Rio [2011]
2011. május 27. írta: redbandita

Rio [2011]

Mivel imádom az animációs filmeket, ezért nagyon vártam már a Riot. Ezért is szerepelt azon a listámon, hogy miket várok 2011-ben a legjobban. Ahogyan a Csak szexre kellesz és Halálos Iramban ötödik részénél is, most is valami kis extrával készülök. Méghozzá a rajzfilmgyártás (hazai és nemzetközi) madarait veszem szemügyre. A Rio főszereplője, Azúr a kihaló félben lévő arapapagáj. De emlékeztek még Vili a verébre, Jágóra vagy Gombóc Artúrra? Ők nem hasonlítanak a 2011-es születésű Azúrra, mi mégis imádtuk őket!

Nagyon furcsa volt a Halálos iramban: Ötödik sebesség után „visszautazni” Rio de Janeiroba. Annyira élethűen megalkották a tájat: a bódévárost, a dzsungelt stb. Káprázatos, elképesztő, isteni. A karneváli hangulat még így is érződik, annyira színes minden, hogy szerintem még a felnőttek is tátott szájjal néznek néhány részletet.
Azúr egy elkényeztetett papagáj, talán nem is ez a jó szó rá. Szinte gyermekeként neveli őt, gazdája, Linda. Együtt mosnak fogat (?), együtt reggeliznek, mindent együtt csinálnak. A nőhöz azonban váratlan vendég érkezik, egy madárprofesszor, aki furcsa felajánlást tesz, Lindának és a papagájának. Mivel Azúr fajtája utolsó hímpéldánya, ezért el kellene Őt vinni Rioba, ahol találtak egy nőstényt, Csilit. Linda vonakodva bár, de elfogadja az ajánlatot. Elindulnak hát a nagy kalandra!

Egy madártani intézményben végre egy lakrészbe kerül Csili és Azúr, de kapcsolatuk nem indul zökkenőmentesen. Csili mindent megtesz, hogy megszökhessen, és végre újra a szabadban repkedhessen. Azúr egyáltalán nem érti, hogy mi lenne a jó abban, ha emberek nélkül élnének. Ő szeret fogságban élni, és a repülést is túl veszélyesnek tartja. Egy éjjel azonban elrabolják őket az intézetből. Egy illegális kereskedőcsapat akar jó áron túl adni a kihaló félben lévő madarakon. A csapat viszonylag kevés értelemmel rendelkező férfiakból áll, van azonban egy nagyon gonosz és hatalmas kakadu is velük.


A két kis kék madárnak végül sikerül megszökni, ám a lábuk össze van láncolva, ami nem szerencsés a dzsungelben. Találkoznak egy tukánnal, aki megígéri, hogy elviszi őket valakihez, aki leszedi a láncot. Újabb kalandok várnak tehát a kis kék madárpárra. Útközben nagyon vicces madarak csatlakoznak a kis csapathoz. Végül pedig rátalálnak Louisra, aki egy bulldog. Nekem az egyik kedvenc karakterem a mesében!

Taio Cruz énekli a film zenéjét, amihez videoklip is készült:

Szerintem minden gyerek örülni fog, ha Gyereknap alkalmából megnézheti ezt az új animációs filmet, különösen nagy élmény lehet 3D-ben látni a színesebbnél színesebb vágóképeket. Kifejezetten tetszett, hogy a Krisztus szobrot itt is ugyanolyan módszerrel mutatták be, mint a Halálosabb iramban ötödik részében, és szinte teljesen egyformának tűnt! Le a kalappal az animátorok előtt! A Rioban talán nincs annyi felnőtteknek szóló poén, mint a Jégkorszakban, mégis nagyon jó szórakozás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Akkor jöjjenek a rajzfilm- és animációs filmek legnagyobb madár sztárjai:

  • Személyes kedvencem, Jágó: Aladdin ellenségeként ismerjük meg, hiszen Jafar kedvenc házi papagája, de az Aladdin című sorozatban már ő is a csapat tagja. Mogorva és mindig Abuval veszekszik, de szerintem nagyon vicces:

  • A másik nagy kedvencem, az Ariel a kishableány mesében szereplő, sirály, Hablaty. Aki rengeteg hasznos információval látja el a vöröshajú királylányt, pl. hogyan kell villával fésülködni:

  • Nem túl válogatós madár, szereti a kerek, a tej, az ét a mogyorós, a töltött a töltetlen és nagyjából minden fajtáját a csokoládénak. Azt hiszem kitaláltátok már, hogy Gombóc Artúrra gondoltam:

  • A folyton veszekedő házaspár, ha baromfi udvarban élnének biztosan tőlük zengene a tyúkól, Kukori és Kotkoda:

  • A szteppelő pingvin, aki kb. a világot bejárja, hogy hazataláljon, Topi a Táncoló talpakból:

  • Még egy magyar madár, akinek kalandjain jó sokan felnőttünk. Ő Vili, a veréb:

  • A galambok néha katonának állnak, hogy ezzel segítsék az embereket, Vad Galamb:

  • A pingvinek az utóbbi években "divatba jöttek" és a táncolás után szörfözni mentek, a Vigyázz, kész, szörf-ben:

  • Ha már szóba jött a zsémbeskedés, akkor nem felejthetjük ki Dodó Kacsát sem:

  • A pingvinek közül ők négyen voltak a legsikeresebbek, pedig repülővezetésben nem túl jók. Amerikában már önálló sorozatuk is van, ők a Madagaszkár pingvinjei:

Nektek van kedvencetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr742936865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása