki lehetett volna hozni belőle, mármint valami humorosat, vicceset. Pl. ha az állatoknak jobb dumálókája van, de igaziból nem sok poént sütnek el az állatkert lakói és Kevin James sem hozza a formáját. Sajnos.

A rendező, Frank Coraci korábban olyan vígjátékokat készített, mint A vizesnyolcas vagy a Távkapcs. Talán most is be kellett volna valahogy vonni a képbe Adam Sandlert. Lehet, hogy jobb lett volna a film, ha Sandler és James megint együtt játszanak, ahogy tették a Férj és férjben vagy a Nagyfiúkban.

Coraci mégis úgy döntött, hogy a Gondozoo-t teljesen Kevin Jamesre építi. James jól is alakítja az esetlen Griffint, akit lánykérés után dob a barátnője (Leslie Bibb), és évekkel később is szingliként éldegél, és kizárólag a munkájával törődik. Griffin ugyanis állatkerti dolgozó, aki nagyon szereti a gondozottjait és jól is bánik velük. Ám egy napon mégis elgondolkodik azon, hogy talán munkát kellene váltania, ezt már mégsem hagyhatják annyiban az állatok. A törvényt megszegve szóba állnak Griffinnel és tanácsokat adnak neki a csajozáshoz. Több-kevesebb sikerrel ezeket Griffin meg is valósítja és némelyik tényleg beválik, de a legtöbb tanáccsal csak leégeti magát a kiszemelt nő előtt.

Miközben Griffin egyre több tanácsot kap, a bátyja éppen nősülni készül, az esküvőn is történik egy kisebb(?) galiba. Griffin annyira görcsösen ragaszkodik az exéhez, hogy szinte észre sem veszi, a szép kolléganőjét (Rosario Dawson), aki teljesen bele van zúgva a férfiba. Griffin legjobb barátjává egy depis gorilla válik, akivel még egy pasis estet is eltöltenek...

Nagyjából ennyi A gondozoo. Nem túl vicces, nem igazán eredeti és nem túl jól sikerült. Ne értsetek félre, azért A gondozoo bekerülhet az egyszer megnézhető filmek oly hosszú listájára, de talán történhetett volna másképp is...

Korhatár besorolás: korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr163291415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása