Lara Adrian - A vámpír vére (Éjfél szülöttei 3)
2011. október 05. írta: redbandita

Lara Adrian - A vámpír vére (Éjfél szülöttei 3)

Továbbra is tetszik a sorozat, ami jó jel, mert kb. a harmadik, negyedik köteteknél szokott megszokottá, unalmassá vagy kiszámíthatóvá válni egy-egy könyvsorozat. Nem mondom, hogy itt nincsenek előre megjósolható dolgok, de mégsem válik unalmassá. Most is az első két kötetben megtapasztalt izgalom vár azokra, akik ráveszik magukat az olvasásra.

Érdekesség volt számomra, hogy az eddigiekkel ellentétben itt egy nő a főszereplő, ez sem az Éjfél szülötteire, sem az arra igencsak hasonlító Fekete Tőr Testvériségben nem történt még meg. Eddig sem Ward, sem Adrian nem mertek ennyire elrugaszkodni az alapkoncepciótól, mely szerint mindig az egyik harcos áll a középpontban. Tény, hogy a törékeny (?) nő mellett, most is áll egy erős férfi, de ez az új forma, valahogy érdekesebbé teszi.

A főszereplő, Elise Chase nem új karakter a sorozatban, ő az a nő, aki ügynök férje elvesztése óta, egy vámpír menedékben élt a fiával, ám a fiú drog áldozata lett és már nem tudtak segíteni rajta... Elise akkor megfogadta, hogy mindenkin bosszút áll, aki miatt a fiát elvesztette. Azt hiszem érthető is Elise reakciója, a baj csak az, hogy, mint minden Kiválasztottnak, Elisenek is van egy különleges képessége, ami nagyon megnehezíti az emberek között való létezését. De ő nem törődik semmivel, a fájdalommal sem, ami nap, mint nap kínozza. Csak és kizárólag a bosszú élteti. Amikor az egyik harcos, Tegan rátalál, iszonyú rossz állapotban van.

Nyilván nem annyira meglepő, hogy Tegan és Elise elkezdenek érezni egymás iránt valamit, ami mindkettőjük számára új és szokatlan dolog. Tegan mindenképp tenni akar ellene, mert egyszer már kötődött valakihez és nagyon rossz vége lett. Nem akarja újra átélni a fájdalmat, így elég sajátosan viselkedik, hol közel engedi magához a nőt, hol ellöki, hol végtelenül megbántja... Nem lehet kiigazodni rajta.

Elisenek köszönhetően a harcosok kezébe kerül egy régi könyv, ami súlyos titkot rejteget, és a jogos tulajdonosa féktelen haragra gerjed, amikor megtudja, hogy a napló a harcosok kezébe került. Lucas (aki az első kötet főszereplője) és a többi harcos mindent megpróbál megtenni, hogy rájöjjön mit is rejt a könyv, de végül egy nő fejti meg a titkot. A rend őrei együttes erővel próbálják (a gonoszt megelőzve) elpusztítani azt, ami minden emberre és vámpírra veszélyes lehet. Elkésnek...

Nagyon izgalmas ez a kötet is, és az különösen tetszik benne, hogy a vége tulajdonképpen nyitva marad, nem tudni mit tartogat a következő kötet, A vámpír éjjele. Én már nagyon várom, hogy a kezembe vehessem.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr163282277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása