Vámpírakadémia V. - Örök kötelék
2011. május 31. írta: enbee

Vámpírakadémia V. - Örök kötelék

Na ha az előző kis kalandja után azt hittétek Rose-ról, hogy vakmerő, hát ne higgyétek. Olvassátok el az Örök köteléket, ha meg akarjátok tudni, hogyan lép a dampyr az agymenés egy újabb szintjére.

Elérkezett a végső vizsga napja. Rose-nak (és a többi végzős testőr tanoncnak) már csak egy utolsó gyakorlati teszten kell átmennie ahhoz, hogy igazi testőr lehessen! Kicsit rástresszel a dologra, amikor anyu meglátogatja, hogy lelket öntsön belé, illetve meglátja aput, amint Adriannel (az immár pasijával) beszélget a lelátón... Az csak természetes, hogy ezek a kis váratlan meglepetések sem zavarhatják meg Rose-t abban, hogy kiemelkedőt nyújtson, amivel kivívja mindenki ámulatát. Annyira magas pontszámot kap, hogy még akár arra is esélyes lehet, hogy Lissa mellé osszák be. Persze amit tenni készülnek a közeljövőben, az ismét lenullázza ezeket az optimista latolgatásokat. 

Ugye emlékeztek még, hogy Abe közbenjárásával sikerült kideríteni azt, hogy Robert Doru állítólag tudja, hogyan lehet egy strigát vissza változtatni. A forrás azonban többet nem árult el, és ahhoz, hogy elkezdjen csicseregni, ki kell őt szabadítani a börtönből, ahol jelenleg tartózkodik. Egyetlen icike-picike bibi a dologban, hogy a mindent tudó informátor a csúnya-csúnya Viktor Dashkov. Rose elkezd agyalni a szöktetésen, és előáll egy tervvel. Lissa segítségén kívül szüksége van még valakire, de mivel Christian a szakítás után nem éppen szívesen látott vendég a Dragomir hercegnő társaságában, ezért Eddie-hez fordul. Sikerül is az akció, és Viktor információit követve Las Vegasba utazik a csapat, ahol tényleg találkoznak Roberttel (Viktor féltestvérével), és megkapják az alapkérdésre a választ.

Annyira egyszerű a dolog, hogy az már fájdalmas. A szereplők (és az olvasók) egyaránt a fejüket fogják, hogy erre maguktól miért nem jöttek rá?! Szóval: strigát úgy lehet vissza változtatni, hogy egy lélekkel átitatott karót kell egy lélekhasználónak a szívébe döfnie. Ezzel csak két bibi van: 1) nagyon kevés a lélek használó mora; 2) még ennél is kevesebb képes közülük szíven karózni egy strigát. Ez utóbbi problémával egyelőre nem foglalkoznak Rose-ék, először Lissának a karó megbűvölését kell valahogy kiviteleznie. Meglepő módon Christian van a segítségére, aki megígéri neki, hogy segíteni fog a fizikai felkészülésben.

Aztán jön a rossz hír. Míg Lissa (és Christian!) az egyetemet látogatja, strigák támadnak rájuk és elrabolják őket. A főkolompos természetesen Dimitrij, aki így akarja Rose-t magához csalogatni. Be is válik a terve: Rose és még negyven testőr kollégája autóba vágja és robog a megmentésre. Véres harcok árán sikerül eljutni Lissáékhoz, és a vegasi fiaskó után Rose eltökélt, hogy kivégzi Dimitrijt. Csakhogy! Lissának sutyiban sikerült a karót lélekkel átitatnia, ezért ő karózza meg Dimitrijt. Christian segítségével harmadik próbálkozásra sikerül eltalálnia a striga szívét, és láss csodát, a férfi tényleg visszaváltozik!

Ezzel még messze nincs vége a történetnek, igazából csak most kezdődnek a bonyodalmak. A morák ugyanis nem nagyon hiszik el, hogy tényleg dampyr lett Dimitrij! Bebörtönzik, megfigyelik, kihallgatják. Már éppen kezdenek lazulni az őt körülvevő biztonsági intézkedések, amikor valami megint félre siklik. Éppen Rose-zal vitatkozik egy kávézóban, amikor királyi testőrök lepik el a helyet, és követelik, hogy menjen velük. Rose közbe akar lépni, hogy megvédje Dimitrijt, és ekkor derül ki, hogy félreértésről van szó. A testőrök ugyanis Rose-ért jöttek, a vád pedig felségárulás. Tatjánát előző éjjel valaki megölte, és úgy tűnik, Hathaway testőrnő az első számú gyanusított!

Van egy másik szál is az Örök kötelékben, ami izgalmasnak ígérkezik. A királynő aláírt egy törvényt, miszerint a testőrök 16 éves korukban végezzenek az iskolában, és ez nem csak a dampyroknál, de nagyon sok moránál is kiveri a biztosítékot. Rose próbálkozik azzal, hogy nem volt érvényes a szavazás, mert csak 11 nemesi család képviselője szavazott, a tizenkettedik, Dragomirok véleményét nem kérték ki, és mivel Lissa már betöltötte a 18-at, joga lett volna részt venni a tanácsban. Ami ugye nem így történt. Csakhogy törvény szerint a családnak legalább két tagúnak kell lennie ahhoz, hogy a tanácsban részt vehessen, Lissa pedig ugyebár egyedül van... Legalábbis elvileg. Most ugyanis új információkhoz jutott Rose, amik alapján úgy tűnik, hogy Eric Dragomirnak volt egy gyermeke balkézről is - Lissának van egy féltestvére! Ha sikerülne megtalálni az illetőt, és meglenne a két Dragomir, akkor Lissa elfoglalhatná helyét a tanácsban, és döntés hozói helyzetbe kerülne. Hát, lesz min dolgozniuk Rose-ékna az utolsó kötetben!

Az Örök kötelék a 2011-es könyvlistámról a negyedik kivégzett példány - csiga lassúsággal haladok... Ennél már csak a 2013-ra tervezett Vámpírakadémia filmmel kapcsolatos megbízható információk áramolnak lassabban!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr412942138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása