Levy L. Smith - A leszármazott (Dark Love 1.)
2011. július 16. írta: redbandita

Levy L. Smith - A leszármazott (Dark Love 1.)

A könyv eleje egy kicsit furcsa, mert hirtelen csöppenünk a történet középpontjába, vagy tulajdonképpen a végére. Nos igen, ez egy ismét egy vámpíros történet, bár ez már a borítóból is elég nyilvánvaló. A történet főszereplője Sandra Palmer egy átlagos tinilány, aki új iskolába kerül.

Nagyon furcsa nekem, hogy már az első néhány oldalon megtudjuk, hogy mi történik a főszereplővel, miközben még semmit sem tudunk az egész sztoriról sőt Sandráról sem. Először tehát a végét ismerjük meg a történetnek, és aztán egy nagyot ugrunk, hogy megismerjük Sandra életét, ami egyébként rendkívül zavaros, és nem is eléggé kidolgozott. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a könyv nagyon rövidke, így nem volt az írónak lehetősége a cselekményt kibontani, vagy a szereplőket pontosabban jellemezni. Ez hiba volt, mert az ilyen vámpíros könyvekben pont ez a jó, hogy olyan pontos ábrázolásokat kapunk, amivel szinte kézzelfoghatóvá válnak a karakterek.

Szóval Sandra új suliba kerül, pontosabban meghívást kapott ebbe a bentlakásos iskolába, ahol az első naptól fogva ijesztő rémálmok gyötrik és a szobatársai is rettentő furcsák. Aztán megismerkedik a suli menő csajaival, akikkel még ki is szökik a közeli tengerpartra, bulizni. Itt ismeri meg Donnyt.

Az egyik lány a "bandából" meghal egy ilyen buli alkalmával, ettől kezdve pörögnek fel az események. Innentől egyre nehezebb követni azt a bizonyos fonalat. Sandra egyre sötétebb titkokra jön rá az iskoláról, Donnyról és arról, miért is vették Őt fel ide, és tulajdonképpen saját magáról is. A "nyomozása" során megismer egy másik nagyon helyes fiút is, Luke-ot, aki szintén érdeklődni kezd Sandra iránt.

Itt pedig már hamarosan visszakanyarodunk oda, ahol az elején tartottunk, hogy Sandra nagy veszélyben van a (le)származása miatt.

A vége bosszantóan el lett vágva, szinte olyan mintha szándékosan nem fejezte volna be az író. Bár nyilván ez is kell ahhoz, hogy rákattanjuk a következő kötetre, de akkor sem szép dolog, így befejezni egy könyvet... Nos mindenesetre hamarosan elolvasom a Dark Love 2-t azaz Az üldözöttet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr303060538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása