Claudia Gray - Stargazer - Nézz az égre (Evernight 2)
2011. augusztus 15. írta: redbandita

Claudia Gray - Stargazer - Nézz az égre (Evernight 2)

Az első rész finoman szólva is drámaian zárult, hiszen szét kellett válniuk az ifjú szerelmeseknek. Bianca visszatér a szüleihez, illetve az Evernightba, azaz a vámpírok közé. Lucas pedig ismét csatlakozik a vámpírvadászokhoz, azaz a Fekete kereszthez. Azt azért érezzük, hogy az ő szerelmük nem érhet így véget. Nos ez a kötet már jóval izgalmasabb, mint az első. Vannak lidércek, van gyilkosság, és valaki ismét megszökik.

Bianca figyeli, ahogy ismét megérkeznek a diákok az Evernightba. Hamarosan kezdődik a tanév, így az embergyerekek és a vámpírok is kezdenek visszaszállingózni. Biancának ebben az évben a kissé borús hangulatú, korábbi vámpírtámadás áldozat, művészlélek, Rachel lesz a szobatársa.

Bianca titkos üzenetet kap Lucastól, a fiú találkozóra hívja, aminek a lány persze nem tud ellenállni, így kiszökik a suliból, hogy randizhassanak. A városban találkozik egy különösen fiatalnak tűnő, és rendkívül rossz állapotban lévő vámpírlánnyal. Lucas és a vámpírlány nem igazán tetszenek egymásnak, de Biancának hála Lucas nem öli meg. Egész jól alakulnak a dolgok, de visszaérkezésekor Bianca lebukik, melynek eredményeként alkut kell kötnie Balthazarral...

Az alku megkötése értelmében Balthazar és Bianca úgy tesznek, mintha járnának. Így kijárhatnak néha az iskolából. Ezalatt tud találkozni Bianca, Lucassal. Balthazar pedig a "csöves" vámpírlány nyomába ered, mert ismeri őt, méghozzá közelről. Bármit megadna, hogy megtalálja, hisz oly régóta nem látta.

Bianca szinte napról napra egyre inkább készen áll a vámpírráválásra, bármennyire is viszolyog attól, hogy embert öljön. Egyre inkább vágyik a vérre, és jónéhány tulajdonsága már előjön. Ráadásul az iskola falai között megint egyre ijesztőbb dolgok történnek. Kísértetek lepik el az iskolát, rendkívül rémisztőek, érkezésükkor jégtakaró borítja a szobát, és arc jelenik meg az ablakon. De mit akarnak vajon?

Kis idő múlva Bianca rájön miért jöttek a lidércek, és ezzel egy óriási titokra is fény derül, melyet a szülei eddig soha nem mondtak neki. A lány arra is rájön, hogy az igazgatónő miért kezdett el embereket is felvenni az iskolába. Balthazar rátalál a szőke vámpírlányra, de a lány már nem az, aki egykor volt, óriási veszélyt hoz mindenkire, az egész Evernight lángba borul. Biancának pedig szöknie kell, ismét, de ezúttal talán örökre...

Akinek tetszett az első könyv, annak biztos, hogy ez is fog. Nekem nagyon bejött, és már nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, így hamarosan jelenkezek majd az Hourglass elemzésével, addig is jó olvasgatást!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr163157475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása