Hopp [2011]
2011. május 28. írta: redbandita

Hopp [2011]

Bár régen elmúlt már a Húsvét, mégis azt gondolom, hogy minden gyerek szívesen néz filmet a húsvéti nyusziról. Ez a film ugyanis a húsvéti nyusziról szól. Igazi színészek és animációs figurák közös együtt működéséből jött létre az év egyik legviccesebb családi filmje. Husinak át kell venni a stafétabotot apjától, vagy inkább csak kellene. Ő ugyanis nem akar húsvéti nyuszi lenni, sokkal jobban szeretne híres dobos lenni...

Husi a kissé önző nyuszi gyerekkora óta tudja, hogy ő örökli majd apjától a húsvéti nyuszi szerepét, de minél idősebb annál inkább tudja, hogy ő nem erre született. Az apja, azonban hallani sem akar arról, hogy Husinak mik a tervei. Így a kis nyuszinak meg kell szöknie, hogy saját álmaival törődhessen. Egy kicsit önző cselekedet ez a részéről, dehát Husi még csak egy kamasz, akinek nagy álmai vannak.

Kép: UIP Duna Film

Eközben megismerjük Fredet (James Marsden), aki a családja fekete báránya, nincs munkája és jelenleg a saját autójában lakik. A szülei és a húga is többször felajánlott már neki különböző munkalehetőségeket, de neki mindig volt valami, ami nem tetszett. Úgy érzi többre hivatott, mint egy postázó vagy felszolgáló...

Fred és Husi egy véletlen baleset folytán találkoznak. Fred éppen húga főnökének villájára megy vigyázni, amikor elüti az arra járó Husit. Aki egyébként éppen a hollywood-i Playboy házba szeretett volna lakhelyet magának, mert olvasta, hogy ott minden nyuszit szívesen látnak. Azt hiszem egy kicsit félreértette a hirdetést. Nem?

Kép: UIP Duna Film

Szóval Fred megsajnálja az elgázolt nyuszit és magával viszi. Kisebb (?) sokkot kap amikor kiderül, hogy a nyuszi beszél. Megengedi a nagyszájú nyúlnak, hogy egy éjszakát a ház garázsában töltsön, ám mire reggel felébred a nyúl eltűnik. A férfi azt hiszi álmodta az egészet, de mikor visszatér a hatalmas palotába, amit rábíztak furcsa tappancsnyomokra lesz figyelmes. Husi éppen az emelet egyik lakosztályát vette igénybe, vagyis annak dobfelszerelését és hatalmas rendetlenséget is csinál. Fred méregbe gurul és elviszi a vadonba a bajkeverő nyulat. Ekkor Husi felfedi és be is mutatja milyen különleges nyúl ő. 

Husi miután kicsit túlszínezett meséjét elmondja a húsvéti nyúl történetéről, kap még egy esélyt: Fred eldönti, hogy segít neki. De elég gyorsan kiderül, hogy a nyuszi nem mondott igazat... Fred mégis kapcsolatban marad a lassan baráttá avanzsáló Husival. Megígéri neki, hogy elviszi David Hasselhof (saját magát alakítja) showjába, az egykori életmentő nagyon tehetségesnek tartja a kis dobost. Őt az sem lepi meg, hogy a nyúl beszél, hiszen neki meg volt egy beszélő autója!

Kép:UIP Duna Film

Fred úgy dönt ő fogja helyettesíteni Husit, ő lesz a húsvéti nyúl. Emiatt a két barát edzésbe kezd, hogy a férfi megfeleljen a feladatra. Csakhogy eközben egy gonosz csirke, Carlos lázadást szít. Ő akar lenni a húsvéti nyuszi vagy inkább csirke. Még Husi apját is foglyul ejti.

Husit eközben üldözik a rózsaszínsapkások (a Húsvét-szigetek elit kommandója) vissza akarják vinni, de egy félreértés miatt Fredet ejtik túszul. Fred és Husi apja megkötözve térnek magukhoz és lázadó csirkék veszik őket körbe. Már csak egy esélyük van, hogy Husi megmenti-e őket. Vajon Husinak a karrier vagy a barátság/kötelesség a fontosabb? Ki lesz végül a húsvét nyúl?

Szerintem a gyerekeknek mindenképpen tetszeni fog és felnőttek számára is fogyasztható egyszer. Az biztos, hogy poénok vannak benne, amik nekünk (mondjuk 10 év felettieknek) szólnak, pl. J. K. Rowlingról. A dalok pedig kifejezetten jók a filmben.

Képek: UIP-Duna Film engedélyével az Image.net-ről

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr252938572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása