Jeaniene Frost - Karó és sírhant (Cat és Bones 2.)
2011. június 26. írta: redbandita

Jeaniene Frost - Karó és sírhant (Cat és Bones 2.)

Egy éve írtam Nektek a Cat és Bones sorozat első részéről, annak elég szomorú vége lett, mert Cat (a félig vámpír félig ember nőci) úgy dönt, elhagyja szerelmét, hogy egy teljesen új életet kezdjen. Ezzel a célja, hogy megóvja szerelmét, édesanyját és talán saját magát is. Már akkor is érezzük, hogy Cat és Bones története valószínűleg nem érhet így véget... és tényleg nem!

Négy év telt el azóta, hogy Cat úgy döntött szép csendben elhagyja szerelmét, és elfogad egy számára testhez álló feladatot. Egy csapatnyi embert vezet, akik vámpírok meggyilkolását tűzik célul. Catnek ez nem új keletű dolog, hiszen tinédzser kora óta azzal tölti szabad idejét, hogy vámpírokat öl. Az első részben ismeri meg Bonest, aki vámpír, de mondhatjuk, hogy a "jó" fajtából, nem öl embereket, csak annyi vért iszik, amennyire szüksége van, és ezt is sokszor más vámpírokból teszi. Catet Bones kiképzi, hogy még jobb harcos válljon belőle, természetesen ezalatt egymásba szeretnek. Én mondom Nektek, hogy minden nő életében kellene, hogy legyen egy ilyen karakter, mint Bones.

Rögtön a Karó és sírhant elején egy nagy harcba olvashatunk bele, ahol sajnálatos módon Cat egyik munkatársa, Dave életét veszti. A csapat elképesztően szomorú, de a harcot muszáj folytatni, főleg, hogy Catet személyes támadás éri. Egykori családi házuk falait valaki vérrel keni össze és hullákat is hagy hátra, de vajon ki találta meg a remekül bújkáló (új személyazonossággal rendelkező) Catet!? Egy darabig reméltem, hogy Bones az, de nem... Bones egy másik szálon kapcsolódik a történetbe. Cat időközben egy nagyon kedves barátnőre tesz szert. Ő Denise, aki néhány hónapos ismerettség után, férjhez készül menni, Spádéhoz. (Itt kell megjegyezni, hogy Denise és Spáde külön könyvsorozatot kap, melynek első kötete, a First Drop of Cinson).

Nos Denise esküvőjén Cat belefut Bonesba, ez így nem teljesen igaz, Bones a vőlegény tanúja. Aki azt hinné, hogy ez véletlen, hát az téved...

Nagyon úgy fest, hogy Cat élete veszélyben forog, ezért tetszik vagy sem, de a vámpírgyilkoló csapatnak és Bonesnak össze kell fognia, egy hatalmas erővel rendelkező vámpír legyőzésére. Azt még el kell mondanom, hogy a történetben feltűnik Cat apja is. Nagy valószínűséggel nem árulok el túl nagy titkot azzal, hogy Cat és Bones ismét egymásba gabalyodnak és a romantikát nagyon sokszor vegyítik erotikával is, szóval én mondom, senki nem fog unatkozni, e könyv olvasgatása közben. Az pedig különösen tetszik ebben a kötetben, hogy egyre több rejtett kulisszatitkot tár fel a vámpírtársadalomról.

Ez a kötet talán még jobban is tetszett, mint az első, pedig azt is imádtam. Már kikölcsönöztem a harmadik részt, a Síri csendben-t, úgyhogy hamarosan jelentkezek!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr443016008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása