Tormented
2010. augusztus 08. írta: enbee

Tormented

Darren Mullet az a lúzer srác, akit a menő kölykök a suliban folyton szivatnak, míg nem egy napon betelik nála a pohár, és felakasztja magát. A búcsúztatóján irónikus módon a szép és okos Justine tart beszédet, aki azt sem tudja, ki volt Darren, azzal meg aztán pláne nincsen tisztában, hogy a fiú szerelmes volt belé. A temetés után Justine-t randira hívja az egyik népszerű srác, Alexis. Öt nappal később hatalmasat fordul a világ, a lányt rándőrök kísérik ki az iskola épületéből. A Tormented című film ennek a rövid időszaknak a történetét meséli el. Szigorúan 18+!

Justine nem tartozik a népszerű diákok közé, ezért amikor felbukkan a bulin, a DJ srác kigúnyolja, de Alex és a haverjai "megvédik a becsületét" és kidobják a fickót. Aki részegen eltántorog, levizeli Darren sírját, majd meghal, mivel valaki leszúrja egy fejfával. Alex és Justine természetesen összejönnek, és ezzel nagyjából bekerül a klikkbe.

A második áldozat Nasser, az emo fazon, aki szintén vétett Mullet ellen azzal, hogy Bradley valószínűleg nagyon kedves kérésére csinált egy honlapot Darren szivatásának dedikálva. Ide kerültek fel többek között azok a videók, amiken szegény fickót a legkülönbözőbb módokon terrorizálták a társai. Nasser nem halt meg, "csak" megsüketült, miután valaki lekötözte a stúdióban egy székbe, és a fülhallgatóját maxra csavarta.


Ők itt a nagymenők. Balról jobbra haladva Tasha (Bradley barátnője), Marcus (Sophie pasija), Bradley, a főbunkó, Sophie, Kally, végül pedig Justine és Alex. Horrorfilm lévén a nagymellű szőkének vesznie kell, és hogy a barátja ne szomorkodjon túlságosan, őt is ideje kivonni a játékból. A következő két áldozat tehát Sophie és Marcus, ez pedig egyre inkább kezdi Mulletre terelni a gyanút, de ő ugyebár halott. Bradley és Tasha kimennek a temetőbe, hogy megnézzék, van-e valaki az eltemetett koporsóban, de élve már őket sem látjuk viszont. Bradley távozásának módját a férfi nézők azt hiszem meg fogják könnyezni...

Már csak Kally, Justine és Alex maradtak. Ők sem húzzák mondjuk sokáig, sőt egy vallomás után Mullet legjobbnak hitt barátja is ceruzát kap az agyába, így ő kezdi meg ezt a sort. Kally egész film alatt nem zavart túl sok vizet, úgyhogy ő annyira nem hiányzik, miután kiszállt, de ezek után már csak Justine és Alex maradnak. Meg persze a gyilkos. De miért Justine-t viszik el a rendőrök?

A film korhatáros. Elég sok vér van benne, ráadásul a szereplők többsége csúnya véget ér, amiket naturalista módon ábrázolnak is. A gyilkos ráadásul még kreatív is, és mindenkit más-más módon nyír ki. A szex ezek mellett szinte már csak PG-13. Na jó, R. A Tormented nem a legjobb horror film, amit láttam, de messze nem a legrosszabb. Van benne egy kis Battle Royal feeling, de talán Marcust kivéve az összes többi szereplő szépen teljesít, és a tocsogó vérről egyszer sem málnaszörpre asszociáltam. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle, az az izgalom. Végig tudni lehetett, hogy az adott jelenetben ki fog meghalni, és szemet eltakarni legfeljebb csak azért kellett, mert valaki éppen a szemgolyóját probálta visszanyomni a fejébe. De ki mondta, hogy minden filmnek kell meglepetéseket tartalmaznia?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr492208265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása