L. J. Smith: Vámpírnaplók 5. - A visszatérés: Leszáll az éj
2011. szeptember 27. írta: Szilvásgombóc

L. J. Smith: Vámpírnaplók 5. - A visszatérés: Leszáll az éj

Már az ötödik kötetnél tartok és még mindig nem tudom eldönteni magamban, hogy tetszik-e vagy sem. Volt olyan kötet, amit faltam és volt olyan, amivel igencsak megszenvedtem. Na ez a kettő között van valahol. Hullámzó érzéseim voltak végig. 

 
 
A történet önmagában onnan folytatódik, hogy Elena, hogy mentse a Salvatore testvéreket feláldozza magát, ám a természetfeletti erők visszahozzák őt, visszaadják szerelmének, Stefannak. És ezen a ponton akadtam fent elsőként, egy tudatlan se beszélni, se írni nem tudó lelket hoznak vissza, aki a föld felett lebeg és majdnem olyan, mint Csingiling. Aztán szép fokozatosan „emberré” válik ismét, viszont a város lakói elől továbbra is rejtőzködnie kell, hiszen ő hivatalosan halott. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje a lányt, akinek különleges aurája és vére mágnesként vonzza a természetfelettit.
 
Miközben alig tudnak betelni egymással sötét erők szövögetik hálójukat és vetik ki az egész városra. Eleinte rejtélyes esetek történnek, fák támadják meg Bonniet, Mereditht és Mattet, Caroline és több lány a városban megszállottan viselkedik, és Stefan elhagyja Elenát. Minden jelel Damon felé mutat, aki egy új barátra tett szert. Sinicsi, a kicune egy rókalélek. Ő és testvére Mizao mozgatják a szálakat, sokkal ügyesebben, mint azt bárki is gondolta volna. Ők ketten a fennhatóságuk alatt tudják tartani a sötétséget, az erdőt, mindazt ami Damon fennhatósága alatt állt. Így érthető miért terelődik rá a gyanú.
 
Mizao legkedvesebb szórakozása, hogy megszállja az embereket és bábként rángatja őket, majd páholyból nézi végig, ahogy megkínozzák magukat, majd végül önkezükkel vetnek véget életüknek. Mizao megkapja az egész város, Sinicsinek csak Damon és Elena kell. Damon Elena iránt táplált érzelmei pont kapóra jönnek, hogy mielőtt végez a lánnyal jól kiszórakozhassa magát. A két kicune malakhok segítségével szállják meg áldozataikat, és játszadoznak velük és érzelmeikkel, ahogy azt kedvük tartja.
 
Még a vámpír Damon sem kivétel, megszállt állapotában halálra rémíti és megkínozza a lányt és Mattet. Stefant pedig eltünteti az útból, hogy végre megszerezhesse, amit már oly rég akar. Elenát. Az elszánt lánynak nem sok választása van, ha vissza akarja szerezni szerelmét. Meg kell mentenie Damont és a barátait, le kell győznie Sinicsit és Mizaot, és ki kell sajtolnia belőlük a legfontosabb a legfontosabb kérdésre. Hol van Stefan?
 
Hiába lett újra ember, maradtak természetfeletti képességei, így tudja kiszedni a malakhot Damon testéből, és így tudja sakkban tartani Mizaot is. Végül legyőzik a két kicunet, de sajnos egy rajtvényen kívül mást nem kapnak, meg kell fejteniük, hogy eljussanak Stefanhoz. Még ennek a rejtvénynek is ára van, amit Damon fizet meg, hogy bizonyítsa Elenának, hogy bármit megtenne érte. Így a megszállása alatt illetve az után szerzett emlékeit kitörlik. Elvész minden, amiért Elena olyan keményen megharcolt, a kedves és önzetlen Damon visszavedlik régi önmagává. Egy arrogáns, nemtörődöm bunkó vámpírrá, akit Elenának el kell viselnie, ha viszont akarja látni szerelmét.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr683254921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása