Csajvadászat - I rymden finns inga känslor [2010]
2011. június 19. írta: enbee

Csajvadászat - I rymden finns inga känslor [2010]

Sam úgy érzi, eljött az ideje, hogy összeköltözzön a barátnőjével, Fridával. A gerlepár még csak az új lakást festi, amikor is borulnak a tervek! Samnek ugyanis van egy öccse Simon, aki Asperger-szindrómás, és a bátyján kívül más nem igazán tudja őt "kezelni". Úgy tűnik, egyetlen lehetséges megoldása van a felmerült helyzetnek: Simon beköltözik a szerelmesekhez harmadiknak.

Eleinte jól mennek a dolgok, pontos beosztás szerint zajlanak a napok, de Frida (Sofie Hamilton) besokall, és otthagyja a fiúkat. Sam (Martin Wallström) teljesen depressziós, amiért elveszítette a barátnőjét, és Simont (Bill Skarsgård) is megviseli a dolog, mert ahogy a lány kiesik a képletből, felborul az egyensúly és átveszi a helyét a káosz. Azt pedig nem szeretjük.

Simon azonban okos fiú, és rájön a megoldásra. Vissza kell szerezni Fridát! A lány viszont elzárkózik a dolog elől, de mond valamit, amit Simon nem tud kiverni a fejéből. Sam barátnőjének Simont is szeretnie kell! Megvan hát a küldetés: Simon barátnőt keres Samnek, méghozzá olyat, aki őt is szereti. A fiú összeállít egy kérdéssort, aztán lányokat interjúvol meg az utcán, és az összeállított anyagot megmutatja Samnak. A tesó elmagyarázza Simonnak, hogy azért a barátnő találás nem ennyire egyszerű, mert attól még, hogy ugyan azokat a dolgokat szeretik mindketten, még nem lesznek egymásba szerelmesek. Mint ahogy a mágnes esetében is az azonos pólusok taszítják egymást. Ezt a magyarázatot Simon elfogadja, és saját magában tovább gondolva arra a következtetésre jut, hogy egy olyan lányt kell találnia Sam számára, aki a tökéletes ellentéte.

Nem kell sokáig gondolkodnia, hogy ki a megfelelő jelölt. Jennifer (Cecilia Forss) egy vidám, bulizós lány, akivel Simonnak véletlenül ugyan, de a maga módján baráti kapcsolata alakult ki. Úgy tűnik, hogy Jennifer kedveli Simont, és mivel Sam 937-szer jobb az öccsénél, ezért nyilvánvaló, hogy őt is kedvelni fogja! Ráadásul a kérdőív alapján Sam és Jennifer egymásnak tökéletes ellentettjei. Simon össze is hoz egy randit az érintetteknek, de valamiért mégsem működik a dolog. Aztán Simon rájön! Ha Jennifernek tetszik Sam, és Sam tökéletes ellentéte Jennifernek, akkor teljesen logikus, hogy Samnek nem tetszik Jennifer! De akkor ezt az egyenletet most hogyan lehetne megoldani?

Igen, az Arn ihlette, hogy megnézzem ezt a filmet. Na nem mintha hasonló témát dolgozna fel a Simple Simon, de a mostani két főszereplőnk szerepelt a Királyság az út végén-ben: Bill Skarsgård volt Knut legidősebb fia, Martin Wallström pedig Arné. Ők ketten most testvérpárt alakítanak, méghozzá nem is akármilyet!

A Simple Simon alaptörténete egyrészt nagyon aranyos, másrészt pedig legalább ennyire emberi is. Mert hát adva van először is Sam, aki az öccse kedvéért mindent feláldoz, és ezért cserébe nem kér, és nem vár el semmit; aztán pedig van egy Simonunk is, aki a maga módján legalább annyira szereti Samet, mint az őt, és keményen megdolgozik azért, hogy új barátnőt találjon neki - és megint boldognak láthassa. Az csak szerencsés véletlen (sors keze?), hogy ezzel az akcióval Simon saját magát gyógyítgatja, amivel persze Sam terhein is könnyít.

Az egyetlen kis negatívuma a filmnek (mert hát annak is muszáj lennie), hogy Simon túlságosan is kölyökképű Jenniferhez képest. A barátság dolog nagyon jól működik kettejük között, de a romantikus szál jobban állt volna Samnek. Viszont úgy meg mi lett volna a történetünkkel?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr902997548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása