Teen Wolf - 101 - Pilot [2011]
2011. június 06. írta: enbee

Teen Wolf - 101 - Pilot [2011]

Az MTV úgy ünnepelte meg a Movie Awards-ot, hogy a díjátadó után közvetlenül elindította új sorozatát, a Teen Wolfot. A készítők saját bevallásuk szerint arra törekedtek, hogy az 1985-ös Az ifjú farkasembert értelmezzék újra, nagyobb hangsúlyt fektetve a romantikára, és a farkasember mítoszra. Hát hajrá.

A Teen Wolf főszereplője egy középiskolás srác, Scott (Tyler Posey), akinek teljesen átlagos, normális élete van (suliba jár, lacrosse-ozik) egészen addig, amíg a lökött haverjával, Stilesszal (Dylan O'Brian) be nem kommandóznak az éjszaka közepén egy rendőrségi helyszínelésre - ahol aztán megharapja őt egy vérfarkas.

Másnap fura dolgok történnek Scottal: a tanteremből hallja, miről beszél az udvaron az új lány, Allison (Crystal Reed), illetve edzésen beállítják a kapuba, és ő minden dobást kifog, ami merőben új dolog tőle. Délután az erdőben beszámol Stilessznak a "változásokról", mire a haverja poénból azt mondja neki, hogy a harapástól biztosan elkapta a likantrópiát. A beszélgetés után összefutnak a pár évvel idősebb és felettébb rejtélyes Derek Hale-lel (Tyler Hoechlin).

Az új Scott hamar közönségkedvenccé válik a lacrosse pályán, ezzel maximálisan kivívja az addigi nagy ász, Jackson (Colton Haynes) totális rosszallását. A srácot ez nem kifejezetten izgatja fel, mert bekerül a csapatba, és Allisonnal is sikerült összehoznia egy randit. Csak az ront egy kicsit a rózsaszín világon, hogy Stiles kutatást végez, ami alapján lehet, hogy Scott mégis vérfarkassá vált. Nem kell sokáig várni arra, hogy megtudjuk, kinek van igaza - a randi estéjén telihold lesz.

Vicces ez a Scottot alakító Tyler Posey, mert az után kapta meg a Teen Wolf főszerepét, hogy egyszer már majdnem ő lett Jacob Black. A Derek Hale-t alakító Tyler Hoechlin pedig benne volt a final two-ban Edward Cullenért. Egyébként ő az oka, mármint Hoechlin, hogy megnéztem a Teen Wolf pilotját, de túl sokat nem mutatott magából, úgyhogy kénytelen leszek még egy-két részt megnézni.

Maga a történet egyébként aranyos, tényleg a romantikára van helyezve a hangsúly (egy kis Rómeó és Júliás beütéssel), a farkasos vonal pedig inkább csak olyan hab féleség az amúgy átlagos tortán. A színészek közül Dylan O'Brian viszi a prímet, a többiek teljesítménye felejthető, de a Pilot után ez még változhat. Ha sikerül megszabadulni a folytonos Alkonyatos utóérzéstől, akár még jó sorozat is kerekedhet a Teen Wolfból.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr612961948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása