Scott Pilgrim a világ ellen [2010]
2011. január 10. írta: enbee

Scott Pilgrim a világ ellen [2010]

Scott Pilgrim egy tipikus lúzer fazon. Huszonkét éves, együtt lakik egy egyszobás bunkerban a meleg haverjával (egy ágyban alszanak!), és a középiskolás barátaival egy zenekarban játszik. Se munka, se barátnő... Ja bocs, barátnő van: egy tizenhét éves lány, aki egyszer már megfogta a kezét! Scott mindenesetre boldog így. Egészen addig tökéletesen elégedett az életével, amíg egy fura álomban nem lát egy rózsaszínre festett hajú lányt, akivel aztán a való életben is összefut! Innentől kezdve Scott nyugis kis élete 180°-os fordulatot vesz, és átcsap egy számítógépes játékká.

 

Scott (Michael Cera) elmegy egy buliba, ott kideríti, hogy a rózsaszín hajú lányt Ramonának (Mary Elizabeth Winstead) hívják, és futárként dolgozik az Amazon-nál. Otthon gyorsan rendel is valamit, és várja, hogy megérkezzen a küldemény. Megjelenik Ramona, de Scott addig nem hajlandó aláírni az átvételi elismervényt, amíg a lány bele nem egyezik egy randiba. Kétségbeesett próbálkozás, de bejön. A találka elég bénán kezdődik, de a nap végére Ramona és Scott már egy pár. És az, hogy Scottnak ott van a 17 éves kínai származású barátnője, Knives Chau (Ellen Wong), még nem a legnagyobb probléma. 

A Sex Bob-Omb, Scotték zenekara, egy versenyre készül, aminek fődíjaként lemezszerződést köthetnének a menő producerrel, G-Man Gravesszel. Scott szorult helyzetbe kerül, mert a nővére (Anna Kendrick) és a meleg lakótársa (Kieran Culkin) társaságában ott ül Ramona és Knives is, pont egymás mellett! Scott ebből a kínos szituációból úgy menekül meg, hogy egy még durvább dolog történik: megjelenik egy fura fazon (Satya Bhabha) a semmiből, és a színpadon zenélő Scottra támad. A két fiú párbajozik egyet, de ne tessék egy sima ökölharcra gondolni! Mintha belépnének egy számítógépes játékba, ahol úgy mozognak, mint Neo, és látszanak a hanghatások, mint a mangákban. De mivel ezt nem bírom elmagyarázni, ezért inkább mutatok képet.

Az első képen Scott harcol ezzel a "kalózzal", aki megjelent a koncerten, alul pedig Ramona látható paladinként.

A harc alatt illetve utána kiderül, hogy miről is van szó. Scottnak le kell győznie Ramona 7 ördögi exét ahhoz, hogy együtt lehessen a lánnyal. Az exek sorrendben bukkannak fel, de mindig váratlan szituációkban, és Ramonán kívül van még valami közös bennük: szuper erővel rendelkeznek! Az első például (hát fogalmazzunk így) tűzmágus, a második pedig az alteregóival együtt kűzd. Az út egyenesen a legördögibb ex felé vezet, aki nem más, mint Gideon alias G-Man Graves!

Scott Pilgrim harca a világ, akarom mondani az exek ellen, tényleg szórakoztató. Azt nem hinném, hogy én beletartoznék a célkozonségben, a filmet inkább a középiskolás fiúknak szánhatták, hiszen minden benne van, amit ők szeretnek, vagy amit szeretnének megkapni. Scott megkapja a jó csajt, modern kori lovagként harcolva szó szerint megkűzd a szívéért, mindezt úgy, mint valami szuperhős-játék résztvevője. Nagyon látványos, szépen kivitelezett. Ráadásul a zene is jó! A Sex Bob-Omb többször is játszik a filmben, a dalok illenek a jelenetekhez - észre sem veszi az embert, és bólogat rájuk a moziban. Őszintén szólva még egyszer (moziban) nem nézném meg Scott Pilgrimet a világ ellen, de azt kifejezetten sajnálom, hogy első körben nem a 3D-s változatot választottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr962574421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása