Anna a Zöld Oromból 4/6 [1987]
2011. január 04. írta: enbee

Anna a Zöld Oromból 4/6 [1987]

Szerettem volna jobb hírekkel indítani, de nem megy. Anne szokás szerint megint bajban van... A Pringle lányok panaszkodnak a tanárnőre, immáron hivatalos csatornákon is, aminek hatására szüleik a támogatások megvonásával fenyegetőznek. Morgan Harris pedig ezt a lépést már meg is tette. Ha a bizottságnak választania kellene a kis vidéki tanárnő, és a gazdag szülők pénztárcája között, vajon hogyan döntene? Még szerencse, hogy Ms. Stacey előrukkol egy mentő ötlettel!

A kingsporti leány kollégium diákjai elő fognak adni egy színdarabot (nevezetesen a Stuart Máriát), az este bevételéből pedig az iskolát támogatják. A szereplők között természetesen rengeteg Pringle lány található, amiért a szüleiknek meg is kell fizetniük (egészen konkrétan 25$-t fejenként, ami a belépő ára). A próbák nem haladnak túl jól, ami első sorban a rendezőnek, Ms. Brooke-nak "köszönhető". Aztán Anne kezdi átvenni a hatalmat, és dolgok egyből a kívánt mederbe terelődnek. Már csak arra van szükség, hogy az előadás is siker legyen.

Azért nem felhőtlen a boldogság. Emmeline-t az apja még az előző részben kivette az iskolából, így most otthon van a nagymamájával, és a nénikéjével. Anne meg akarja győzni Harris kapitányt, hogy engedje vissza a lányát a kollégiumba, de a férfi már elutazott, és egy darabig nem is fog újra Kingsportba jönni. Azért Anne nem adja fel, és rendszeresen korrepetálja Emmeline-t, így ha amikor Harris kapitány visszaengedi a lányt, ő nem lesz lemaradva a társaitól. Ja és ha már Ms. Anne Shirley arra jár, akkor megoldja a Harris családot érintő belső problémákat is. A vénkisasszony nagynéninek helyre rántja a magánéletét, a kemény szívű nagymamát pedig megpuhítja á la Ms. Barry. Saját magának is szerez egy igen jó partit: maga Harris kapitány udvarol neki! De talán mégsem... Vagy igen?

Eljött a tanév vége is. Anne elbúcsúzik Ms. Brooke-tól és bejelenti, a következő tanévre már nem tér vissza Kingsportba. Meghívja az igazgatónőt, hogy töltse vele a nyári szünetet a Zöld Oromban. Nem is tudom, ki lepődik meg a legjobban azon, hogy Katherine igent mond az ajánlatra! A napok csodálatosan telnek, amíg Minnie May (Morgan Champan) be nem jelenti, hogy Gilbert Blythe haldoklik. Anne teljesen kiborul, még az első regényének megjelenése kapcsán is csak Gilre tud gondolni. Talán az összes skarlátosnak Anne Shirley-t kéne felírni gyógyszernek, mert ez a beteg nemsokára már a saját lábán indul sétára az erdőben.

Az előző rész minden apróbb hibáját felejteti ez a másfél óra. Rendben, a helyszín még mindig első sorban a nagyváros, de a végére visszatérünk Avonlea-be, minden szereplőnk átáll a jó oldalra, és az életük kedvező fordulatot vesz. Igen, az egész olyan, mint egy igazi tündérmese. Azt leszámítva, hogy a mi főhősünk egy minden lében kanál, kedves és beszédes vörös hajú fiatal nő.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr502560057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása