Bazi rossz Valentin nap - I hate Valentine's Day (2009)
2011. február 14. írta: redbandita

Bazi rossz Valentin nap - I hate Valentine's Day (2009)

Kicsit már beleuntam a sok romantikus filmbe, amit az elmúlt pár napban láttam a Popkulton tartott romantikus hétvége alkalmából. Ezért úgy gondoltam, hogy itt az ideje megnézni egy "antiValentin napos" filmet! Ezért esett a választásom a Bazi rossz Valentin nap című vígjátékra. De nem azt kaptam amire számítottam. Azt hittem, hogy ez egy vicces film lesz arról, hogy miért is rossz a Valentin nap. De nem ez történt. Vicces volt az tény, de különösebben nem mondott rosszat a Valentin napról. Azt mondhatnám, hogy nem is igazán arról szólt.

A filmet Nia Vardalos a Bazi nagy görög lagzi és a Görögbe fogadva sztárja írta és rendezte, emellett pedig ő a film főszereplője is. Ettől akár rossz film is lehetne, hiszen sokszor előfordul, hogy ez nem sül el jól. Nia Vardalos jól játssza a szerepét, és maga a történet is jópofa. Genevieve-nek virágboltja van, és két barátjával vezeti azt. A nő szabályok szerint él, nem akarja elkötelezni magát, nem akar komoly kapcsolatot De boldog, sokat randizik és hagyja, hogy udvaroljanak neki. Egyik fő szabálya, hogy az ötödik randi után nem találkozik többet senkivel, mert akkor elmúlna a romantika. Minden jól megy, amíg meg nem ismeri Greget.

Greg, azaz John Corbet már ismerős lehet hiszen a Bazi nagy görög lagziban is ő alakította Nia párját. Szóval Greg kibérli a virágbolt utcájában lévo „elátkozott” éttermet és tapas  (egy spanyol étel) éttermet akar nyitni. Eltökélten hiszi, hogy megtöri a hely átkát és sikeressé teszi a büfét. Valentin napján ismeri meg Genevieve-t, amikor a barátnőjének akar virágot küldetni a nő boltjában. Genevieve, mint a romantika szakértője, azt tanácsolja, hogy lepje meg a nőt és rejtse el a virágot a hölgy lakásában. Csakhogy a meglepetés rosszul sül el. Greg barátnője otthon van és nincs is egyedül. Szakítanak.
 
Greg és Genevieve egyre többet beszélgetnek, és a nő elmondja az 5 randis szabályt. A férfi először megdöbben, el is meséli a legjobb barátjának a sztorit. Ez a bizonyos barát, Cal (Gary Wilmes) akinek tulajdonképpen nem tudjuk mi a foglalkozása, de az biztos, hogy nagyon elfoglalt. Mindig nála van az aktatáskája, és a mobilja és általában sosem figyel oda mikor Greg beszél hozzá, de erre felkapja a fejét: egy nő, aki nem akar komoly kapcsolatot?!
 
Greg (kisebb nagyobb dilemmázás után) randira hívja Genevieve-t. Első randijuk a tapas étterem megnyitóján van, a második egy kiállítás megnyitón, a harmadik egy karaoke bárban, a negyediken pedig Greg lakásában főzőcskéznek. Ami annyira jól sikerül, hogy aznap éjjel és másnap éjjel is ott alszik a férfi lakásán. És ebből lesz a bonyodalom. Greg szerint öt randijuk volt, Genvieve szerint négy. Ahogy az lenni szokott minden kedves barát elmondja a véleményét és tanácsokat ad. Ezzel az a baj, hogy általában nem jól sülnek el. Közben megtudjuk, hogy Genevieve tulajdonképpen miért ragaszkodik ezekhez a szabályokhoz, és az is, hogy tényleg boldoggá teszi-e ez az életforma?!
 
Genevieve gyötrődik: vajon az a jó ha saját szabályai szerint és ezáltal elkerüli a fájdalmat és azt, hogy bánthassák vagy az a jó, ha mer kockáztatni...
 
 
Aranyos, de inkább csak közepes erősségű film szerelemről, romantikáról. Egyedülálló nőknek ajánlanám inkább, és azoknak is akik érezték már úgy, hogy a párkapcsolatuk nem az igazi!
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr252661192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása